Putain! Renault stelt nieuwe F1-motor uit

Auteur: , 27 Reacties

De Fransen zouden een verse aandrijflijn meebrengen naar de GP van Canada. Dat plan valt echter in het (of de?) water.

Putain! Renault stelt nieuwe F1-motor uit

Niet zulk lekker nieuws voor Max en concullega’s, want Renault heeft uit voorzorg besloten om de nieuwe motor pas later in het seizoen te verdelen onder de teams. De reden? Men wil er zeker van zijn dat de boel heel blijft en dus neemt de ontwikkeling meer tijd in beslag.

De GP van Canada staat medio juni op de kalender. Renault mikt nu echter op een introductie van de nieuwe motor tegen eind juli, nog vóór de zomerbreak. De Fransen benadrukken te geloven in de weg die ze op motorengebied zijn ingeslagen. De aandrijflijn levert power genoeg, het is nu alleen zaak om de betrouwbaarheid op te krikken.

Gooit dat roet in het eten van Red Bull? Ja natuurlijk! De Brits/Oostenrijkse renstal hoopte binnen een paar races mee te doen om de titelstrijd, zeker omdat het team binnenkort met een stevige update van het chassis komt. Aan de andere kant hebben we liever dat Max en Daniel steady meedoen om de plaatsen achter Ferrari en Mercedes, dan dat ze op P1 en P2 uitvallen met een rokende TAG Heuer. Jullie idee? (via: autosport.com)27 reacties

Prop die spullen in een F2 chassis en test net zolang tot het kapot gaat… Dan aanpassen en opnieuw gaan met dat kreng! Merde!
@w0o0dy: Het zou mooi zijn als deze maas in het reglement daadwerkelijk bestond.
Ach, dit was te verwachten. Nu is het alleen nog even wachten op een hoop branie uit de kant van Red Bull. “Wij verlaten de Formule 1 als dit en als dat…..” Voorlopig heeft Red Bull veel praatjes gehad. Het lijkt mij dat ze juist nu even stilletjes moeten zijn.
@viezefreddyw: soms dan drinken ze daar meer dan goed is van de eigen producten en dan gaan de tongen pas los.
Zo te zien is er meer mis met chassis (en remmen) dan met de PU op dit moment. Dit is dan een kleinigheid.
@bassx: en die update komt al in Barcelona, naar verluidt levert dat 1 volle seconde winst op. Theoretisch, in ieder geval 😁
Dat schiet lekker op. Hopen dat het op racezondagen gaat regenen
Door het onderpresteren van Renault motoren zouden ze door moeten gaan onder een andere naam.. Red Bull’s oplossing: TAG motoren. Mijn oplossing? Dacia in de F1. Woehoee
@dacija: ja want die hebben geen Renaultmotoren? :P
@gulli: Renault-Dacia RS17. Klinkt goed toch?!? Net zoals de TAG motor is dat compleet geen Renault blok!

Balen voor Red Bull Racing dit jaar, hopen dat ze dit jaar de 3e plaats in het constructeurs kampioen wel kunnen behouden om de pijn soort van te verzachten.
Dan heb liever dat ze idd blijven punten pakken en als de motor goed is dat ze de schade in kunnen halen
Jammer voor Barcelona maar met Monaco daarna maakt het weinig uit. Op dat Mickey Mouse circuit heb je toch minder aan een sterke motor. In Montréal is het wel prettig voor de lange straight richting ingang pits.
Even wachten dan maar!
Het plan valt -net als het blikje- in de water! Haha mooi Autoblog!
Wie noemt z’n auto dan ook RB13?
Dat is natuurlijk vragen om problemen, hahaha
Max ajb pak dat stoeltje van kimi
Conclusie… seizoen 2017 is gewoon klaar en op naar 2018!!
Tjongejongeh. Gooi dat ding gewoon in de fabrieks Renaults en laat ze racen. Gaat het stuk, dan weet je het maar kun je wel de potentie tenminste al zien. Puntje meer of minder voor Renault maakt dit jaar toch niet uit…
@trustmeiamanengineer: in ieder geval in die van Palmer met de opdracht de race gewoon uit te rijden.
Laat de teams er zelf voor kiezen of ze de gok nemen vanaf Canada. Elke punt meer gewonnen is mooi meegenomen.
@kaeser: Inderdaad, dat zou een goede optie zijn; durf te wedden dat Max liever een paar keer uitvalt op P1-P3, dan het hele seizoen op P5 te finishen; maar goed, imago-schade enzo (jammer dat het nou geen Ferrari-motor is, dan was het een goede woordgrap geweest) :(
Tja dit jaar geen P1 voor Redbull.
Eigenlijk zijn de jaren waarin geen Nederlander Formule 1 kampioen wordt of zelfs maar een race wint de normale jaren. Net als dat de Nederlanders geen Europees- or Wereldvoetbalkampioen worden. Net als dat de Nederlanders het Eurovisiesongfestival niet winnen. Niks bijzonders dus dit nieuws.
@mashell: Maar met dit verschil, Eurovisie Songfestival meermaals al gewonnen in het verleden, Nederland 1 keer Europees Kampioen Voetbal, en al welgeteld 1 maal een F1 race gewonnen.
Maar mogelijk duurt het nog een paar jaar, voordat er een Wereldkampioen Formule 1 uit Nederland komt, of dat Max, is of iemand anders, wie zal het zeggen.
Het kan, het mag en zal hoogstwaarschijnlijk wel een keer gebeuren.
Tja, als je bijna elke dag staakt is de GP van Canada wel erg dichtbij
Lekker nieuws weer. Gewoon het risico nemen en gassen. Als hij stuk gaat zien we het dan wel weer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).