Raad maar: de nieuwe auto van de Franse president

Auteur: , 46 Reacties

Emmanuel Macron trad vandaag aan als de nieuwe president van Frankrijk en daar horen Franse wielen bij. Welke auto koos Macron als z'n nieuwe presidentiële waggie van de zaak?

Voor we overgaan tot de orde van de dag eerst een lijstje met auto’s van de vorige presidenten van La douce France, AKA als-het-je-niet-bevalt-staak-je-tot-je-een-ons-weegt-land. Zo was Jacques Chirac verslingerd aan de Renault Safrane, deed François Hollande z’n ding in een gepantserde Citroën C6 en was ook Nicolas Sarkozy meer een Citroënman.

Die laatste werd bij z’n inauguratie trouwens rondgereden in een one-off Peugeot 607 Paladine. Deze concept car werd speciaal voor Sarkozy uit het museum getrokken en opgelapt. Bij de inauguratie van Hollande werd dan weer een cabrioversie van de DS5 Hybrid4 van stal gehaald. Vergeten we nog iemand? Jazeker! Charles de Gaulle (halfgod in Frankrijk) werd rondgereden in een Citroën DS, al is dat natuurlijk een inkoppertje.

Tijd om aandacht te besteden aan het hier en nu! Macron heeft namelijk gekozen voor de DS7 Crossback; een SUV die van veel lezers/reaguurders opgestoken duimpjes kreeg.46 reacties

Fransen hebben verstand van smaak. Smakelijk eten allemaal. mooie auto.
@sracert: Dan was hij wel met een échte ds komen aanzetten…
@sracert: dat weten ze dan mooi te verbergen. Verder als stokbrood en falende electronica komen ze niet hoor.
Maar de DS wordt wel onmiddellijk gevolgd door Duits staal uit Wolfsburg in de vorm van een VW T6. Het zou bij De Gaulle geen waar geweest zijn!
hmmm, bij nader inzien toch geen Duits staal maar Frans staal.
@jonee: de rechter auto lijkt wel erg op een t5 of t6. Daar achter rijdt een Expert of Jumpy
@jonee: ik zie veel meer Duits staal maar dan op 2 wielen :)
Ruig neusje!
Tekent het failliet van Frankrijk op uitstekende wijze, van individueel, vrij denkend en vooruitstrevend naar een vrij late wanne-bee die het naampje van de grootheid mag dragen om zodoende het gewone te verhullen.
Hetzelfde geldt overigens voor de ‘man’ in het Elysée, zoals een Engelse krant -terecht- schreef, can de ene Hollande naar de andere.
Geen van tweeën is gekozen voor of op hun kwaliteiten, maar louter en alleen omdat men nog meer de pest had op de andere kandidaat.
Deze gaat dus ook geen meters maken of potten breken.
Maar goed, laissez faire is een Franse uitdrukking.
@desjonnies: aan de andere kant, de leiders waar je het minst van verwacht presteren vaak het beste. Denk maar eens aan Tsipras of Rutte (die ook als lichtgewicht werd ingeschat en een uitstekend premier blijkt) of aan Angela Merkel, die eerst als “excuustruus” werd bestempelt maar onder tussen de personificatie van haar eigen woorden “Wir schaffen das” is, wat Merkel aangaat dat lukt haar ook.
@mashell: iemand die zo kan liegen als Rutte is geen goede premier. Ondanks dat hij wellicht een goede leider van de regering is mist hij de benodigde integriteit om een goede premier genoemt te kunnen worden.
@mashell: Rutte enen goed premier….?

We hebben na de oorlog geen slechtere gehad… de man lacht alles weg, liegt wat het gedrukt staat inclusief tegen en in de kamer.. denkt meer aan zijn partij dan het land en is ook nog eens de premier van een kabinet dat nog nooit van het principe ‘betrouwbare overheid’ gehoord heeft!

Hij past daarmee natuurlijk wel goed tussen Trump en May…
OT: @dracae: Zo zie ik het ook.
Voor de voorstanders van Rutte, lijkt het best goed te gaan met Nederland. Maar al het slechte wordt nu nog zoveel mogelijk uit de media gehouden, of met het doekje, je kunt het nooit goed doen, bedekt.
Nederland lijkt net zo failliet, als Frankrijk te zijn, misschien komt het door Rutte’s lach, dat het allemaal wat minder ernstig oogt, maar wat moet er veel gerepareerd worden, om weer een fatsoenlijk Nederland te krijgen.
Blijkbaar zit er incapabel volk in het Kabinet en een groot deel van de Tweede Kamer.

Een Franse auto is comfortabel en is een fijne reisauto in Frankrijk. Dus goede keuze, om een eigen product te kiezen.
@Orichy: Maar geef eens dan wat voorbeelden waaruit blijkt dat Nederland er zo slecht aan toe is? We hebben zeker onze problemen omtrent integratie en (ouderen)zorg, maar de schaal daarvan valt in het niet bij hoe het land over het algemeen ervoor staat.
@Orichy: Lul is niet zo slap. Nederland is het afgelopen jaar en ook nu een van de best presterende Europese landen.

Prima dat je Rutte een niet zo prettig persoon vindt, moet je zelf weten. Maar kom wel met feiten in plaats van populistisch te lopen roeptoeteren.
@olivier420:
Feit is dat WIJ het hebben gedaan wij hebben de broekriem mogen aantrekken en zijn aan ons karwei gegaan, terwijl zij in voorgaande kabinetten willens en wetens hebben toegestaan dat wij ons tot over onze oren in de schulden hebben gestoken door mooie praatjes van fianciële jongens.
Dat mensen daar ingetrapt zijn is niet goed te praten evenmin dat het goed te praten is dat de regering willens en wetens hebben weggekeken en de financiële sector een ware slachting hebben laten houden onder gewone goedgelovige hard werkende mensen.
Ik kan me de tijd nog goed herinneren dat ik minstens drie keer per week werd lastig gevallen voor gratis geld, overwaarde, leuke dingen doen, nieuwe auto kopen . “Maar uw huis is een half miljoen waar mijnheer, en uw
hypotheek een schijntje, u kunt zo twee drie ton krijgen om leuke dingen te doen ”
Ow ja geld op de bank, ja ik ben een ouderwetse trut die spaart, aandelen leasen of de meest onmogelijke fantasie rijke financiële voorstellen om in tropisch hardhout, vanille, of aandelen te leasen. Of nog beter, participant in een scheeps CV, nee geweldig !
Iedereen die ik ken die in dit soort constructies heeft geïnvesteerd is potje los gegaan, en de regering stond erbij en keer ernaar want ze vraten mee uit de ruif van die charlatans.
En het gaat overigens helemaal niet goed, de arbeidsverhoudingen zijn middeleeuws, de zorg en ziekenzorg, ga eens praten met mensen die daar werken, of in de ouderenzorg.
Socialisme is nix maar neo-liberalisme is ook nix.
Behalve als voorzitter van de VVD, dan mag je legaal miljoenen achterover drukken
Fijne dag verder,
Wannebe overpriced priemiejum meuk voor een wannebe Merkels schoothondje ..
@lincoln: Nog altijd beter dan de blonde blaffende teckel van Poetin.
@trustmeiamanengineer:

Over wie heb jij het dan weer ??
via Android app
@lincoln: wellicht de huidige opvolger van jouw naamgenoot. Of Wilders, dat kan natuurlijk ook. Tja of Le Pen, ook zo’n lekker wijf.
@lincoln: le pen slimpie

-edit: weet je zeker dat ‘ie niet Trump bedoelt?-
Lekker weer voor een ritje waarin je lekker met je hoofd buiten de auto mag staan en de regendruppels vangen.
@mercedesclk350: je wordt maar een keer voor het eerst president van je land. Wave mfucker wave that arm.
@rolov: Daar denkt Vladimir Putin toch iets anders over.
Leuke keuze
vaarwel Frankrijk, het was leuk je gekend te hebben. En die DS7, tja, wat je maar een DS kunt noemen…
@dadutchdude: Ik ben vooral heel blij dat het populisme virus continentaal Europa nog niet bereikt heeft. Daarnaast ben ik als Belg trots op onze buren, jullie Nederlanders en de Fransen, omdat jullie geleerd hebben van Brexit en Trump. Dat verdient een pluim. Heel veel liefde, kusjes en respect!
@kapiteinaudi:
Dat er nu voor een nieuw te vormen kabinet met anarchisten, Ex-Ra Ra leden (zoek dat maar eens op onder staatssecretaris Kosto ) nihilisten en ex bommengooiers wordt onderhandeld, dat zullen we naar wegkijken.
Chapeau.
Tijdens zijn campagne werd hij in een nieuwe Espace vervoerd.
Tsja, je moet iets als president van een chauvinistisch land waar geen bloeiende auto’s meer worden geproduceerd. :-\
@benzinehoofd: Correctie: boeiende.
Al klopt bloeiende stiekem ook wel… vroeger bloeide de roest er op los maar tegenwoordig zijn Franse auto’s toch wat minder roestgevoelig.
@benzinehoofd: ik heb hier ook over na zitten denken en eigenlijk is het te triest voor woorden dat er geen fatsoenlijke franse limousine meer gebouwd wordt en dat hun nieuwe president zich moet laten vervoeren in een SUV van een merk dat niet zo moeten bestaan… Citroën is een merk dat fantastische luxe auto’s heeft gebouwd, denk aan een Traction Avant, een SM, een DS, een C6, etc. Waarom bestaat DS dan überhaupt
@ko4n: en bovendien is die DS7 volgens mijnalleen voor de Chinesen….
@benzinehoofd: welk land heeft nog wel bloeiende auto’s?
@rufctr01:

Maleisië (Lotus).
@rufctr01: Duitsland, Zweden, VS (en als ik diep nadenk misschien nog wel een paar). Maar bijna ieder autoproducerend land heeft tegenwoordig meer te bieden dan Frankrijk.
Die zwarte Espace had nog een betere uitstraling. Dit ziet er toch niet uit dit is toch geen presidentsauto..?

Half door dat dakraam gevouwen te zwaaien met z’n reet half in het gezicht van de bestuurder.
De Gaulle reed ook een tijd in de beeldschone Facel Vega Excellence, een verlengde versie van de HK500. Helaas had men bij het verlengen niet aan verstevigingen gedacht, waardoor de auto begon door te zakken en de deuren vast kwamen te zitten. Dat was zo’n schande dat meneer de president meteen weer overstapte op de vertrouwde DS.
Dit is dus jammer… niet dat het perse een verkeerde auto is, maar ik vind dat het staatshoofd in een meer bijzondere auto moet rijden. Die landaulet van z’n voorganger had gewoon standaard moeten worden.. of anders een andere ‘special’.
Elisabeth heeft tenminste haar eigen Bentley..
Gelukkig heeft WA een verlengde auto, maar ook hij zou iets specialers dan een A8 moeten rijden..
Ik had verwacht dat hij een oldtimer zou kiezen omdat hij daar privé ook het liefst in/op rijd.
Die DS7 zou toch pas in deuxmilledixhuit op de marché komen?
Leuk die Chinese Citroëns
Zou hij deze zelf uitgekozen hebben of zou zijn moeder ehh… vrouw die uitgekozen hebben?
@Edge: is toch ook zn moeder?? Speciaal voor moederdag had tie zn ma meegenomen naar de inauguratie.
Wel grappig dat de Franse presidenten dus nooit in een productie model rijden.
De 607 Paladine was een prototype, de DS5 met schuifdak was een once-off en dit ding is ook nog een prototype of pre-productie model lijkt me – komt pas volgend jaar officieel op de markt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).