Racegames spelen is niet alleen weggelegd voor Tesla

Auteur: , 11 Reacties

Auto's hebben tegenwoordig schermen die goed genoeg zijn voor vette gimmicks.

CLA Mario Kart

We zagen het al aan het begin van de video-test van de Model 3: Tesla zet in op gadgets. Naast de Santa Mode van dit jaar en de integratie van MS Paint op het giga scherm, kun je met de Model 3 een klassieke arcade-game spelen. Met het stuur van de auto bestuur je dan een 8-Bit-versie van de Model 3 over een parcours. Geinig detail, maar dat scherm hoeft zich niet te beperken tot 8-Bit nonsens. Zo bewijst Mercedes.

Mercedes-Benz User Xperience, beter bekend als MBUX, baseert zich sinds kort ook op een touchscreen. Het scherm is ietsje kleiner dan de giga-unit van Tesla, maar groot genoeg om redelijke graphics te realiseren. Met het systeem kun je in de nieuwe CLA een ander klassiek spelletje spelen: Mario Kart. Of nou ja, een rip-off. In onderstaande video demonstreert Mercedes het systeem op de Mobile World Congress (MWC).

We kennen het klassieke Nintendo-spelletje al van promotiewerk met SUV-broer GLA. Het MBUX-spelletje bewijst dat de grafische kaart van het systeem, afkomstig van videokaart-topper Nvidia, goed genoeg is voor redelijke visuele kunsten. Je moet niet verwachten dat er een gaming-PC onder je dashboard schuilt, voor een infotainmentsysteem is het dus een hele prestatie.

Sceptici zouden nu zeggen dat dit veel te veel afleidt tijdens het rijden. Zoals je in de bovenstaande video kunt zien, bedien je de game net zoals bij Tesla met het stuur van de auto. Het zal dus dat de game niet gespeeld kan worden onder het (autonoom) rijden.11 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Hier zat ik nou echt op te wachten…not!
via Android app
@ghost: je neemt het leven te serieus.
@ghost: Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar het zou zomaar kunnen dat ze jou ook niet specifiek in gedachte hadden toen ze op dit idee kwamen.
@live4life: nee klopt, anders werd er wel porno afgespeeld i.p.v. een kinderspelletje!
“Zoals je in de bovenstaande video kunt zien, bedien je de game net zoals bij Tesla met het stuur van de auto. Het zal dus dat de game niet gespeeld kan worden onder het (autonoom) rijden.”

Dat hopen we dan maar ;)
Leuk voor mijn zoontje, weer eens wat anders dan een controller!
Playstation in de auto? Check…
De file was nog nooit zo leuk. En ook nog nooit zo lang want voordat we weer gaan rijden moet nog even het potje worden afgemaakt.
Mercedes was voor mannen met wapens. Nu is het speelgoed voor jongetjes
@ozzytrk: de mannen met wapens rijden tegenwoordig Mercedes B-klasse.
Het is een leuke extra, en je doet het wellicht twee keer, maar dan is het toch wel klaar. Als we ons vervelen hebben we altijd een smartphone in onze zak!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).