Range Rover Hybrid rijdt 1 op 15,6

Auteur: , 23 Reacties

Wat nou vervuilende PC Hooftstaat-tractor? Deze Range Rover is hartstikke schoon.

Range Rover Hybrid

Op de IAA in Frankfurt gaan we de Range Rover en Range Rover Sport Hybrid zien. Twee hyrbides van Land Rover die bijzondere prestaties neerzetten. De bekende TDV6 motor wordt in beide modellen gekoppeld aan een 35 kW elektromotor en een achttraps automaat. Samen zou dat 340 pk en 700 Nm opleveren. Van 0 naar 100 km/u gaat in de Range Rover in 6,9 s, de Range Rover Sport doet er slechts 6,7 s over. De top ligt op 218 km/u voor de Range Rover en 225 km/u voor de Sport.

Met een gewicht van respectievelijk 2394 kg en 2372 kg, waarvan 120 kg aan hybride spullen, is dat behoorlijk indrukwekkend. Zeker als je bedenkt dat er een officieel verbruik van 1 op 15,6 gerealiseerd wordt. De uitstoot ligt daarmee 26% lager dan bij de regulieren TDV6 en komt voor beide modellen uit op 169 g/km.

Er zijn geen concessies gedaan in het interieur, de volledige ruimte blijft beschikbaar. Hetzelfde geldt voor de terreincapaciteiten. Als eerste diesel premium hybride SUV, zoals Land Rover het noemt, kan de Hybrid net zo goed door de modder boenderen als een regulier model.

Om de techniek te bewijzen gaat het merk 22 augustus beginnen aan de ‘Silk Trail’. Een tocht van 16.000 km door 12 landen. Daarbij wordt een deel van de originele 6400 km lange zijderoute tussen Azië en het Middelands Zee-gebied meegenomen.

Prijzen worden 10 september bekend gemaakt. Begin volgend jaar worden de eerste exemplaren uitgeleverd, bestellen kan al vanaf volgende maand.23 reacties

Misschien wordt deze versie door de lagere belastingdruk in Nederland net zo duur als de standaard V6 diesel? Maar dan met een lager verbruik én betere prestaties.
225 km/u is erg snel voor een container!
@reggie-boy_rood: ja, maar waar ga je 225km/u rijden? En dat duurt wel lang hoor, eerdat de teller op 225 komt…
Autobahn @sulobb: Autobahn..
@reggie-boy_rood: hahaha laat me niet lachen…eerdat de teller de 200 nadert komt er wel een bocht… en niet vergeten we praten hier over de RANGE ROVER!!! Geen Ferrari ofzo :-)
@sulobb: em een range rover zit voordat je het weet op de 200+ hoor, en ik kan het weten want ik heb er ervaring mee
Knap hoor! Een RR die zulke verbruikcijfers neerzet. Ook al is het in de praktijk onhaalbaar.

T zal vast geen 14% of 20 %’ertje worden..
Ziet er erg goed uit naar mijn mening!
Blijkbaar zijn ze zelf toch niet zo zeker van het lage verbruik, er ligt een jerrycan bovenop…
@StijnB: Het is dan ook een prototype…
169 grammetjes! Helaas geen bijtellingtopper..

Had het wel gaaf gevonden, zien we iniedergeval weer echte auto’s op de weg (Merc S, panamera, Range Rooney) in plaats van die 2 of 3 cilinder slowmotion blue/green editions..

Begin die hybrides zo langzamerhand wel te waarderen!
Op de site van AV staat dat dit model 1,6 kilometer volledig elektrisch kan rijden, is dus een normale volhybride. Als LaRo er een plug-in hybride van had gemaakt was de CO2 op papier nog veel lager, maar dan zou hij ook de nadelen van een plug-in hebben gehad: veel hogere prijs, groter en zwaarder accu pakket etc.
@fit4fun: waarom zou een plug-in andere grotere accus nodig hebben, veel duurder moeten zijn? Het is eigenlijk slechts een extra stroomsnoer dat de accu’s kan vullen zodat je ze niet uitsluitend met recuperatie hoeft te vullen.
En tijdens die Silk Trail het daadwerkelijke verbruik vermelden!
Toch wel een acceptabel verbruik voor zo’n container. Maar zeg nou eerlijk, hier moet gewoon een 5L Supercharged V8 in.
Zou je er ook nog een paardentrailer achter kunnen hangen? Die beesten komen natuurlijk niet vanzelf bij de slager
@Simpson: Je kunt ze ook gewoon thuis de keel doorsnijden. Toch?
De onze doet 9,2 liter per 100 km op de autosnelweg met een gewicht van 2620 kg.
Ik vind dat nog wel aanvaardbaar.
Die Range Rover is dus iets zuiniger dan een Kia Picanto!
@pokerface: Op papier misschien, in de praktijk mag je waarschijnlijk blij zijn als je 1 op 11 haalt.
Vroeger reed Range Rover de Camel Trophy, een ruige route door het oerwoud. Nu rijden ze de Silk Road (een weg die zo glad en comfortabel is dat je eigenlijk geen vering of demping nodig heb). De dingen zijn nogal veranderd… Als het Silk Road gaat noemen dan is het exotische van de zijderoute er wel af.
Wat is het verbruik van een normale Range Rover?
Kwam gisteren zo’n bakbeest tegen op de snelweg. Hotdamn, wat is dat ding imponerend. Als ik toch ooit eens ~150k kan missen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).