Audi A8 en S8 facelift is hier

Auteur: , 72 Reacties

Een nieuw strakker uiterlijk, opgepoetste motoren, nieuwe assistentiesystemen en natuurlijk het allerbelangrijkste: NIEUWE LEDS. w00t!

Matrix-LED koplampen

Jaja, de LED koplampen behoren nu tot de standaarduitvoering. Audi moest uiteraard hun leidende rol met Vorchsprung durch LEDS bevestigen en kon niet achterblijven nadat Mercedes op de E-klasse ook al standaard LED koplampen monteerde. Optioneel kan worden gekozen voor matrix-LED koplampen, waarbij het grootlicht is opgedeeld in 25 afzonderlijke diodes die los van elkaar kunnen worden aan- of uitgeschakeld of gedimd, kunnen als optie worden geleverd. Verblinding zou daarmee tot het verleden moeten horen zonder dat “het licht uit gaat” als er een tegenligger wordt gespot. Het verlichtingssysteem in de Audi A8 werkt op basis van de navigatie en past zich aan het wegverloop aan.

Motoren met meer oempf

Ook de motoren zijn opgefrist en krijgen allemaal wat meer pk’s. De benzinemotoren zijn de 3.0 TFSI met 228 kW/310 pk (voorheen: 213 kW/290 pk) met compressortechnologie en de V8-biturbo 4.0 TFSI met 320 kW/435 pk (voorheen: 309 kW/420 pk).

Als dieselmotoren zijn de zeer zuinige 3.0 TDI clean diesel met een vermogen van 190 kW/258 pk (voorheen: 184 kW/250 pk) en de krachtige 4.2 TDI clean diesel met een vermogen van 283 kW/385 pk (voorheen: 258 kW/350 pk) en een koppel van niet minder dan 850 Nm leverbaar.

Bij de meeste motoren werden de prestaties verbeterd. Zo accelereert de A8 4.0 TFSI quattro nu in 4,5 seconden van 0-100 km/u. Het Audi Cylinder on demand-systeem (COD) schakelt vier van de acht cilinders uit wanneer niet het volle vermogen nodig is. De 3.0 TDI clean diesel is de zuinigste motor: het verbruik daalde naar niet meer dan 5,9 liter diesel per 100 km, de uitstoot daalde naar slechts 155 gram CO2 per kilometer. Alle motoren voldoen aan de Euro-6 norm. Dankzij aanpassingen om de wrijving te verminderen kon ook het verbruik met tot tien procent worden teruggebracht.

Heeft iemand ondertussen de wijzigingen al gespot? Vooruit, komen ze: in de motorkap zitten twee extra vouwen en de grille werd gewijzigd, waardoor de onderste streep nu door lijkt te lopen in de zijkanten van de bumper. Mocht je de verschillen zelf willen spotte, hij staat vanaf volgende maand op de IAA in Frankfurt.

Hoe blij je wordt als je in een nieuwe A8L rond rijdt kun je zien in de video op Happy-Audi-Junk.nl72 reacties

Een beetje een tegenvaller… De voorkant zag er eerst wel echt veel beter uit.
@kapiteinaudi: inderdaad.

İk vind dat de faceliftmodellen van veel merken (waaronder audi, mercedes,…) steeds erger en erger worden…
@kapiteinaudi: Ik vind hem anders super geslaagd; echt een verademing!
Simplistisch strak design!
@2800cc: Ik vind hem ook heel mooi, behalve de koplampen. Dat was voor de facelift toch mooier vind ik. Het lijkt wel of die lampen veel te klein zijn.
Ik had er misschien net iets meer van verwacht.
@kapiteinaudi: Audi a5 much?
@mclarenmercedes: De koplampen zijn zo een beetje een combinatie van de A4 en de A5 zou ik zeggen. Voor de facelift zag ie er van voor zeker beter uit.
@kapiteinaudi: Inderdaad! Ik ben geen audi fan, maar vind sommige modellen wel heel gaaf, deze helaas niet ;) De A8 D3 vind ik nog steeds de mooiste A8
@mclarenmercedes: De D3 is inderdaad heel erg mooi, maar doe mij toch echt maar deze :)
@kapiteinaudi: ik vind juist dat de.koplampen er beter op zijn geworden! Bij de pre-facelift verpestten die echt het hele aangezicht mijns inziens. Nu is de auto veel knapper.geworden.
@kapiteinaudi: Mag ik het deze keer totaal met je oneens zijn? Ik vind die voorkant juist geweldig! En wat betreft die lampen, zoals in het artikel vermeld kun je ‘m natuurlijk ook zonder die matrix-leds bestellen.. (helaas kunnen we nog niet op de plaatjes zien hoe de normale led-lampen eruit gaan zien..)
@audifreak: De matrixlampen vind ik echt waar super gaaf! Dat laat nog maar eens zien dat Audi koning is op vlak van techniek. Wat ik echter niet mooi vind is de vorm van de lamp. Het lijkt wel of de lampen te klein zijn…
Dit ziet er toch echt wel mooier uit naar mijn mening, veel meer uitgesproken:
http://www.cartype.com/pics/8113/full/audi_a8l_light1_11.jpg

Ach ja, het is gewoon even wennen. Het is alleszins nog steeds mijn favoriete limo!
@kapiteinaudi: De voorkant van voor de facelift en de achterkant van na de facelift, maar misschien als we deze in het echt gezien hebben zullen we deze koplampen mooier vinden. Wie weet, Audi weet in ieder geval hoe je een limo moet maken.
Ziet er nu nog meer uit als een A4.. Ik vond de vorige generatie A8 facelift toch een heel stuk mooier, die was strak maar straalde ook een hogere klasse uit..
@jzaero:

Sowieso was het vorige A8 model mooier. Heb het idee dat dit eerder een 3e facelift is van het 2002 model.
af en toe wil je toch juist een aftermarket-xenon-hobbyist even op zijn plaats wijzen door te trakteren op een berg licht van jou kant.
Dan toch maar liever geen intelligente verlichting
@melkkoe: Beetje kinderachtig niet waar; echt zo van “jij verblindt mij, dus verblind ik jou”..
ben je uiteindelijk net zo kwalijk bezig, kneus.
gedwongenleaser
@2800cc: beetje triest serieuze reactie op een best wel komische opmerking…
ohja, hij lijkt nu nog meer op een A6..
Zou het handig zijn om foto’s van voor en na de facelift te laten zien. Ik zie buiten de koplampen geen verschil :p
@arjontje: Daarom noemt het ook een facelift pipo
Dan zegt die XJ-facelift of de nieuwe S me toch meer. Dit is gewoon saai.
Sneu ook dat ze van hun fancy koplampunits hun stokpaardje maken, terwijl ze op dat vlak al lang voorbij zijn gestoken. De nieuwe E-klasse koplampen en de S-klasse achterlichten zijn mooier, mijn inziens.
Ik blijf het lekker bij de d3 houden.
Minste A8 tot nu toe. Niet onderscheidend genoeg van de rest van de range. Vorige S8 V10 blijft mijn favoriet. Daarna het facelift model van de eerste serie. Vind dit echt een nikszeggend model.
@E34M5Touring: laten we eerlijk wezen, dat komt ook alleen maar door die V10 en zijn geluid.. overigens kan ik me wel vinden in die mening, die S8 V10 staat hoog op mijn lijstje.
@2800cc: Was meer bedoeld om aan te geven welk model ik voor ogen had. Ben niet thuis in Audi modelcodes.
@2800cc: Die S8 is ook veruit het ‘dikst’ qua uiterlijk..
gedwongenleaser
@2800cc: nee dat komt in mijn geval door de looks, dat model (W12) die in de film The Transporter wordt gebruikt is echt machtig mooi, daarna ging het bergafwaarts…
@E34M5Touring: +1, die zijn overigens atm voor ’n appel en ’n ei te krijgen. =)

Vind overigens bijna elke 1e Audi model vanaf dat ze die ‘grote’ grille kregen ’t mooist, daarna alleen maar minder imho.
@kaasboerin: Vooral in Duitsland!!
Ik vind voor een zaken limousine het interieur ook erg druk. Overal lijnen en knoppen, terwijl ik me goed kan voorstellen dat als je zo’n auto koopt (toch meestal mensen met de hogere functies) een rustig interieur fijner zal zijn.
Voorkant is oké, achterkant is lelijk geworden man.
Schitterende bak! echt een verademing tussen al dat grut zoals die net niet Volvo’s..
het is maar goed dat al die plebejers het niets vinden, dan blijft hij tenminste lekker exclusief!!
@2800cc: Wat heb jij met “net niet”?
@2800cc: komt ie weer met volvo voor de ‘net nietjes’ ;) Wat rijd jij zelf eigenlijk? Volvo’s zijn echt prima wagens, houden het veeeeel langer uit dan de meeste Audi’s..
@felix1989: een M52
@2800cc: sorry maar dat vind ik nou een pauperbak, no offence. Mijn mening..
@felix1989: knap dat je weet aan de hand van het motor-type nummer welke auto ik rijd…
@2800cc: voor de volledigheid: M52B28
@2800cc: het was sarcasme…… Zag het al op google afbeeldingen;) XC60 t6 is wel beter
@felix1989: beter is relatief, hij is wel moderner; maar ik zou voor geen goud met de pauperbak van je willen ruilen ;)
De Audi A8 D3 was imo de mooiste audi in zijn tijd. Hij had karakter en uitstraling. Nu is de A8 een of ander saai hok dat nauwelijks te onderscheiden is..
Dure saaiheid
Ik stopte van de week bij een verkeerslicht en zag een grijze (hoe kan het ook anders) Audi naast me staan, een A6 dacht ik. Toch maar eens het typeplaatje gaan bestuderen, bleek het een A8 te zijn. Maar dat probleem hebben ze nu blijkbaar aangepakt door de achterkant aan te passen.
Ik vind het lipje op z’n kont wel mooi. Maar echt vernieuwen is blijkbaar voorlopig wel nog niet besteed aan Audi. Enige (beperkt) noemenswaardige is het dashbord van de A3.
gedwongenleaser
@driescuit: maar die was weer gekopieerd uit de A1, dus dat maakt eigenlijk de A1 soort van vernieuwend ;)!
Led is wel het nieuwe xenon op de linker baan…
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het een geslaagde facelift vindt, zeker de S8. Oke,vernieuwend is het niet maar hij doet me nu meer denken aan de generatie van de S8 V10 en dat kan ik alleen maar positief opvatten. Interieur doet me echt nog steeds niks. Nee, de S-klasse lijkt me toch net weer een trapje hoger dan de A8.
@Pordon: De BMW 7 (F01) blijft de koning naar mijn mening.
@sulobb: BMW 7 is nooit koning geweest..
Mooie bak, geslaagde facelift wel. Ik vind deze A8 niet minder mooi dan de D3. In het echt lijkt hij trouwens helemaal niet op een A4/6 in tegenstelling tot op foto’s.
@Tommy2: Eindelijk iemand die het ziet, in het echt is de a8 mega groot en indrukwekkend in tegenstelling tot een a4.
Dit ziet er veel beter uit dan voorheen, die rare hoek in de koplampen is weg en de achterlichten lopen meer in lijn met de kofferklep. Het is geen spannend ontwerp maar voor het eerst in tijden vind ik een Audi echt mooi.
Jeuhj Ouwdie nieuws! 2 vouwtjes een ander grilletje en andere koplampen Joepie!.. O en een paar PK’s natuurlijk.
Ik vind dit sowieso het lelijkste type Audi op de A2 na, voor dat geld shop ik wel ergens anders.
Men neme een A4. Compressor erop, puf puf puf voilà: een A8…
De facelift maakt hem iets minder lelijk maar nog steeds is het geen schim van de vorige A8.
Maar goed gezien de comments hier boven lopen de meningen nog al uiteen
Gaaf ding! Mooi achterkantje en gaaf interieur, maar waar is de w12?
@bakkertje10: De 1e en 8e foto zijn de W12
@audifreak: ooh oke, ja ik vroeg het me af omdat alleen de 6 en 8 cilinders vermeld staan
Een erg geslaagde facelift, vooral de voorkant! We zien in de gallery helaas alleen nog maar de S8 en de W12 van de achterkant, maar ook dat ziet er goed uit.
@audifreak: Ben ik asoluut met je eens, het was en is nog steeds een mooie, sportieve en stijlvolle auto.
Strakke Audi ik vind em veel mooier dan die 7serie maar de nieuwe S klasse is tog wel de baas in dit segment
Blijkbaar krijg je van het uitmelken van eenheidsworst alleen magere melk…
Nightrider meets stadsbus!
[http://www.youtube.com/watch?v=3QvPi6mMZ5A]
@mpwpeter: Nightrider meets stadsbus (beter filmpje)
http://www.youtube.com/watch?v=9Kipl25WIhE
Ik vind hem alleen maar meer gaan lijken op een A4.
Ik vind hem maar een lelijk kontje hebben…
@michelinman: hoewel het woord kontje niet echt past bij zo’n slagschip xD
Het verschil tussen de A4 en A8 was van achteren lastig te zien. Dat is nu opgelost door de smaakvolle chroomstrip tussen de achterlichten. Wedden dat de A4 die volgend jaar komt ook een smaakvolle chroomstrip tussen de achterlichten zal hebben?
“Audi A8 en S8 facelift is hier” Huh, waar dan…?
Super reclame filmpje naar plek van bstemming met je auto en in alle rust genieten van het comfort.
De a8 blijft en tijdloze uitstraling hebben, iet waar de concurrenten van kunnen leren.
Hiermee geeft Audi de concurrentie (BMW, Mercedes…) het nakijken. Bijna volledig uit aluminium en boordevol hoogwaardige technologische snufjes.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).