Rechtbank verklaart eerste 15 bv’s Koops Furness failliet [updated]

Auteur: , 19 Reacties

Het zat er al aan te komen, maar is nu definitief: de eerste vijftien bv's van Koops Furness zijn failliet verklaard.

Eerste bv's Koops Furness failliet

Het kan snel gaan in autoland. In 2011 was Koops Furness nog goed voor zo’n 515 miljoen euro omzet, maar afgelopen week kwam naar buiten dat het bedrijf zijn openstaande rekeningen niet meer kon betalen. Dat kwam natuurlijk niet uit de lucht vallen, want de automarkt lijkt nog altijd het meest op een slagveld, waar ongetwijfeld nog meer slachtoffers gaan vallen.

De rechtbank in Utrecht verklaarde gisterenavond de eerste vijftien Koops Furness-bedrijven failliet. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om Furness Car, Fivan Auto, Koops Furness Lease, Koops Furness Schade, Cosmo Trucks, zo meldt Automotive Online.

Het is vooralsnog onduidelijk wat er verder met het bedrijf gaat gebeuren, al heeft Van Mossel al interesse getoond in de complete toko. Het vormgeven van een eventuele doorstart is in dit geval echter niet alleen aan de curator, omdat elke betrokken importeur akkoord moet gaan met de overname. Vooral Volvo zou nog wel eens kunnen tegenstribbelen.

Update 22-08: vandaag hebben de bewindvoerders van Koops Furness bekendgemaakt dat ook de resterende bv’s failliet zijn verklaard. Er zijn gesprekken gaande met meerdere gegadigden om het bedrijf zo snel mogelijk een doorstart te laten maken, het personeel zal in ieder geval op zeer korte termijn worden ontslagen.

Update 26-08: Volvo laat weten dat de verzorgingsgebieden van Koops Furness door andere dealers worden ingevuld. Het persbericht:

Met onmiddellijke ingang zijn de Volvo dealers Harrie Arendsen en Autobedrijf Nieuwenhuijse aangesteld als nieuwe contractpartners voor de verzorgingsgebieden die voorheen werden ingevuld door Furness Car. Nadat afgelopen week door de rechtbank het faillissement van Koops Furness N.V. werd uitgesproken, is samen met Volvo Cars Nederland een plan opgesteld waardoor de continuïteit van de Volvo activiteiten gewaarborgd wordt.

“Wij zijn blij dat we een oplossing hebben gevonden binnen het huidige Volvo-dealernetwerk. We staan bekend als een solide organisatie wat ons de mogelijkheid gaf om samen met onze dealers zo snel te kunnen handelen. Ook voor klanten is het belangrijk dat ze weten dat ze voor verkoop en onderhoud terecht kunnen bij deze Volvo dealers” aldus Richard Snijders, Algemeen Directeur van Volvo Cars Nederland. Met betrekking tot de huisvesting van de nieuwe Volvo dealers wordt op dit moment gezocht naar een passende oplossing.

De Volvo dealer Harrie Arendsen (met vestigingen in Doetinchem, Zevenaar en Ruurlo) is benoemd voor het gebied Almelo, Hengelo en Enschede. Volvo dealer Autobedrijf Nieuwenhuijse (met vestigingen in Apeldoorn, Deventer, Zutphen en Raalte) is benoemd voor het gebied Zwolle en Meppel.19 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
komt er ook nog een beetje spectaculair nieuws vandaag(Russische dashcams)? want dit dekt de lading echt niet hoor!.
@Sracerr: Haha rustig maar, het nieuws is bijna op
Mooi klote als je dr werkt. Cosmo trucks zit hier ook, samen met een K-F Ford dealer. Die zullen de tent wel sluiten dan. Nog meer auto-gerelateerd personeel wat in div regio’s werk moet vinden. Regio’s waar al wat van dit soort bedrijven omgevallen zijn. En gezien de marktprognose is het niet dat men staat te springen om personeel…
@E34M5Touring: Afgelopen dinsdag nog Cosmo Trucks gebeld voor een vrachtwagen maar mocht ze niet meer aanbieden wegens surseance van betaling, ben dus bang dat deze ook de afgrond zullen vinden.
@E34M5Touring: Je bedoeld in Doetinchem? Ik werk daar bij de Ford dealer maar we mogen momenteel niks verkopen ivm de uitgestelde betalingen. Over Cosmo Auto is nog geen duidelijkheid
@mercedesgl: Ik bedoel vestiging Lochem. Ford dealer, Cosmo trucks en Koops Furness lease zitten daar als ik me niet vergis.
@E34M5Touring: ja klopt idd! geen idee wat daarmee gaat gebeuren.. over de vestiging Doetinchem is ook nog niks duidelijk. Ben ondertussen al wel aan het solliciteren want verwacht er niet veel van
@mercedesgl: Vervelend zeg. Veel succes!!
Het is allemaal de schuld van de Nissan Juke.
En van de wielrenners.
@parker: En de Finnen met bontkraagjes.
@dragspert: ?
@dragspert: ja, dat zijn de ergste!
Gelukkig stelletje oplichters daar, kosten gaan berekenen wat in het service contract zit, net goed. Al 3 mensen gehoord waar dat overkomen is en nu krijgen ze helemaal niks meer terug
Dat zijn dus de 9 Fivan Fiat vestigingen die meegesleurd worden in het faillisement. Ik was een paar weken geleden nog in Capelle en daar was het toch behoorlijk druk. Maar ja als de moeder maatschappij gaat…

De vestiging in Utrecht is dat niet voormalig Sam van Lingen ? Dat zou helemaal zuur zijn voor een tweede keer…
@eelco74: Savali (Houten) is iig nu Vireo (Stern groep)
@C6_R: Ze zaten ooit ook in Utrecht op die locatie, die in Houten ken ik goed, fijne lokatie en mooie collectie altijd op de 3e verdieping.
Vroeger, toen had je Koops in Amersfoort met één van de grootste showrooms van de stad.
Alleen Nefkens was groter.

Maar goed, dat was in de tijd dat iedereen een Nissan Sunny of Primera kocht…
Ik reed vanmiddag langs Furness in Zwolle met o.a. Land/Range Rover en Volvo en Cosmo met DAF. Daar leek nog niets aan de hand.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).