Van Mossel heeft interesse in overname Koops Furness

Auteur: , 20 Reacties

Mogelijk goed nieuws voor het noodlijdende Koops Furness. De Van Mossel Groep is namelijk aan het inventariseren of het zijn concullega kan overnemen.

Van Mossel in Tilburg

Volgens Van Mossel, één van de grootste dealerbedrijven van Nederland, zijn er echter meer partijen geïnteresseerd om de toko over te nemen. Of het ze dus daadwerkelijk gaat lukken is nog niet zeker. In elk geval zijn de recente moeilijkheden bij Koops Furness voor Van Mossel een pré. Immers kan er na een eventueel faillissement met een schone lei worden begonnen.

Eerder vandaag meldde Automobiel Management dat Van Mossel af zou zien van een mogelijke overname, maar Eric Berkhof, de algemeen directeur van Van Mossel, heeft tegenover het ANP bevestigd dat zijn bedrijf wel degelijk geïnteresseerd is in Koops Furness.

Van Mossel nam eerder al de failliete Peugeot-tak van Pouw over en lijkt nu hard op weg om ook Alfa Romeo, Fiat, Ford, Kia, Mitsubishi, Mazda, Nissan, Volvo, Land-Rover en Range-Rover aan z’n portefeuille toe te voegen.20 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
PON 2.
Hoogmoed?
@toniominestrone: Dat valt wel mee volgens mij, alles gebeurd daar goed doordacht, iemand met een visie, een echte ondernemer!
@stevenpoal: Ik hou wel van echte ondernemerschap,maar helaas heeft onze branche de laatste tien jaar zware klappen te verduren gekregen.Buiten de dorpdealers zijn alleen maar de grote jongens overeind gebleven.Overnames en verspreiding is helaas het key woord.
@sydney: Klopt, ben zelf ook actief in de automotive branche. Mijn mening is dat de dorpsgarages dit grotendeels zelf veroorzaakt hebben, hebben lange tijd stil gezeten en niks zelf ondernomen. Van Mossel is zelf ook als dorpsgarage begonnen en onder leiding van dhr. Berkhof geworden tot wat het nu is, zeker, met medewerking van importeur e.d. maar dan nog moet hij het zelf doen.
@stevenpoal: Een punt is dat importeurs,en ik heb vele te maken.Met hun doelstellingen wat betreft showrooms(en de mix daarvan)verkoopaantallen,voorraad,occasions,werkplaats en noem maar op een iets te grote mond hebben.
@sydney: Je zet als dealer zelf je handtekening onder het contract aangaande de verplichtingen die de importeur stelt. Ben je niet capabel genoeg om onder deze voorwaarden een renderend bedrijf te runnen heb je niks in deze branche te zoeken. Natuurlijk draaien de dealers de duimschroeven steeds verder aan, heb het zelf ook niet op met de importeurs, maar je gaat die verantwoordelijkheid zelf aan. In de gloriejaren werden de kleine zelfstandige die netjes op hun centjes paste en voor een degelijke bedrijfsvoering zorgde uitgelachen door de “grote dealermannen”, nu is dat andersom. En even voor de duidelijkheid ik heb niks tegen dealers, alleen de arrogantie begint zijn tol te eisen (lees arrogantie als grote investeringen, grote mond jegens klanten enz.).
@stevenpoal: “natuurlijk draaien de dealers” moet importeurs zijn
@stevenpoal:
Met die “ijspaleizen” heb ik nooit wat gehad, die moeten terugverdiend worden en dat is prima maar niet over mijn rug.
Mijn auto’s gaan altijd naar onafhankelijke merkspecialisten, mensen die gewoon een eerlijke boterham willen verdienen aan een merk waar ze zelf helemaal maf van zijn.
Bijkomend voordeel is dat ze er vaak meer kaas van gegeten hebben dan die snotneuzen die de werkplaatsen van die “ijspaleizen” bevolken..
@tupperware: Dat is gelul in de ruimte,bijna iedere klant vind het prettig om in grote,ruime en doorzichtige ruimte een auto te kunnen bekijken.Ik zelf daarin ben een uitzondering in,ik kocht mijn allereerste auto in 98″ (een zwarte 206) rechtstreeks uit de folder.
@sydney:
Ik deel zijn mening en volgens mij schrijft hij gewoon zijn eigen mening, niet dat hij generaliseert of zo. Gelul in de ruimte gaat dus zeker niet op, zeker omdat je zelf verklaart een auto zo uit de folder te hebben gekocht.
Ik vermoed dat er meerdere zijn die er zo over denken als hij.
S@jrk68: Ik ben een van de weinige die zo een nieuwe auto koopt.Ik ben ze in mijn verkoopcarrièred maar weinig tegen gekomen.Een soort Pandapunt. Zoek dat maar eens op
@stevenpoal: Is dit een citaat van Frits Hessing of van Frits Kroymans?
Komt voor de val. Krampachtig vasthouden aan een bodemloze put, Gefeliciteerd.
@Sracerr: Beter dat dan een gang naar het UWV lijkt mij.De vraag naar verkoop,onderhoud en magazijnpersoneel is helaas niet zo groot.
@Sracerr: Waar baseer jij het op dat het een bodemloze put is?
Mede mogelijk gemaakt door B. Mandemakers!
@str8six: vroeger wel maar is van mossel voort niet veel groter dan die keukenboer….
@schellekens006: ja maar voor zover ik weet breidt Mandemakers zijn activiteiten binnen van Mossel uit dmv overnames e.d. Hij had ook handen in de overname van Pouw.
@mauritsh: jullie zijn DAF vergeten

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).