Gerucht! Aston Martin wil met Red Bull de Formule 1 in

Auteur: , 42 Reacties

Is de wereld gek geworden of zit hier een slim marketingteam achter?

Gerucht! Aston Martin wil met Red Bull de Formule 1 in

Ehm, eigenlijk allebei, maar we doelen nu vooral op dat laatste. Aston Martin zou namelijk in stickervorm op de Red Bull-auto’s komen. Wie levert dan de motoren? Duh, dat kan alleen maar Mercedes zijn, dat ook al 4.0 V8-blokken voor straatgebruik aan de beroemde Britse autofabrikant levert en bovendien een belang van 5% in Aston Martin heeft.

Daarmee slaat Red Bull twee vliegen in één klap. 1) om vandaag de dag in de top van de Formule 1 mee te draaien heb je een Mercedesmotor nodig en 2) de Oostenrijkers zijn verlost van die Infiniti-stickers op ze flanken. Aston Martin wenste niet op de geruchten te reageren, Mercedes geeft aan dat de deur open staat. Let wel: door die deur gaan mogelijk motoren naar buiten, maar komt tegelijkertijd heel veel geld binnen.

We moeten daarbij niet vergeten dat Red Bull een contract met Infiniti/Renault heeft tot eind 2016. De renstal doet dat ook geen uitspraken over het verhaal en verwijst tevens naar het bericht dat Ferrari in de toekomst mogelijk de motoren gaat leveren. Teamcapo Christian Horner zegt met en hoop partijen te praten, maar weigert concrete shizzle te bevestigen.

Onze bullshit detector piept dan ook zachtjes, aan de andere kant zou een (her)intrede van Aston Martin in de Formule 1 de sport beslist goed doen. Bijkomende en saillante toevalligheid: als Max Verstappen inderdaad ooit een Red Bull-Aston Martin onder de bips krijgt, kan de coureur zeggen dat-ie in een racer van hetzelfde merk als pa Jos heeft gereden. Die deed in 2009 met een racer van Britse makelij mee aan Le Mans, maar helaas zonder al te veel succes.42 reacties

In welk opzicht zou een intrede van AM de sport goed doen? Omdat er dan AM stickers of geplakt zijn ipv infinity? Andere motoren gaan ze toch wel gebruiken, met of zonder die Britten.
@singer911: AM stickers heeft meer swag dan Infiniti stickers😉
@jordy14: meer klasse* het is potverdorie wel aston Martin en geen daihatsu
@keeper1: dus jij probeert hier te zeggen dat een daihatsu wel swag heeft? Zal alvast tegen me opa zeggen dat ie ze gucci petje weer uit dr kast mag halen
@jordy14: AM krijgt meer “respect” en ontzag. Het blijft immers het merk van maffiamaatjes ;)
@jordy14: wat is er mis met Infiniti
@singer911: misschien wat Bond gadgets?
Lijkt me leuk wanneer er plotseling wat kraaienpootjes uit een geheim vakje vallen. Of sterker nog, dat wij mogen sms’en wanneer dit moet gebeuren.
@singer911: mompelt iets met Mercedes….
Maak dan een Alfa-Romeo F1 team met Ferrari motor! Of een Lamborghini team: stieren in overvloed;)
@gremalibur: als ik het me goed ‘herinner’ was juist de eerste formule 1 wagen van Ferrari een Alfa Romeo met een Ferrari sticker… :D
@gremalibur: als je goed gekeken hebt naar de Ferrari f1 zag je dat hij alfa emblemen Had op de wagen;)
Ik kijk bv helemaal niet gek op als Max verhuist naar Ferrari en Ferrari motoren naar RedBull.
@HZW: Dat zal niet gebeuren, Red Bull heeft al aangegeven niet met een klanten motor te willen rijden, die hebben op voorhand al zo’n 20pk’s minder als de fabrieks motoren.
@toniominestrone: maar een mercedes klanten motor willen ze wel?
Als je dan toch gaat rijden…doe het dan op zn minst met een Red Bull.
Gerucht gaat dat Horner op zoek kan naar een andere job. Dus misschien losse flodder voor de aandacht…

enneuh

Aarde aan ‘nuchtere hollanders’. Als Max blijft rijden zoals vandaag rijdt’ie volgend jaar nirgendwo. Heb niks tegen de kerel maar de fixatie begint een beetje zorgwekkend te worden.
@heidekonijn: horner heeft nieuw contract getekend bij redbull, dus nieuwe Job is onwaarschijnlijk.
@vtechlover: Tot zover is dat enkel zo volgens Horner zelf. Op zich al wat vreemd.
@vtechlover: Heidekonijn is inderdaad niet echt goed op de hoogte, Horner heeft z’n contract net verlengd. Dan nemen we de opmerking van het konijn over Max dan ook maar met een flinke korrel zout 😄
@wif1: Toon me maar, dat bericht waar Red Bull zegt Horner een contract gegeven te hebben. Toon me maar, die top tien plaats van Max. Ben erg benieuwd.
@heidekonijn: Welnee. Die rijdt volgend jaar gewoon weer bij Toro Rosso, of eventueel bij Red Bull mochten ze daar een coureur nodig hebben. Max is een rookie, rookies maken fouten. In Max’ geval werd ‘ie verrast door de wind in combinatie met koude banden. Kan gebeuren. Is ook niet erg, zolang hij er maar van leert.
@Edge: joh .. En dit was voor het eerst dat een 17 jarige jongen met wind geconfronteerd werd ?? En die wind had het uitsluitend op Max gemunt ?? En wat kan je ervan leren .. Dat wind waait ofzo ??
@lincoln: ja, want hij reed tussen een aantal andere auto’s en dan kan het zijn dat juist hij werd overvallen door de wind :-))))
@lincoln: ja de normale 17 jarige scholier kan omgaan met de wind, dat is ie gewend bij het naar school fietsen. Maar Max werd altijd met de auto gebracht. Pa en ma hadden namelijk iets met auto’s.
@Edge: Ik vrees dat de heren die de rekeningen betalen mogelijk iets minder geduld hebben. Time will tell.
Normaal gesproken heb ik niet zo snel kritiek, maar het gerucht van Aston Martin/Mercedes + Red Bull werd twee dagen geleden de lucht in geslingerd, en is vandaag al keihard ontkracht door Mercedes. Had dit artikel dan eergisteren geschreven, of had even wat verder gezocht en erbij geplaatst dat Mercedes er geen zin in heeft.
Hier overigens het bewuste artikel waarin Lauda het gerucht om zeep helpt: http://www.motorsport.com/f1/news/mercedes-rules-out-aston-martin-red-bull-tie-up/
Stickers en logo’s .. Beknopter kan je de waarde van F1 niet weergeven ..
Je moet wel heel zeker zijn van je product (motor) als je je aan RedBull wil binden.
Voor je het weet word je openlijk afgefikt in de internationale media, net als Renault.
Dan kun je 30x wereldkampioen zijn, maar daar heet de firma Mateschitz echt geen boodschap aan.
“zou een (her)intrede van Aston Martin in de Formule 1 de sport beslist goed doen. ”

Een sticker en een MB-motor. Als dat al een herintrede is…
@Esprit_de_Flandre: Vergelijkbaar met Infiniti en helemaal met Lotus.
Vorige week las ik nog dat RBR een fabrieksmotor wil ipv een klantenmotor met teruggeschroefd vermogen.
Veel geld voor een wassen neus…
gaat niet gebeuren, lauda heeft al gezegd dat hij niet een mercedes motor wilt leveren aan een team die nu al alleen maar zit te zeuren op hun motor leverancier. dus de kans is heel klein.
“De renstal doet dat ook geen uitspraken over het verhaal”. Netjes en politiek correct. Net zo politiek correct als openlijk met Audi gaan zitten flirten over het leveren van motoren terwijl Renault de vinger krijgt.
Van alle geruchten is er denk ik maar 1 waar (op basis van logisch redeneren) en dat is dat red bull niet gaat mee doen met een klanten motor, of die nou van Ferrari of Mercedes is
In F1 is de enige zekerheid geen zekerheid te hebben. De kans dat Renault volgend seizoen de beste motor heeft is even groot als dat Mercedes dat heeft. Die zogenaamde insiders blijken vaak gewoon bij de Telegraaf te werken.
@GOD: dat denk ik niet, dan moet Renault voor 1 jaar een compleet nieuw concept bouwen/maken, de Mercedes motor heeft een compleet ander concept voor het hybrid gedeelte waar ze al wat tijd in hebben gestoken, er zal wel iemand de details aanvullen
Een andere mogelijkheid zou zijn dat Max naar Ferrari verhuist tegen een vergoeding die hoog genoeg is om het motor contract met Renault af te kopen.
Om op die manier de weg vrij te maken voor RedBull om met Aston Martin in zee te kunnen gaan in 2016.
@HZW: dan zou het voor Red Bull toch een betere deal zijn Max voor Ferrari motoren te gaan inruilen. Ik acht de kans dat Audi instapt groter dan de kralenruil die jij beschrijft.
@mashell:
Horner verklaarde gisteren nog dat Max in 2016 gewoon bij Torro Rosso rijdt.
Er is dus rook, wat in F1 taal betekend dat Max daar volgend seizoen opzeker weg is.
Start de geruchtenmachine dus maar op.
Lekker hoor. Maar redbull gaat denk ik nooit met merc motoren rijden
Tsja, wat maakt het ook uit. Zolang ze maar zo snel mogelijk andere motoren hebben daar bij RB.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).