Red Bull geeft toe: Hulkenberg was een optie

Auteur: , 13 Reacties

Is 'ie dat dan stiekem nog steeds?


Nog meer uitlatingen van Helmut Marko op je beeldscherm! De bezetting van het zitje naast Max Verstappen bij team rode stier zal wel een punt van discussie blijven totdat er iemand inzit die Max een beetje bij kan houden. Of totdat we met zijn allen accepteren dat helemaal niemand dat kan wellicht. Enfin, nadat we eerder vanmiddag al berichtten over de relatie tussen Red Bull en Carlos Sainz, gaan we vanavond nog even verder met Sainz’ oude teammaatje Nico Hulkenberg.

Ook hij werd immers vorig seizoen nadrukkelijk in verband gebracht met de Oostenrijkse renstal, vooral nadat bleek dat hij zijn zitje bij Renault zou gaan verliezen. De optelsom leek logisch: Red Bull moest in feite alsnog een opvolger vinden voor Ricciardo en Hulkenberg deed bij Renault ongeveer hetzelfde als Ricciardo. Een plus een is twee…

Marko bevestigt nu dat er inderdaad meerdere gesprekken gevoerd zijn met Hulkenberg, met name in augustus. Der Helmut wil wel benadrukken dat het initiatief daarvoor van de Hulk zelf kwam en niet van Red Bull. Desalniettemin is de optie om Hulkenberg te contracteren wel overwogen door de renstal, die er op dat moment niet zeker van was of Albon goed genoeg was voor het zitje:

We wisten niet hoe Albon voor de dag zou komen bij Red Bull Racing, dus we hebben de mogelijkheid [om Hulk te contracteren] open gelaten. Maar Albon deed het vervolgens goed, dus hebben we toen geconcludeerd dat er geen plek was voor Hulkenberg bij ons.

Helaas pindakaas dus voor de Nederlands sprekende Duitser. Wat uiteraard ook in het nadeel van de Duitser sprak was dat hij geen product van Red Bulls opleidingsprogramma is. Volgens Marko zou hem contracteren daarom het verkeerde signaal afgeven:

Het [Hulkenberg een contract geven] zou ook een breuk zijn met onze manier van aanpak. Voor de coureurs in ons opleidingsprogramma is het natuurlijk een enorme motivatie om te weten dat als ze het goed doen ze ook echt een grote kans hebben de F1 te halen.

Desalniettemin sluit de markante Oostenrijker niet uit dat er ooit nog outsider wordt aangetrokken, maar die moet dan wel ‘duidelijk beter’ zijn dan de eigen kweek:

Je hoort mij niet zeggen dat we nooit een outsider zullen aantrekken, maar die moet dan wel duidelijk beter zijn [dan onze eigen coureurs]

Dat is dan weer een beetje pijnlijk voor Nico natuurlijk. Had hij nou toch maar dat podium gescoord in Duitsland eind juli…13 reacties

Ze hadden Hulk een jaar of twee moeten nemen als ze serieus zijn om vanaf volgend jaar voor de titel te gaan strijden. Ik acht die kans aanzienlijk maar dan moet alles kloppen. Had Albon samen met Gasly laten rijpen in de TR (of welke naam het team nu heeft) en dan had je één van die twee over twee jaar prima tweede coureurs kunnen maken. Albon is weliswaar een verbetering tov Gasly maar er zit niet een wezenlijk groot verschil in die twee op dit moment. Albon heeft laten zien dat hij wel andere auto’s kan inhalen maar als men daar al blij van wordt dan is het triest gesteld met RBR.

Wat Verstappen nodig heeft is goede rugdekking anders ga je meer races zoals in Hongarije zien en dat kan Verstappen opbreken op cruciale momenten. Ook als hij tegen twee Mercedessen moet vechten ipv één gaat hij het niet winnen. Hij heeft een coureur nodig die een paar tienden op een ronde toegeeft en niet één die aan het einde van een race op een minuut achterstand binnenkomt. Hij heeft een coureur nodig die elke race met Bottas en de Ferrari’s kan vechten. Dat zijn Albon en Gasly op dit moment gewoon niet. Dat is trouwens geen aanval op hun maar je mag van zulke gasten met hun kwaliteiten op dit moment niet verwachten dat ze met de grote jongens mee kunnen vechten. Dat heeft tijd en ervaring nodig. Het zijn geen natuurtalenten als Verstappen, LeClerc, Hamilton, Vettel, Alonso, Schumacher, Senna en ga zo maar door.
@Rick-dos: de hulk wel een natuurtalent?
@Rick-dos: even opnieuw: schat jij de hulk echt hoger in dan albon?
@brammetjedeb: Op dit moment wel. Albon heeft nog veel te leren. Ik denk dat Albon wel het niveau van Hulk kan halen maar dat heeft tijd nodig. Albon gaat geen topper in F1 worden maar denk dat Albon op dit moment zo’n 6 tiende tot 7 tiende per ronde achter Verstappen zit. Denk dat Hulk ongeveer op de helft zit. Hulk heeft de ervaring die Albon op dit moment niet heeft.
@Rick-dos: duidelijk!!
@Rick-dos: hahahaha het orakel heeft gesproken..
@Rick-dos: Albon gaat het gewoon nooit krijgen! Punt!
@Rick-dos: gelukkig zegt jack plooi verstandigere dingen
1 podium had de carrière van de hulk ook niet veranderd. Hij is gewoon ook geen uitzonderlijke coureur en om die reden kan Albon net zo goed blijven. Red Bull is gewoon nog steeds de 3e macht in de F1. Dat Max podiums bij elkaar rijdt en zelfs races wint ligt niet zo zeer aan de uitzonderlijke kwaliteiten van de Red Bull maar aan de kwaliteit van Max. Hiervan uitgaande doet Albon het dus gewoon naar behoren. Wat Gasly niet lukte, lukt Albon wel om de Red Bull steevast naar P6 of (door incidenten) beter te rijden. Hülkenberg zou hier absoluut niets aan kunnen toevoegen dus is de keuze van Marko en de zijnen meer dan logisch.
Ja, bla bla bla nieuws… dag Hulkenberg het ga je goed!
Ze vergeten voor het gemak de tijd met webber? die kwam ook niet uit hun opleidings progamma… dat “verkeerde” signaal waar over gesproken word, is dus al is gegeven int verleden…
Als ik Ricciardo was zou ik maar eens met Redbull gaan praten…
The Hulk heeft humor en half Nederland loopt met ‘m weg, maar is gewoon geen bijzonder goede coureur. Heeft lang genoeg de tijd gehad om er bovenuit te springen. Lullig maar zijn tijd is gewoon voorbij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).