Red Bull X2014 voor Gran Turismo 6 onthuld

Auteur: , 24 Reacties

We moeten nog een paar dagen geduld hebben totdat Polyphony Digital eindelijk Gran Turismo 6 lanceert, maar we kunnen alvast laten zien hoe de Red Bull X2014 eruit ziet.

Adrian Newey, van Red Bull Racing, heeft samen met Polyphony Digital deze bijzondere auto ontworpen voor het racespel waar zoveel mensen al zolang naar uit zien. Newey ontwierp eerder ook al de Red Bull X1 voor Gran Turismo 5.

De X2014 zal in drie verschillende versies beschikbaar komen: X2014/F (Fan), X2014/S (Standard) en X2014/J (Junior). Het exemplaar dat we hier zien is de X2014/F.

Speciaal voor Gran Turismo 6 zijn ook de BMW Vision Gran Turismo en Mercedes AMG Vision Gran Turismo ontworpen. Op 6 december aanstaande zal GT6 officieel gelanceerd worden.24 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Net echt…
Gaan ze die motor ook opblazen in het spel?
@azenomei: Daarvoor moeten ze eerst nog het geluid voor ontwerpen.
Zoals iemand in de comments onder het jalopnik artikel waarop dit artikel gebaseerd is al vermeldde, dit lijkt aardig veel op de Allard J2X. Jammer dat die gasten 20 jaar geleden geen poen hadden om er iets deftigs van te maken:
http://www.mulsannescorner.com/allardj2xstoryphoto-6.html
Echt bouwen en inschrijven voor Le Mans.
Allemaal weer leuk en aardig, maar zie toch liever dat ze dat geluid is goed aanpakken. Kijk naar bijvoorbeeld Forza, die hun geluiden baseert op ware opnames. (Ik noem een Mazda 787B) Verder geloof ik wel dat graphics-wise het spel weer erg mooi zal worden.
@sebasjuhh: deze meneer heeft verstand van games mensen!!
@karsvdtuin: Ja.. jij niet veel als ik het zo lees.
@sebasjuhh: denk niet dat je een idee hebt over wat ik van games af weet maar dat zal ook wel niet met iemand die argumenten bedenkt die nergens op slaan…
@karsvdtuin: Nee jouw antwoord was goed beargumenteerd, top!
@sebasjuhh: jij bent me een vaag persoon.. Wordt je niet gek van jezelf? Ik geef jou een compliment en jij zegt in een keer dat ik geen verstand van zaken heb? Ik heb het over wat jij over Forza zegt en dan zeg je dat ik geen idee heb waar ik over praat? Dat zegt dus dat je zelf geen idee hebt.. Maar dat snap je niet denk ik.
@sebasjuhh: “Kijk naar bijvoorbeeld Forza, die hun geluiden baseert op ware opnames.”

en vervolgens de lage tonen gigantisch opschroeft….

Als je Forza en GT objectief met elkaar vergelijkt is het geluid in GT realistischer omdat ze het niet veranderen maar enkel laten horen wat ze van een rollenbank hebben opgenomen.

Veel gamers ervaren het omgekeerde, omdat Forza vooral de lage tonen wel versterkt om op die manier meer beleving in het geluid te stoppen. Polyphony Digital heeft inmiddels aangegeven dat ze de sound engine willen gaan aanpassen om die beleving in GT ook beter te krijgen.

Samengevat; Ja, het geluid in Forza is beter maar nee het is absoluut niet realistischer.

Overigens verpesten 9 van de 10 gamers na de aanschaf van een auto in GT direct het geluid door er aan te gaan tunen en er een race-uitlaat onder leggen. Doe je dat niet, dan is het geluid echt veel beter.
@Jer: ja…. Pittig realistisch met een Bugatti met het geluid van een lambo
Altijd een fan van de GT serie geweest tot ze het hadden verpest met gt5, en met gt6 maken ze keihard de zelfde fouten. Bagger Ai, bagger schademodel, bagger audio en “standaard auto’s”.
De standaard auto’s uit gt5 leken wel direct uit GT4 te zijn getrokken zonder dat er ook maar iets mee was gedaan. De auto modellen van Need for speed games op de ps2 zagen er beter uit dan de standaard auto’s van gt5 op de ps3. Dan gaat er toch echt iets grandioos fout. Ik had hoop dat ze het hadden verbeterd met GT6, maar alles dat er tot nu toe is gedemonstreerd wijst er op dat het net zo bagger gaat worden als gt5.
@MrSkyline: Volgens mij zitten er geen standaard auto’s meer in GT6! :D
@Davidov: ik denk het wel heelaas:(, want er zijn als het goed is 1200 auto’s en mischien hooguit 120 zijn premium en de rest standaart. Wat ik wel tof zou vinden is, als R32 MKV erbij is met de prachtige V6 geluid en niet een stofzuiger die verstopt is geraakt.
Dan toch liever dat merecedes concept, dat ziet er niet uit of je een vlieg en zwembrevet nodig hebt om erin te mogen zitten.
Vraag me trouwens af waar de coureur zijn benen laat? Toch niet in dat dunne angeltje van voren mag ik hopen? Of is het besturing en gas en remmen via een joystick en hebben ze een coureur zonder benen?
@Vincegail: gewoon zoals gebruikelijk op de bank voor de tv met zijn controller? ;)
@Vincegail: De X2010 was een behoorlijk lange auto, ik denk dat deze dat ook is. Er is achter de ‘punt’ waarschijnlijk nog ruim voldoende ruimte voor de coureur. Check dit plaatje maar van de X2010 naast een Honda CRX, geen klein ding: http://www.flickr.com/photos/[email protected]/6106754525/
@Robbie: eeh…ontworp?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).