Bewakingscamera legt crash Paul Walker vast

Auteur: , 57 Reacties

In de nasleep van het dodelijke ongeluk waarbij coureur Roger Rodas en Fast & Furious-acteur Paul Walker om het leven kwamen zijn nieuwe beelden opgedoken. Waarschijnlijk de laatste beelden van Walker in leven.

Bewakingscamera legt crash Paul Walker vast

Een camera op het dak van een gebouw op een industrieterrein – de weg waar Paul crashte loopt daar in een flauwe bocht omheen – legde vast hoe de rode Porsche Carrera GT in de verte crasht en hoe enorme rookwolken opstijgen. Daarna stoppen verschillende auto’s in de buurt van het ongeluk. Omstanders hebben het vuur tevergeefs nog geprobeerd te blussen. Video op Autojunk.

Ondertussen heeft de politie van Los Angeles uitgesloten dat de heren betrokken waren bij een straatrace. Ze focussen zich nu op de gereden snelheid. Volgens NBCnews zakt de snelheidslimiet bij de bocht waar Rodas en Walker crashte naar 25 km/u. Ze zouden er met een snelheid van 65 á 70 km/u hebben gereden toen het mis ging. Lijkt ons érg laag. Een andere bron (Radar online) heeft het dan ook over 160 km/u.

De crashplaats is nu verworden tot een plek waar fans komen om te rouwen. Ook collega-acteur Tyrese Gibson kwam langs om Walker te herdenken, te zien in dit videoverslag van CNN.57 reacties

De crash is haast niet te zien…
@thmsnl: Mja. Je ziet inderdaad vooral rook vanachter wat bomen vandaan komen. Lekker interessant.
Voegt niks toe, dood is dood!
@batman: jouw opmerking voegt niets toe…droeftoeter!
@eindbaasje: Wauw, ik ga ook het woordje droeftoeter gebruiken hier op AB. Het is zijn mening, dat jij het er niet mee eens bent prima. Maar droeftoeter? Dat maakt jou er eentje.
@batman: Vind je? Ik was al even bang dat we vandaag geen nieuw berichtje over deze man zouden krijgen. Hopelijk krijgen we morgen te horen wat voor kleur sokken hij droeg.
@k-man: Inderdaad. Maar het meest opvallende is: ik heb de vergelijking met die andere filmheld die een rit met een Porsche niet overleefde nog helemaal niet gemaakt zien worden. Vreemd…

Blijft evenwel een triest verhaal.
65?!? Had niet verwacht dat een Porsche Carrera GT dan in 2en zou breken……
@sudsprint: Misschien was het zo’n grijze import uit Rusland. Alleen niet goed aan elkaar gelast.
@azenomei: Ofwel een occasion van Jet Cars Rotterdam
@sajmun: zijn die echt allemaal zo slecht? Bij jet Cars bedoel ik… Ze hebben wel vaak hele dikke bakken voor weinig staan namelijk…
@3246cm252kw:
Dingen die te mooi lijken om waar te zijn, zijn dat meestal ook.
Google eens op Jetcars zou ik zeggen, gegarandeerd dat jij van je stoel rolt van het lachen over de onnozelheid van hun klanten.
@tupperware: ga ik zeker doen! Maar inderdaad vaak leuke auto’s maar als ze te goedkoop zijn durf ik ze ook gewoon niet te kopen… Lijkt ook echt zo’n “wit”was winkel…
@sudsprint: op nu.nl stond dat er 160 ofzo gereden werd. Lekker verwarrend allemaal
@sudsprint: snelheid zegt niet alles over impact. Als de klap maar hard genoeg is, breekt de auto in twee stukken, zoals de bedoeling is.
70km/u, yeeeeaaaaah riiiight…
andere bronnen vertellen toch een ander verhaal over de snelheid:
http://www.nu.nl/film/3643990/overleden-acteur-paul-walker-en-vriend-reden-ruim-160.html
Okee jongens, ik ben nu wel een beetje klaar met de Walker mania. He crashed, he dead, end of.
@bozewolf: Hopeloze reactie weer, als je het niet interesseert klik dan gewoon niet op het artikel laat staan reageren!
@The360box: Een heel groot deel van de artikelen de afgelopen 48 uur gingen hierover. Tis bijna lastig te negeren.
Op 1 van de palen die is platgereden zat een bord waar op stond dat de speedlimit 45 mph/ 72 kmh was. Die 25 kmh klopt dus volgens mij niet.
Het lijkt me ook niet dat dit ongeluk zo heftig was geweest bij 70 kmh, dat moet harder zijn gegaan.

Aan de andere kant, die Lamborghini die in New York een tijdje geleden in tweeën brak reed ook niet zo hard… Zij konden alleen zo uitstappen…
@clioracing: Die vermelde snelheid klopt ook niet. Met 70 is je auto niet zo heftig om een boom heen gekruld en breek ook je brandstoftank niet.
Dit verhaal lijkt meer om verzekerings technische redenen…
@clioracing: Bij de Aventador is het ook juist de bedoeling dat hij doormidden breek, en wel achter het bestuurderscompartiment. Deze Carrera GT is finaal doormidden, precies daar waar de inzittenden zitten. Dat is niet de bedoeling, en zou dan (bij normale snelheden) dus ook niet mogen gebeuren.
“The Fast and the Furious’ were performed in a staged environment by professionals with years of training and experience. Please do not try any of these yourself. Be smart. Drive safe. Stay legal.”
mss is het voor autoblog beter even te wachten en niet op elk sensatie bericht dat nu de wereld in gezonden is te reageren…. begrijp dat dit ergens een link heeft met auto’s , en respecteer dat ook, maar nu lijkt het wel heel erg komkommertijd… er staan nu 4 berichten op de eerste bladzijde over hetzelfde onderwerp..
Is er mss iemand op de redactie grote fan? of is er gewoon niets anders te schrijven en moet iemand zijn/haar quato nog halen voor dit jaar ?
@tborre: Je kreeg van mij al een plusje voordat ik je eerste zin had afgelezen. Autoblog zit inderdaad al in haar komkommertijd sinds de ‘echte’ komkommertijd in de zomer was begonnen.
@tborre: Hits, het gaat om de reacties en de keren dat men op de artikelen klikt, het eerste topic hierover had megaveel reacties en bezoekers, dat heeft men bij autoblog door denk ik en daardoor blijven ze posten over dit verhaal, cijfertjes en reclame he..
-edit: nutteloze bijdrage-
@Redline (en @tborre): hits hebben we genoeg, dus dat maakt niet zoveel uit. Het gaat er om dat de bezoekers dit nieuws blijkbaar hel interessant vinden (terecht, het gaat immers om een acteur uit autofilms en een crash met een supercar). Dan vinden wij het onze taak om de bezoekers zoveel mogelijk daarover te informeren. En je weet: je hoeft die artikelen niet perse aan te klikken…
Schijnt dat er voor de boom er een gasleiding een stukje boven de grond langs ging, deze is geëxplodeerd
@jorndvv: Klopt, is ook te zien op Maps.
Of snappen mensen het niet dat het vooralsnog om een held voor velen gaat?

Sjongejonge, als het bijvoorbeeld Michael schumacher was geweest was er anders gereageerd… respecteer de keuze van mensen nou is. Er word geen misdaad gepleegd hier.
@lowrider: Sterker nog; als er voor een crimi-scooter-allochtoontje, die door de politie in z’n vlucht afgeschoten is, een stille tocht gemaakt word is het normaal, maar bij iemand die door velen als ‘held’ gedragen word, hebben we ineens allemaal een aversie blijkbaar.
@numpty: -crimi-scooter-tuig (is minder over een kam scheren ;)) stille tocht vind ik ook altijd een verschrikkelijke onzin.
@RRenault: Je heb gelijk… sorry.. minder vooroordelen=beter. Én inderdaad iedere -stille- tocht is verschrikkelijk. Beter gillende 4 cilinder Turbo’s, roffelende 6-pitters, brullende V8’s en gierende V10’s en juichende V12’s. Dus deze was beter. :)
@lowrider:
Als het Schumacher geweest was dan had hier 1 keer een bericht gestaan, hetzelfde als er bij Sean Edwards het geval was.
Die is trouwens op een vergelijkbare wijze om het leven gekomen. Het enige verschil was dat die wel zo snugger was om het op het circuit te doen. Voor mij was dat trouwens een grotere klap, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Dat deze B-acteur veel te vroeg het leven gelaten heeft is natuurlijk triest, maar de manier waarop dit nu in de media gehypet wordt is zo mogelijk nog triester.
Zelfs radio stations proberen hier financieel een slaatje uit te slaan door mensen via sms’jes te laten reageren. Dat vind ik de gekte ten top.
Maar misschien bekijk ik het wel te nuchter.
@lowrider:
nee geen misdaad uiteraard, want je mag gewoon 160 rijden op een industrie terrein en dat is ook gewoon verantwoord als je een 15 jarig dochtertje hebt.

vervelend voor hem en z’n nabestaanden dat ie dood is, maar als je de ironie en hypocrisie van het verhaal niet snapt ben je wel een hele grote fanboi…
Filmpje voegt weinig (lees: niets) toe moet ik zeggen….
Je ziet alleen een flits en rookwolk!
@ds3thp: Misschien voor jou niet maar wat te zien is, is dat hij met hoge snelheid tegen de boom aanreed en er een auto plots stopte.
Het is nu wel voldoende uitgezogen… Next!
@MARS: idd, beetje teveel berichtgeving hierover. Hij is overleden, ja het is triest, maar nu is het wel genoeg.
Dan kun je nog beter landwind rijden dan een carrera gt.
@towi1989: Precies, dan haal je deze snelheid nog niet eens…
Je moet eens op niburu.co lezen. Waanzinnig. HIj is niet verongelukt. Het was moord. I.v.m. een onvruchtbaarheid medicijnen schandaal dat hij heeft ontdekt in de Filipijnen. Daarom is de Porsche gesaboteerd. Deze is geëxplodeerd en daarom zijn ze gecrasht en niet andersom.. dus…. alu-hoedjes alom.
@Freewarefreak: Die gekkies verzinnen bij alles wat gebeurt wel een of ander complot. Zou me niets verbazen als ze ook een bunker in hun achtertuin hebben voor ‘doomsday’.
@Freewarefreak: Wouw jij hebt van dit topic toch nog wat leuks gemaakt.

Die “bewijzen” ook op hun website. :’)
@Freewarefreak: Die mensen zijn ziek. Daar moeten we eigenlijk niet mee spotten.
http://www.nu.nl/film/3643990/overleden-acteur-paul-walker-en-vriend-reden-ruim-160.html

Hier staat een hogere snelheid, die lijkt mij ook redelijker.
Ik ben best een fan hoor maar ik heb eens gekeken op een soort streetview hoe die situatie daar is. Het is een industieterreintje. met een rijbaan van zeker 10 meter breed. als je de luchtfoto bekijkt lijkt het een mooi circuit. 100 meter verder staat op een nog veel bredere bocht niets als banden sporen van donuts e.d. Ik ben er nog nooit geweest maar is ik een sport auto zou willen uit testen is dit wel de ideale plek.

Kijk zelf maar.

https://maps.google.nl/maps?q=Hercules+Street,+Santa+Clarita,+Californi%C3%AB,+Verenigde+Staten&hl=nl&ie=UTF8&ll=34.451086,-118.57619&spn=0.007299,0.016469&sll=51.320192,5.457469&sspn=0.109643,0.235863&oq=Hercules+street+santa&t=h&hnear=Hercules+St,+Santa+Clarita,+California+91355,+Verenigde+Staten&z=17

http://virtualglobetrotting.com/map/location-of-paul-walkers-fatal-car-crash/view/?service=0
@Kvgorp: Als je streetview bekijkt, dan zie bij de scherp meegaande bocht flink wat drift strepen. Lijkt mij dat er dan wel vaker wordt geraced/gedrift met auto’s op die locatie.
@reinier73: ja dat bedoel ik dus. Volgens mij is dit een uiterst bekende spot voor mensen die hun auto graag tot op het randje rijden. Ik suggereer niets maar misschien wel over het randje in dit geval. Ik heb een beetje ren neus voor dit soort spots denk ik. Wederom alle respect voor Paul en de chauffeur.
Rip paultje
Als ‘ie was gaan walken, diejen Walkert, dan hadden we nog 17 delen F&F kunnen verwachten.
GVD, zelfs op zo’n filmpje zetten jullie die focking reclames… adblock werkt om een raar reden niet mer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).