Red Bull’s nieuwe F1-motorhome is krankzinnig groot

Auteur: , 47 Reacties

Werp een blik op het Holzhaus!

Voor de Grand Prix van spanje keert de Formule 1 voor de eerste maal dit seizoen terug naar Europa. Zoals ieder jaar betekent dit dat de verschillende teams hun motorhomes meenemen naar de paddock. Enkele teams hebben hun rondreizende hoofdkwartier een kleine upgrade gegeven. Red Bull blijft trouw aan zijn wortels en pakt het, zoals gebruikelijk, groots aan.

Voor het eerst sinds 2005 ontbreekt in de Formule 1-paddock het welbekende Red Bull Energy Station. Het herkenbare motorhome moet het veld ruimen voor het gloednieuwe Holzhaus, wat letterlijk houten huis betekent. In vergelijking met zijn voorganger is het Holzhaus meer dan een kwart groter. De vloeroppervlakte is een breinbrekende 1.221 vierkante meter. Als gevolg is er ruimte voor meer personeel en journalisten, evenals blikjes. Het Holzhaus kan in minder dan twee dagen worden opgebouwd.

Het nieuwe motorhome, vervaardigd uit duurzaam Oostenrijks hout, biedt uiteraard niet alleen plaats aan het Formule 1-team van Red Bull. Het Italiaanse zusterteam Toro Rosso zal het motorhome net als in het verleden delen met Red Bull. Honda’s logo, motorenleverancier van de beide equipes, pronkt op de voorzijde van het Holzhaus.47 reacties

Erg tof, vraag me af hoeveel vrachtwagens ze nodig hebben en hoelang het duurt voor het ding op en afgebouwd is.
@sketcher: Er staat letterlijk 2 dagen in de tekst.
@gebruikersnaam3: ja maar dat is opbouwen, niet afbouwen. :)
@jpoers: als je de brandweer uit de buurt weet te houden ben je er in een uurtje weer vanaf.
@sketcher: ik zou het stukje dan even lezen😉
@sketcher: “Het Holzhaus kan in minder dan twee dagen worden opgebouwd.”
@mennok: Oops sorry nachtje doorgewerkt, niet zo scherp meer.
@sketcher: Wellicht moet ik even een RedBull halen.
@sketcher: en in het filmpje – 32 uur
Zie hier de reden waarom zandvoort geen F1 kan hosten… 10 van die dingen passen amper op het infield. Dus die moeten dan op de slipschool neergezet worden of zo… Lekker ver van de pits.
@gebruikersnaam3: Wees nou niet zo negatief de hele tijd. Niemand je ooit geleerd om te denken in mogelijkheden i.p.v. belemmeringen en creatief om te gaan met uitdagingen?

Tuurlijk is het geen Death Valley in Zandvoort met ruimte tot aan de horizon maar je kan je ook afvragen of het nodig is dat RedBull zoveel ruimte nodig heeft. Ze hebben vast ook kleinere trucks/motorhomes.
@ghost: Negatief? Realistisch zou ik zeggen.
@gebruikersnaam3: zoals @quincy zegt. Er is ook een oplossing voor Monaco. Nou een keer kappen met het gepiep en eerst afwachten voor we weer verder zeuren..
@gasskaas: ja, laten we op z”n Amerikaans alles toejuichen: formule 1 op Zandvoort is zo als geweldig, fantastisch, perfect, ongelofelijk!
@mashell: Ja dat is precies wat ik zeg …
@gebruikersnaam3: Die motorhome’s gewoon op strand neer zetten. Ruimte zat probleem opgelsot. Denken in oplossingen
@ghost: Als het in Monaco past, past het overal.
@quincy: thankyou Captain! 👌🏼
Wel overstappen naar een V6 om de uitstoot te beperken, maar in de tussentijd wel constant dit ding op en afbreken.
@berlinetta: dat op en afbreken is niet het probleem, het vervoer en dan vooral de vluchten….
Laat aub de teams allemaal een gelijke bijdrage leveren en op elk circuit een geschikt ding neerzetten. maak handig gebruik van wat ophangmechanismes voor de spandoeken posters en andere prullaria en klaar.

dit slaat nergens op!
@dutchneon: deze unit vliegt niet maar wordt per vrachtwagens vervoerd. Vandaar dat je deze dus ook enkel ziet bij de Europese GP’s….
@harie: behalve Zandvoort las ik net in een reactie :)
Soort McDonalds als bouwpakket maar dan van RBR.

Ontopic: zouden telkens dezelfde personen de tent op- en afbouwen? Een vast team? Of gewoon een aantal lokale beunhazen die goed overweg kunnen met schroeven en glas?
@str8six: Ik heb weleens gehoord dat de pitcrew ook met veel van dit soort werkzaamheden mee doet..? weet niet of die bron betrouwbaar genoeg was…
@dutchneon:
Nee. Die helpen wel me de faciliteiten in de pits zelf op te bouwen, maar het Powerstation of Holzhaus staat er al als zij komen.
Dat wordt opgebouwd, afgebroken én vervoerd door een ‘dedicated’ team van 25 man.
@str8six: Ja, om de simpele reden dat het enorm veel tijd scheelt als dezelfde crew dat ding op en afbouwt. Lokale beunhazen moeten telkens het wiel op nieuw uitvinden, terwijl het voor de vaste ploeg gewoon een routineklus wordt. Ik verwacht dat ze hooguit de twee hijskranen lokaal regelen.
@edge: klinkt logisch idd! Zijn dit dan ook mannen die, zoals hierboven genoemd werd, op zaterdag en zondag in de pitstraat staan?
@str8six: Deze korte “docu” geeft een interessant beeld van hoe het werkt https://www.youtube.com/watch?v=hFwcwLlHHiA
@quincy: nice, ga ik vanavond even checken. Merci!
Zie je ‘m al staan op het paddockske van Zandvoort, 1200m2 😂
Besef dat ze dit in 2 dagen helemaal opbouwen, en ik 1 dag weer helemaal afbreken. Die mensen die dat doen zijn waarschijnlijk kampioen in ‘de tent’ opzetten op de camping!
Ze hadden hier al een variant van staan in oostenrijk vorig jaar. Die was alleen iets kleiner.
@svenb: Ja, klopt, dat is het motorhome van het Red Bull KTM MotoGP team. Vanwege het drukke schema –Frankrijk, Oostenrijk en Engeland in drie opeenvolgende weken– heeft RBR die een weekje geleend.
Ja leuk. Zet liever een wagen op de baan waarmee Max kampioen kan worden. Wordt een beetje moe van dat marketing gelul van RB. Geven tig miljoen aan allerlei geneuzel uit, maar het is het al jaren achtereen allemaal net niet.
@borrelnoot: het lijkt net een sportteam…
@borrelnoot: maar dat is de core business: marketing.
Racen is een bijkomstigheid.
@borrelnoot: Die miljoenen geven ze ook wel uit aan de ontwikkeling van de auto, no worries. Dit kan er blijkbaar ook wel bij.
Geld speelt geen rol….
@gebruikersnaam3: Houd er wel rekening mee dat dit motorhome gedeeld wordt door Red Bull én Toro Rosso. Vandaar ook dat dat ding zo kolossaal is. De andere motorhomes zijn stukken kleiner dan dit ding, maar daar zit dan ook maar één team in.
Daar zijn lekker ecologisch flink wat bomen voor gekapt
Waar was die tijd dat een coureur zich kon omkleden in een gehuurde Tabbert caravan, en het team gewoon een paar partytenten opzette en de lokale cateraar de natjes en de droogjes verzorgde.

Komend weekeinde zijn dacht ik de oldtimer racedagen op Circuit Park Zandvoort – daar vind je nog wel wat van dit sentiment op het paddock.
90% hier is kritisch.. ik vind het waanzinnig! Geweldig dat dit demontabel is!
@stuko: ik vindt het ook geweldig. Mooiste pitgebouw van allemaal.

En die zitten te zeiken dat de auto nog steeds geen kampioenschap kan winnen en dat het geld hieraan is uitgegeven….alsof wat dit ding kost ook maar iets uitmaakt met de development van de auto?
@stuko: Dat zit ingebakken in de NL-cultuur…negativiteit en kritiek leveren overal op. Één van de slechte eigenschappen van de Nederlander, net als het intolerant zijn maar wel pretenderen tolerant te zijn.
Die trekken zich voorlopig niet terug uit de F1, dat is toch wel zeker.
Wat een ding! Zoiets zou ik wel mee willen hebben naar een festival of een raceweekend. Leuk ook de Oostenrijkse sfeer binnen.
Mooie vouwwagen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).