Regen tijdens eerste training GP China, Max in topvorm [updated]

Auteur: , 20 Reacties

Gaat Moeder Natuur onze jonge vedette een handje helpen?

Ricciardo in de regen

Als het weer zondag in Shanghai net zo belabberd is als vandaag, dan bestaat er een goede kans dat we Max verder vooraan zien dan je op basis van het vorige resultaat kan en mag verwachten. Twee weken terug werd Verstappen in Australië vijfde, op gepaste afstand van Ferrari en Mercedes-AMG, terwijl hij zojuist tijdens de kletsnatte eerste vrije trainingen de allersnelste tijd noteerde.

Daarbij moet wel worden aangetekend dat de training lange tijd stil werd gelegd omdat het zo hard regende mistig was dat de traumaheli niet zou kunnen landen bij het ziekenhuis, maar de coureurs mochten na 45 minuten toch van start gaan. Van regen was toen geen sprake meer, maar de baan was nog kletsnat.

Op zijn intermediates was Verstappen vervolgens heer en meester, ruim anderhalve seconden sneller dan Massa op plek twee en liefst drieënhalve seconden sneller dan Ricciardo, die een achtste tijd liet noteren. Na slechts een half uurtje was de training weer voorbij en zowel Hamilton, Vettel als Raikkonen hebben geen meter gereden. Alleen Bottas kon enkele ronden afleggen op de kletsnatte baan, maar deed ruim vier seconden langer(!) over een rondje dan Max.

Vooralsnog voorspelt men voor zondagochtend regen in Shanghai, met opklaringen in de middag. Laten we hopen dat de baan nog flink nat is als de lichten om 14:00 lokale tijd op groen springen. Vertaald naar Nederlandse tijd begint de race om 8 uur ’s ochtends.

UPDATE 10:20: vanwege weersomstandigheden is de tweede vrije training komen te vervallen.

UPDATE 11:05: er is een mogelijkheid dat de race al op zaterdag wordt gereden! Meer info HIER.20 reacties

haha dit zegt echt helemaal niks! Verstappen heeft 4 rondjes gereden waarvan 1 snel rondje. Ja hij was de snelste maar om nou conclusies te gaan trekken is nutteloos. Lekker doodgemaakt worden met een blije mus
@cr37: doodgemaakt met een blije mus. Interessant spreekwoord!
@rubenpriest:
Ik heb de kok wel horen fluiten, omdat hij niet weet waar de ketel hangt – dit soort spreekwoorden maken mij volkomen infuus !
@cr37: Heh? Doodgemaakt door een blije mus?
@cr37: doodgemaakt met een blije mus, ik hou ‘m er in! Verder gewoon gelijk, het weer is een factor, maar voor hetzelfde geld staat Verstappen al voor de start van de race met een kapotte bak naast de baan, a la Riccardo in Australië.
@cr37: ik dacht vanmorgen al: wat een blij gefluit toen ik m’n hond uitliet. Maar toen lag die dode merel daar.. Zag nog net de dader, al fluitend “celebrate good-time come-on!”, wegvliegen.
Ach, vrije trainingen. Hecht ik niet al te veel waarde aan. Ik hoop op heel veel regen in de race. Niet alleen omdat het dan voor Max voordelig uit zou kunnen pakken, maar ik ben vooral benieuwd naar hoe de race dan zal verlopen en hoe de wedstrijdleiding de race laat gaan als er veel actie is. Ik ben benieuwd!
Helikopter kon niet landen vanwege de mist ipv regen…
@michelschouten: Dat was geen, dat was de stoom uit de oren van Toto Wolff toen ie t weerbericht las…
@michelschouten: was het wel mist? Volgens mij staan grote Chinese steden tegenwoordig bekend om de industriële ‘mist’, ofwel smog… Kennis van me is onlangs naar China geweest en vaak kon hij vanuit zijn hotelkamer de overkant van de straat niet eens zien door die ‘mist’…
@mikeyj: china is anders erg goed in de steden smog vrij te krijgen voor grote internationale evenementen.
Hij is dus reeds grip aan het zoeken ssst
Het ziet er hier in Chinanog erg grauw uit en het weerbericht geeft inderdaad regen op voor morgen.

Dus dat ziet er voorlopig goed uit voor Max.
Massa op tweede plek. Dan weet je dat de tijden nog niks zeggen
@mrrallycross: Ik wilde hetzelfde zeggen, maar dan vanwege het feit dat Stroll op P3 staat.
En de tweede vrije training is in het geheel afgezegd.
Laten we hopen dat het weer morgen iets beter is. Regen is prima, maar er moet wel gereden kunnen worden. Een FP1 waarin een handvol rondjes gereden werd en een afgelaste FP2 is natuurlijk voor niemand fijn. De teams missen belangrijke tracktime om onderdelen te testen en de afstelling te bepalen, en de fans zitten maar te verpieteren op de tribune.
BREEK! Opa Verstappen doet aangifte tegen Moeder Aarde om zo de prestaties van z’n kleinzoon te minimaliseren omdat er anders negatieve publiciteit komt.

BREEK! Opa Verstappen trekt aangifte weer in omdat Jos.
@str8six: BREEK! Opa gaat zelf rijden omdat de helft van zijn talent in Jos zit en een kwart in Max
Max heeft zelf na de training gezegd dat ze nog steeds niet competitief zijn vanwege gebrek aan grip. Een race zoals in Sao Paolo kunnen we volgens hem wel vergeten. Ik zet mijn geld deze race op het Scharlaken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).