Nieuwe verlengde 5-Serie krijgt Chinese jongensnaam

Auteur: , 23 Reacties

De G30, maar dan met 13,3 extra centimeters in de lengte.

Eigenlijk was het de bedoeling de verlengde 5-Serie te onthullen op de Shanghai Motor Show, maar de officiële persfoto’s zijn wat aan de vroege kant op het net verschenen. Toegegeven, heel spannend is het allemaal niet, het is simpelweg een 5-Serie (rijtest) met extra lange achterportieren. We moeten BMW wel nagegeven dat ze dat keurig hebben gedaan, ondanks de forse verlenging lijken de proporties op deze foto’s nog steeds op orde.

En dan de naam. Waar Mercedes en Audi kiezen voor een simpele ‘L’ achter de naam, geeft BMW haar auto een heuse Chinese jongensnaam als ook de naam van een grote rivier in de Guangxi Zhuang-regio. Kennelijk willen ze er de nadruk op leggen dat de auto in China gebouwd wordt alsmede ook gericht is op de Chinese markt. Hoe de auto dan heet?

BMW 5-Serie Li.23 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Ik moest even grinniken…
@viezefreddyw: Insgelijks. :)
@viezefreddyw: ik ademde ook net één keer iets harder uit door mijn neus
als mijn leven net iets anders was gelopen, dan zou ik me vereerd voelen met de naam.
en dan had ik er zeker wel geïmporteerd.
Vroeger schreven ze het bij de 7-serie nog wel eens andersom…
Ha grappig. Li is trouwens de meest voorkomende achternaam op Wang na.
@pinut187: en dan vragen ze waarom wij hier zo cliché zijn wat betreft Chinezen…
@pinut187: de Janssens of Peeters onder de Chinezen
@pinut187: Maar “Wang” is al een bandenmerk…
Proporties lijken op orde door de manier waarop de foto’s zijn genomen. Ik zie geen en profil foto, dus moeilijk om er echt iets over te zeggen.
Hij is dus nu 3 hele centimeters korter dan een 7 serie!
@siebren: en 30k goedkoper
Koop dan een 7 serie
@mrrallycross: een verlengde versie van een kleiner model geniet daar meer status dan een groter model an sich. Ik heb het nooit helemaal begrepen, maar het zal met de beenruimte achter te maken hebben. Toen ik in Shanghai was heb ik me meerdere keren afgevraagd waarom je een verlengde A4 koopt als de A6 er ook is…
@2wheeler: Die chinezen zijn (gemiddeld genomen) ook een stuk kleiner dan wij lange Nederlanders. Als die in een A4L stappen hebben die al snel het idee dat ze in een A8 terecht komen.
@2wheeler: überhaupt raar dat in een land waar veel kleine mensen wonen verlengde versies populair zijn.. voor de gemiddelde chinees heeft een VW polo al genoeg beenruimte
Haha gevat, zo op de vroege ochtend
Eigenlijk maar raar dat de fabrikanten zo hun best doen om de proporties te behouden, dan valt het niet op dat het een verlengd model is. De verlengde Mercedes E-klasse ziet er wel flink anders uit, die heeft een Maybach uitstraling.
Goede foto’s! Of renders, dat mag ook. Door het langere achterportier zijn de verhoudingen vaak niet zo heel goed meer, waardoor de auto al heel snel lomp en log oogt. Op deze foto’s/renders lijkt dat totaal niet het geval, dus kudo’s voor de fotograaf.
Een verlengde 5 serie Touring zou toch de bijna ideale auto zijn. Ruim als een Superb, rijden als een trein een mooi als een BMW.
@roland78: ik hoop toch altijd dat mn auto rijd als een bmw en gaat als een trein. Wil nog wel eens sturen als dat mag
Haha leuk gevonden.
Een optie dat je het artikel kan ‘liken’ zou wel handig zijn. Hoef je niet meteen te reageren. Ot: grappig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).