Spyshots: hebben we hier de nieuwe Renault Espace?

Auteur: , 15 Reacties

De huidige Renault Espace begeeft zich in de winter van zijn dienstjaren. Tijd voor vernieuwing, want dat er een nieuwe Espace komt is al even duidelijk. We hebben de eerste spyspots vanuit Zwitserland.

Renault Espace spyshot

De nieuwe Espace heeft nog een dikke jas aan maar het is onmiskenbaar een Renault. Niels de Bruijn spotte de auto tijdens zijn wintersport in Moosalp, Zwitserland. Het neusje bedekt onder de camouflage is redelijk goed zichtbaar en bevestigt dat Renault zijn familiegezicht doortrekt naar de Espace. Het grote logo dat in de grille prijkt herkennen we onder andere van de Captur en Zoë.

Laurens van den Acker tekende voor de IAA van Frankfurt al de ‘Initiale Paris‘. Een 4,85 meter lange concept die een voorbode is voor de nieuwe Espace. Los van de rare conceptfratsen laat dat model al goed zien hoe de verse MPV (crossover?) eruit gaat zien. Zo valt bijvoorbeeld op dat het glas in de C-stijl behoorlijk ver doorloopt. En laat nou net dat stuk van de raampartij afgedekt zijn op de camouflagefoto’s.

Voor de rest is er nog weinig bekend over de auto die naar verwachting in 2015 het levenslicht ziet. Maar dat het weer een forse comfortabele MPV wordt moge duidelijk zijn.
15 reacties

ben benieuwd !
Ik dacht dat ze gingen stoppen met de Espace? Heb het verhaal nooit helemaal geloofd want de Espace is een van de grootste successen ooit voor Renault.
@Original_Arnoud: Of dat nog steeds zo is vraag ik me af. Volgens mij verkoopt de huidige echt voor geen meter meer en worden ze massaal gedumpt op Marktplaats. En dan ook nog eens voor prijzen…
@awesome: ik denk dat dat ook heel sterk te maken heeft met het feit dat de auto al sinds 2002 op de markt is en dus 5 á 6 jaar geleden al vervangen had moeten worden. Tenminste, als ze het patroon van de gemiddelde fabrikant hadden gevolgd.
@ej20g: uiteraard! Maar is het een auto die voor de gemiddelde particulier te betalen is qua vaste lasten? Wegenbelasting is behoorlijk hoog, verbruik ook niet mals. Dus alleen een particulier met 5 kinderen heeft een dergelijke auto nodig.
@Original_Arnoud: Stoppen niet per se, maar de Espace zoals ie tot nu toe was, is in feite niet meer van deze tijd. Te groot, te duur. Voor veel ruimte kopen mensen een verlengde Kangoo, voor zeven zitplaatsen kopen ze een Qashqai+2 of een Zafira.

Verdwijnen zal ie wss niet doen, maar het wordt een ander type wagen…
Het tijdperk van de MPV is volgens mij wel een beetje voorbij, iedereen is tegenwoordig toch aan de crossover.
@reiziger: ik heb het gevoel dat de MPV weer aan het terugkomen is, kijkend naar de verkoopsuccessen van de Citroen C4 Picasso en de Renault Scenic
@jaguarjunk: Wilde gok: die hebben het beste pakket op dit moment qua uitrusting en bijtelling?

De Picasso gun ik de verkopen echt wel, mooie bak! De scenic daarentegen loopt ook al bijna op zijn laatste benen en is aan vervanging toe.
Boeiuhh!
Het lijkt erop dat de tellers daar komen waar ze horen.
Wat heeft het voor zin om deze wagen te camoufleren, we weten toch al dat het weer een saaie mpv wordt…
We zullen hem nog wel vaak op het Nederlandse wegdek terugzien, hopelijk wordt hij niet al te saai..
Hoop dat nieuwe weer net zo’n mooi en tijdloos ontwerp krijgt als de huidige espace.

Onze donkergroene Espace v6 initiale blijft een geweldige auto :D
Zo op het eerste zicht lijken ze goed naar het concept te hebben gekeken. Koplampen en grille hebben alvast dezelfde vorm…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).