Kijk, de nieuwe Renault Espace [patenttekeningen]

Auteur: , 24 Reacties

Vermoedelijk lanceert Renault in september van dit jaar op de Autosalon van Parijs zijn vijfde generatie Espace, al dan niet onder Initiale Paris-vlag. Het design krijgen we echter nu al onder ogen, dankzij deze patentafbeeldingen.

Renault Espace patentafbeelding

Hoewel de algemene vorm na de spyshots spyshots en natuurlijk het Initiale Paris-concept redelijk te voorspellen was krijgen we hier toch mooi uit alle hoeken een detailaanzicht van Renaults grote gezinscontainer. Vooral de achterkant is opvallend, met een gewelfd ruitje, een behoorlijke recht-toe-recht-aan achterklep, en de uitlaten helemaal op de zijkant.

Het lijkt de real deal te zijn, maar zeker weten doen we dit pas als Renault besluit het doek van de nieuwe Espace te trekken. (afbeeldingen via Joekejoe)

24 reacties

Dat logo op de neus is bijna zo groot dat je zou gaan denken dat er een straalmotor in zit.
anyway ik vind het geen mooie auto. Het ziet er uit als een lomp grote station in plaats van een minivan.
@MrSkyline: Helemaal mee eens, ze hebben zulke simpele vormen voor alles gebruikt dat het er als 1 lompe klomp uitziet, jammer dit
@MrSkyline: ik weet nog dat VAG vroeger werd afgebrand op grote logo’s.
Dat stokje heeft Renault goed overgenomen…
Hmm. Mijn eerste gedachten bij deze afbeeldingen: een opgepompte Peugeot 5008… Vind de gelijkenis erg groot…
@astra: nee ik dacht precies hetzelfde :p komt voornamelijk door de lijn van de ramen waardoor ik dat dacht.
@astra: Wat is er precies het zelfde aan, ik zie het niet buiten dat ze in de zelfde categorie vallen?
@sketcher: Ik vind het lijnenspel, vooral de zijkant, heel veel overeenkomsten vertonen met de 5008. Het ruitje vlak tussen de A-stijl en de deur, de knik in de achterste zijruit, zelfs de vorm van de motorkap en (in mindere mate) de kofferklep hebben behoorlijk wat overeenkomsten. Juist qua categorie zijn ze verschillend; een Espace zal echt een categorie hoger geplaatst worden. een 5008 is meer concurrent van de (grand) scenic.
Citro├źn C4 + Peugeot 5008 = Renault Espace?
Minder SUV dan verwacht. Verder wel aardig voor een gezins-hok maar zeker niets baanbrekends
Haalt het qua ontwerp niet bij de eerdere Espace: Hopelijk hebben ze de kwaliteit wel beter onder controle. Anders aanhangwagen bijleveren met: generator, compressor, reserve electronica, reserve versnellingsbak, etc….
klopt, het lijkt wel 2 merken in 1. Afgekeken bij Peugeot, niets voor niets auto van het jaar
Altijd erg lastig om een goede indruk te krijgen van een patenttekening. Hij vertoont nu vrij veel designovereenkomsten met de 5008. Maar bedenk wel dat je op dit soort ‘platte’ tekeningen niet kunt zien hoe belangrijke designelementen als de lampen er in het echt uit gaan zien. Ook de kleur is nu verre van sprankelend. Wat je nu al wel kunt zien is dat hij er veel beter uitziet dan de concurrentie uit de huizen van VW en Seat. Wat betreft het interieur hoop ik dat Renault een betere indruk weet te wekken dan met de kleinere modellen als de Clio en Captur; wat een plastic rotzooi is dat. Gezien het prijspeil van deze Espace zou dat echter wel goedkomen. Hoop dat het wat wordt!
Ik zou zeggen: nog even door tekenen anders een goede opvolger voor de Multipla
ik hoop dat de uiteindelijke productieversie er toch wat meer uit komt te zien als die Renault initiale concept Paris, die zag er m.u.v. het interieur toch redelijk productieklaar uit. De gelijkenis is zeker zichtbaar, alleen hebben ze alle onderscheidende accenten verwijderd uit die concept, waarna er een enigszins saai hok over is gebleven. Jammer Renault, gemiste kans.
Veruit de mooiste griffo-container, die gaan we veel zien op de Veluwe….
Wat een ruimte in de wielkasten…
@erce:
Dat hebben ze speciaal voor de rapperts gedaan, kan er probleemloos 30″ onder..
Hmm… niet echt overtuigd door deze schetsen.
Het eerste wat ik dacht is wat een grote Dacia! Wat een ongelofelijke lelijke auto is dit zeg, het wordt tijd voor een nieuwe ontwerper daar.
Zo is met terugwerkende kracht de Lodgy zo gek nog niet…
Achterkant deed me onwillekeurig denken aan dit http://www.carmagazine.co.uk/upload/9298/images/6SsangyongRodiuscarreview.jpg

Vond de vorige Espace toch een stuk geslaagder.
Als ontwerper Laurens dit leest: de proporties zijn door die kleine wieltjes volledig van slag. Ontwerp zo’n auto nu eens zo dat hij er ook met kleinere wielen nog fraai uitziet. Want met 20 inch wil je uit comfortoogpunt toch liever niet rijden. O en nu ik je toch spreek: die Clio van je en dan met name die manke stationwagon: too much man. Too much. Denk de volgende keer svp aan de kunst van het weglaten. O ja: die Captur daar zullen we het maar niet meer over hebben… Klein plusje voor je Twingo, maar als ik dan toch een 500 wil koop ik toch liever de echte. Daar helpen die paar R5 details niet aan.
Zeer knap, waardige opvolger voor de huidige Espace. De concurrentie mag nu wel inpakken.
M’n vader heeft de vorige gehad was best een fijne auto

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).