Renault Espace met Lexus-onderstel en V8 [gallery]

Auteur: , 44 Reacties

Soms kom je van die projecten tegen die wel heel veel voet in aarde hebben. Dit is er zo eentje, een Renault Espace met een Lexus LS400 onderstel, inclusief V8.

Het begon allemaal met een Lexus LS400 en een oude Renault Espace. De Engelse eigenaar kwam erachter dat de wielbasis en lengte van de auto’s aardig overeen komt. Hoe cool is het dan om de Espace body over de Lexus LS heen te plaatsen (inspiratie)? Makkelijker gezegd dan gedaan.

Voordat de ‘Lexspace’ gecreëerd kon worden, moest er goed nagedacht worden over de methode van samensmelten. Zo heeft de Lexus achterwielaandrijving en de Espace voorwielaandrijving, en los daarvan is de opbouw compleet anders.

De eigenaar is nog niet helemaal klaar met de bizarre creatie, toch begint het er al aardig op te lijken. Als eerste stripte hij de Espace en sloopte de onderkant eronder uit. Vervolgens ging hij verder met de Lexus waarvan hij de body vandaan haalde. Na enig gestoei en veel laswerk kon hij deze vervolgens samensmelten. De Lexspace wordt zo licht mogelijk gehouden. Het interieur is volledig gestript en om de auto nog specialer te maken kreeg de Lexspace het stuurwiel in het midden. Daarvoor moest het dashboard een flinke make-over ondergaan.

De V8 in het vooronder kreeg met NOS lachgas naar schatting 150 pk extra, hoeveel vermogen de auto totaal gaat krijgen is niet bekend. Wel werden ook remmen en ophanging aangepakt om de MPV enigszins op de weg te houden. Zoals gezegd is het project nog niet helemaal af, de auto staat momenteel op een set grote wielen in de achtertuin. Maar dit gaat ongetwijfeld een unieke super-MPV worden. Welke auto’s zouden nog meer goed te combineren zijn? Een Multipla met Porsche 911 aandrijflijn?44 reacties

Zoiets wil ik al jaren met een Espace, alleen dan iets simpeler de VQ35DE in een Espace IV voorzien van twee turbo’s :) En dan maar jagen op de “premium” garde op de autobahn.
@pleiades:
Ik zou zo ook wel iets willen, maar dan met de 1st gen toyota previa, lekkere sleeper van maken..! Maar budget/skills steken hier een stokje voor op het moment..
@RazorHead: Previa <3
Vetste bus ever, by far!
@pleiades: Top idee.
Mooi project maar waarom zou je ook alweer een MPV willen rijden?
Dit moet je niet willen.Tenzij je je een stuk of wat F1 titels op je naam hebt staan en er een F1 motor in stopt.
Als je dan toch Pistonheads ‘Readers Cars’ aan het plunderen bent, neem ook eens een kijkje bij ‘Building Thor’:
http://www.pistonheads.com/gassing/topic.asp?h=0&f=47&t=1312818&mid=252588&nmt=Building+%26quot%3BThor%26quot%3B
27 liter Rolls Royce Meteor motor die uiteindelijk in een Phantom II (oude Phantom, niet de nieuwe) chassis terecht moet komen. Project ligt wel stil op het moment, maar de Bob de Bouwer van dienst is van plan hem mee te nemen naar Le Mans wanneer ie af is. Kan niet wachten!
Schakelpaddles, een koppelingspedaal, en waarschijnlijk de tamme automaat uit die LS.
Wat een combinatie ;)
Zalig project, en de naam valt em ook goed mee Lexpace, it’s a thing.

Eigenlijk is de espace ook nog wel een wagen die er redelijk uitziet, en dus word dit de ultieme sleeper.
@Hupke: Lijkt me niet dat hij een sleeper aan het bouwen is.. Tenzij jij niet weet wat dat betekent.
@eklasse:

Verlicht me, leg me eens uit wat een sleeper is en waarom deze het niet is?
@Hupke: Op de laatste foto is te zien dat deze Espace niet bepaald onopvallend het straatbeeld gaat verfraaien. En voorwaarde 1 is dat een sleeper onopvallend moet zijn.
@eklasse: En als je goed naar die foto’s kijkt zie je dat ze gemarkeert zijn om weg gezaagt te worden. Dan heb de die topicfoto als resultaat. Dan heb je als nog een sleeper. Het is nog steeds een sleeper als je hem verlaagt hebt.
Wow, haha! Wat vet! Ik juig dit soort bouwsels graag alleen maar toe, heerlijk hoe creatieve geesten rare dingen kunnen bouwen.
Ook apart om te zien dat die Lexus nog langer is dan die espace, had ik niet verwacht
Leuk project! Zou ook erg leuk zijn met bijvoorbeeld een VW Transporter T5 en een Phaeton V10 TDI.
@gash: Ja wat een origineel idee is dat, dat is ook nog nooooooit uitgevoerd…
@notsobig:

Heb je een voorbeeld van een Transporter met een V10 TDI blok? Of doel je op de reactie van ”eklasse” waarbij hij een filmpje toont van een Transporter met een Porsche blok? Da’s inderdaad niet zo origineel…
@gash: Ik doelde het idee in algemeen om een snel blok in de T5 de swappen…
En nu gezellig met de vrouw, kids en de caravan naar Zuid-Frankrijk.. Potverdikkeme!
Wielbasis komt aardig overeen ja… Scheelt maar 100 mm…
Van 2 hokken maak je er 1
Ik vond hem toch mooier als Lexus.
Dit is wel een heel nutteloos project. Meneer had zeker te veel tijd over en een slecht huwelijk? Beter liet hij de LS intact en bracht hij daar alleen wat motortuning op aan, dan had hij nog eens een leuke sleeper gehad.
@mdemooistelettervanhetalfabet: had dan die Espace getuned. Net zoveel sleeper, en een stuk mooier dan die Lexus…
@RRenault: Zo’n Lexus is gewoon een luxe slee met hoekige vormen à la Volvo. Niks mis mee toch? Ik zit liever op lederen zetels in m’n zakenlimo dan als brave huispapa in zo’n saaie mpv.
Zo’n verlaagde Espace ziet er zeker niet gek uit.
zonde van de ridicule verlaging… en een middenstuur zou ik ook niet hoeven…
verder wel een leuk project :)
Mooie dingen.
Zou zoiets in Nederland mogen? En wordt het dan een Renault of een Lexus op kenteken?
@TedjeV: Ja dat mag in NL alleen moet je na de bouw naar de RDW en 8 van de 10 keer wordt zij afgekeurd. Ze zullen het Irexus noemen…
@VeniVidiVici:

Of 4 van de 5 keer?
@kempenaer: 2 van de 2,5 is denk ik een betere weergave van de werkelijkheid.
@TedjeV: waarschijnlijk (lees ik denk) kijken ze bij de RDW naar het Chassisnummer van het onderstel. (dit geval de Lexus) en op basis daarvan verder werken met het kenteken. waarschijnlijk kun je hier mee spelen om de Espace een Chassisnummer in de carrosserie heeft staan zoals meer voorkomt. (zelfdragende carrosserie) in dat de geval zou je het zelf een andere naam kunnen geven, en het chassis nummer uit de lexus weg halen.

zo werkt het ook ongeveer bij een 2cv die naar een Burton omgebouwd word;)
Geweldig dat mensen zulke maffe dingen proberen te bouwen.
Lijkt mij een hartstikke leuk project, en het zal vast voldoening geven om langs de meeste auto´s te vliegen in iets wat je zelf in elkaar heb gezet.
Zo ken ik nog iemand (oude monteur van het Mazda WRC team) die het eerste type Espace om aan het bouwen is. WRC onderstel (alles zelf gemaakt), magnesium AP RACING remmen, alleen het blok weet ik niet meer (dacht 6cilinder twinturbo). Gewoon gekkenwerk dat ding!
Wel een vrij omslachtige manier om een espace betrouwbaar te maken…
Doet mij denken aan Gran Turismo
Leuk project
Is er een aantal jaren geleden ook al niet eens zo een espace geweest met een Renault F1 motor erin?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).