Ricciardo had slechtere relatie met Verstappen verwacht

Auteur: , 31 Reacties

De periode als teamgenoten is voorbij, maar de bromance leeft voort.

VER-RIC

We gaan ‘m missen die honingdas. In de afgelopen jaren is Max’ fame in Nederland en daarbuiten exponentieel gegroeid. Voor teamgenoot Ricciardo had dat zomaar een vervelende situatie kunnen worden. Je wordt toch in eerste instantie toch vergeleken met je teamgenoot. Maar van een bittere strijd zoals we die in het verleden bijvoorbeeld zagen tussen Prost en Senna of Piquet en Mansell is het, enkele incidentjes daargelaten, nooit gekomen. Sterker nog, de Ozzie en de Nederlander zijn goede matties geworden en ook in Nederland kent DR3 veel fans.

Dat het zo zou lopen had ook Daniel Ricciardo zelf niet per se verwacht, zo geeft hij te kennen aan Motorsport-Total:

De relatie tussen mij en Max heeft zich veel beter ontwikkeld dan ik aanvankelijk verwacht had. In 99 procent van de gevallen zijn we erin geslaagd goed met elkaar door een deur te kunnen. De onderlinge strijd met hem was echt tof, ik heb geweldig genoten.

In hun gezamenlijke periode bij Red Bull Racing won Ricciardo vier races en pakte Verstappen vijf overwinningen. Twee keer ging het echt mis tussen beiden, namelijk in Hongarije 2017 (video) en in Azerbeidzjan (video) afgelopen seizoen. Voor het eerste incident bood Verstappen uiteindelijk zijn excuses aan (video), bij het tweede incident bleef de schuldvraag boven de markt hangen.

Over het algemeen waren de twee behoorlijk aan elkaar gewaagd, maar daarbij moeten we aantekenen dat er vooral in het laatste deel van afgelopen seizoen een definitieve kentering in de verhoudingen leek te zijn gekomen: VER had RIC in de tas. Ricciardo wil dat natuurlijk niet helemaal toegeven, maar zegt wel dat Verstappen in zijn ogen momenteel sneller dan ooit is:

Hij [Verstappen] was vanaf dag één heel snel, maar ik geloof dat hij momenteel nog sneller is. Hij zal zich alleen nog maar meer verbeteren, maar het uiteindelijke succes hangt ook van de auto af. We zijn beiden als coureurs gegroeid tijdens deze periode en hebben van elkaar geleerd.

Waarvan akte!31 reacties

Goed verhaal weer, had eigenlijk wel wat meer kritische noten verwacht van Ricciardo.
@ghost: waarom?,die gasten konden het gewoon goed met elkaar vinden!
@toniominestrone: geloof ik niet, dat is wat marketing van red bull wil doen geloven. Had daarom juist wat meer kritische noten verwacht van Ricciardo nu hij weg is.
@ghost: Dat vermoeden heb ik ook.
@ghost: Maar dan kan hij nu toch vrij spreken!?
@reactief: ja maar dit zijn van die politiek correcte antwoorden uit zo’n interview dat 13 in dozijn is. Krijgen die gasten les in.
@ghost: Ja dat is ook weer zo..
@ghost: Zoeken naar iets wat er niet is? Die gasten hebben op en naast de baan plezier en respect voor elkaar. Prima toch?
@ghost: Die man is met afstand de meest sympathieke coureur, daar kan je helemaal geen ruzie mee krijgen…denk ik..
@ger_dekker: misschien wel iets te sympathiek. In interviews lacht ie alles weg, is ie altijd vrolijk en ventileert ie zelden afwijkende standpunten. Daardoor lijkt hij soms een softe, blije eikel.
@kunstomdathetmoet: Tja, het is maar wat je wil horen…ik heb liever dat een coureur spreekt op de baan ipv een op een relletje uitzijnde journalist. Welk standpunt moet een coureur nu innemen? Je kunt beter voorzichtig zijn met wat je zegt en je eigen plan trekken. Voor je het weet word er op de slak weer een berg zout gelegd. Lekker lachen zou ik zeggen en helemaal als je de derde bent…
Feitelijk had Verstappen hem al vanaf dag één in de bag. Ik zal nooit vergeten hoe opgelucht Ricciardo was toen hij Verstappen verslag in kwalificatie. Iemand die al een paar jaar bij een topteam rijdt en gezien werd als een kwalificatie koning zou niet zo opgelucht moeten zijn om een jongen van 17 te verslaan tijdens zijn eerste race voor het team.

Verstappen had hem al in z’n zak omdat hij op of dichtbij het niveau van Ricciardo zat en nog veel groei in hem zat terwijl Ricciardo al op de toppen van z’n kunnen zat.
@rick-dos: verslag = versloeg
@rick-dos: mwah. Het eerste jaar werd het 11-6 in de kwali’s in het voordeel van RIC hè. Tevens scoorde hij de afgelopen jaren gewoon meer punten. Tot juli van dit jaar waren de statistieken nog behoorlijk gelijk https://www.autoblog.nl/nieuws/verstappen-versus-ricciardo-de-keiharde-cijfers-111809. Alleen het laatste deel van het seizoen heeft Max Daniel wel echt een dreun van jewelste gegeven.
@jaapiyo: Als je naar statistieken alleen kijkt dan had Dan inderdaad de bovenhand. Maar als je verder kijkt dan de statistieken dan zie je al dat Verstappen verder was. Ik bedoel hoe vaak was Verstappen vorig jaar niet uitgevallen waarbij hij in een positie lag dat als hij de race had uitgereden meer punten zou hebben gehaald dan Ricciardo. Kijk bijvoorbeeld ook naar de eerste race in Barcelona. Verstappen won die race omdat hij beter aan banden management deed dan Ricciado. Ricciardo had eigenlijk weer een typische Ricciardo race zoals hij dat het jaar daarvoor ook had. Wel meedoen maar er niet zijn om toe te slaan.
Wat ik al opmerkte, Ricciardo zat in zijn ontwikkeling al dicht bij de toppen van z’n kunnen terwijl Verstappen nog maar net begon. Dat Ricciardo Verstappen in z’n eerste jaar versloeg op punten moet niet als verrassing komen. Sterker nog als Verstappen hem dat jaar had verslagen dan was Ricciardo’s carrière wel voorbij geweest. In 2017 had Verstappen Ricciardo al kunnen verslaan ware het niet door de pech die hij dat jaar had. Vergeet ook niet dat Verstappen dat jaar Ricciardo al helemaal vermorzeld had in de onderlinge kwalificatiestrijd.
Dit jaar liep op het begin van het jaar na alles gesmeerd voor Verstappen en hij stond er ook gelijk.

Ik durf zomaar te stellen dat als Ricciado niet de pech had gehad dit jaar hij nog steeds niet in de buurt van Verstappen was gekomen.
@Rick-dos: hij was 18 toen hij teamgenoot van RIC werd.
@menaz: Kun je nagaan. Gewoon klasse dus.
Ik denk wel dat dit 1 van de meest dynamische duo’s van de F1 is geweest want als je keek naar de relatie tussen Max en Carlos die staken hun mening over elkaar ook niet onder stoelen of banken
@rob5nismo: dan heb ik liever dat ze zoals met ric lachen en mekaar steunen ipv afbreken. nu zien ze eruit als een echte team.
Waarschijnlijk heeft Verstappen aan Riciardo een hele goede teammaat gehad. Goede sfeer, uitdagend qua kwalificatie pace, gaf zich niet te snel gewonnen maar maakte het voor Max ook spannend. Uiteindelijk komt Max nu aan het einde van dit seizoen vaker op t podium en is hij naar mijn idee voor het team een waardevollere rijder waar zij hun energie in gaan steken. Max biedt meer potentieel. RIC is op tijd vertrokken, nog een seizoen zou voor hem en voor Max wss niet veel bijdragen.
@ouwedibbes83: ik denk dat het goed was voor max. Als hij dag 1 een team mate had die elke keer bloed onder nagel zou halen hem niet zou brengen waar hij nu is.
Vlak de bijdrage van het team niet uit. Van de topteams heeft RBR de leukste werksfeer. Mercedes is bloedserieus, en militair georganiseerd. Dat gaat ten koste van de gezelligheid. Ferrari is veel losser. Dat gaat ten koste van de prestaties. Bij Red Bull wordt er, in een informele sfeer, hard en nauwkeurig gewerkt en is er volop ruimte voor een grap en een grol.
.
@kunstomdathetmoet: zo komt het team wel over. Tot Marko je niet meer moet en je keihard laat vallen.
Beetje t motto “out of season dip“ – tot Maart niet veel spannends over Maxie te posten? 😂
Lees ik niet goed? Hoezo slechter dan verwacht?
@pallas: je leest 1x “dan” teveel ;)
@rechtervoetje: Stom van mij…
We gaan ‘m missen die honingdas, gaat ie weg dan?
@ikleesookoverautos: ja zo zou je het wel kunnen noemen. Tenzij er gekke dingen gebeuren verdwijnt hij naar de middelmatigheid van het middenveld. En daar hij geen teamgenoot van Max meer is, zullen we ‘m denk ik een stuk minder voorbij zien komen op beeld/TV en op AB.
@jaapiyo: zou zomaar kunnen dat Max daar volgend jaar ook rijd. Sinds de jaren negentig heeft Honda niets voor elkaar gekregen, niet als fabrikant en nog minder dan motorleverancier. Ik schat ze persoonlijk lager in dan Renault. Renault hengelde in 2005 en 2006 nog het kampioenschap binnen en Honda verliet met het schaamrood op de wangen de f1 in 2008(waarna brawn er met een Mercedesmotor en de dubbelsdekdiffusser kampioen mee werd)
Boeiend.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).