‘Rij vandaag rustig met 170 langs een mobiele flitser’

Auteur: , 56 Reacties

U heeft altijd al eens ongestraft met zichtbare kentekenplaten veel te hard langs een mobiele flitser willen rijden? Vandaag is uw dag.

Gas op die lolly

Stakende polities, ze hebben de afgelopen maanden voor veel ellende gezorgd: langzaamaan-acties, een Tourstart-verstoring die op het laatste moment (verrassing!) toch afgeblazen werd, en als u van voetbal houdt bent u komend weekend de pineut, want oom Agent heeft besloten de competitiestart van de Eredivisie te versjteren.

Voor de notoire hardrijder die zich de laatste tijd benadeeld voelde komt na het bitter vandaag eindelijk het zoet, aldus voorzitter Richard Bronswijk van de ondernemingsraad van de landelijke eenheid in de Telegraaf. Flitsteams gaan er wel op uit, maar de snelheid waarop een auto wordt gesnapt wordt 40 km/u hoger gezet. Mocht ik vandaag een open-vizier-controle voorbijrijden, dan neem ik zelf het zekere voor het onzekere, maar als u een beetje meer Austin Powers in het bloed heeft: ga vooral los.

Naar verluidt heeft de politie met zijn acties de staatskas al voor zo’n 66 miljoen euro gedupeerd. Vanuit het oogpunt van de Agent ongetwijfeld een goede reden voor minister van der Steur om eindelijk eens te gaan schuiven met die euro’s.56 reacties

Top mannen, ga zo door!
Vertrouw nooit een agent…
@norge: UIT zeer betrouwbare bron heb ik gehoord dat de marge inderdaad maanden geleden al omhoog is gegaan. Sinds start van de acties was dit al 30+! De mobiele flitsers staan er wel, en er wordt ook geflitst. Dat is verplicht.
Maar alle kleinere overtredingen worden na de controle niet doorgestuurd naar CJIB.

Let op: dit geldt niet voor die vaste digitale flitspalen! Die hebben namelijk een directe verbinding met CJIB!
Daar zit geen politieman van de verkeersdienst tussen!
Blijf ’t bijzonder vinden. Als ik op míjn werk zulke grappen zou uithalen dan heb ik uitzicht op een lange vakantie…
@davelepeef: jij bent dan neem ik aan ook geen ambtenaar?
@sjeppie156: neen… Zou dat het zijn?
@davelepeef: In Nederland heeft iedereen recht op staken, dit is in de wet geregeld. Jouw comment slaat dus nergens op en het wordt tijd dat je gaat inlezen in arbeidsrecht want daar anap je duidelijk geen bal van. Ben benieuwd wat je nog meer allemaal over hebt voor die baas van je.
@sdm: haha veel plezier met al die werknemersrechten van je in de grote mensenwereld.
@sdm: als jij wil staken moet je volgens de wet een vergunning er voor aan vragen..
@vtechlover: Klopt, maar ontslaan omdat je gaat staken kan geen reden zijn voor ontslag. In Nederland zijn veel bange schapen die denken dat de “baas” alles kan en mag doen. Het loont dus de moeite om je rechten als werknemer te weten. In Nederland zijn dat er nogal wat dus doe er je voordeel mee. Bedenk goed dat je baas vaak ook de grens opzoekt om zijn eigen portemonnee te vullen, dat noemen we ook wel ondernemen. Kom voor je eigen rechten op dat gaat jou baas niet voor jou doen.
@SDM: idd.. afschaffen die ‘ondernemers’.. allemaal graaiers.. viva la revolution..
en jij lekker op de bank met je vrouw en kinderen.. o nee.. kan je niet bekostigen dan..
dan maar staken tegen de overheid..
@sdm: je gebruikt het woord baas. Dat zegt al genoeg…

Overigens kan een werkgever formeel een staker niet ontslaan voor staken. Maar mensen die staken zijn meestal mensen met een bepaalde mentaliteit. En meestal geven die ook wel een andere reden om ze weg te trappen.

Je moet als werknemer niet over je heen laten lopen, begrijp me niet verkeerd. In het bedrijfsleven voor iedere werkgever tien anderen. Maar andersom ook. En als je het niet eens bent met omstandigheden of je loon dan ga je toch lekker naar de concurrentie waar ze meer betalen. Als het daar niet beter is zit jij dus goed en moet je niet zeuren maar dankbaar zijn.
@SDM: Dan ben je niet aan het staken maar dat is werkweigering. Als je bij de politie gaat weet je dat je niet kan staken. Geen boetes e.d. uitschrijven is een goede actie. Maar dingen als staken met voetbal (ookal heb ik niks met voetbal) kan niet en dat weet je als je tekent bij de politie. Lekker ontslaan. Alsof het de enigen zijn. Laten we het eerst over de defensie gaan hebben. Of andere dingen waar we door de media voor geblinddoekt worden. Het loonaanbod wat ze gekregen hebben is een hoop. En j ik ben me er van op de hoogte dat de helft uit de pensioenen komt.
@SDM: Probeer dat maar eens bij het MKB en kijk eens hoe lang je nog een baan hebt… Leuk voor multinationals, maar als je een medewerker van mij zou zijn ga je er uit vanwege werk weigeren… (Je krijgt namelijk geen vergunning voor staken voor een bedrijf met minder dan 50 of 100 (weet zo niet hoeveel het precies is) medewerkers)

Staat trouwens goed op je C.V, staken… (En ja, er is een reden dat je een vergunning aan moet vragen, dat wordt namelijk vastgelegd met je naam er boven, kan een toekomstige werkgever zo terug vinden)
@SDM:
Rechten, lult iedereen over

maar wat zijn je PLICHTEN, wat is je VERANTWOORDELIJKHEID ?

Juist…..dodelijke stiltes vallen er dan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@desjonnies: exact.. ikke ikke ikke heb rechten.. en mn baas mag me blijven onderhouden, want IK wil meer..
moet alleen wel ergens vandaan komen (ZEKER niet van henzelf), maar zover kijken simpele zieltjes nooit, want ikke ikke ikke.
@desjonnies: precies! Al dat luie klaagvolk, ik heb er een bloedhekel aan! Als je meer wilt verdienen moet je je werk beter doen, zodat je kans hebt op doorgroeien.
@dutchdriftking: Wat zijn we weer lekker kortzichtig allemaal. Ondernemers verwijten medewerkers dingen en medewerkers verwijten ondernemers dingen. Zo gaan we het inderdaad redden in de maatschappij, lekker elkaar allemaal beschuldigen dat we onze zaken niet goed doen.

Meer begrip richting elkaar zou goed zijn. Er zijn genoeg medewerkers die hard werken. Maar zelfs als je hard werkt kan je vreselijk genaaid worden door je bedrijf. Hetzelfde andersom: er zijn genoeg ondernemers die oprecht het beste met hun medewerkers voor hebben en waar door de medewerker misbruik van gemaakt wordt.

De verwijten naar elkaar komen vaak voort uit onwetendheid of meningsverschillen. Niet genoeg bekend zijn met de verschillende situaties en beoordelen op wat je alleen maar ziet, in plaats van de daadwerkelijke feiten. Als we elkaar nou eens iets meer het licht in de ogen gunnen en elkaar helpen naar betere bedrijven en betere samenwerkingen, zal dat hopelijk leiden tot een betere maatschappij.

Er zijn genoeg mensen in mijn omgeving die keihard hebben gewerkt voor hun bedrijven (dus niet 9 tot 5, maar veel overuren, stress en extra’s voor het bedrijf). Wat ze er aan over hebben gehouden? Weinig tot niets, buiten het salaris om. Bij sommigen is eigenaar er vandoor gegaan met het geld, anderen zijn op straat gezet in het kader van reorganisaties (waar opvallend genoeg de duurste mensen nooit de dupe van zijn).

Overigens ben ik het wel met je eens met het ikke, ikke, ikke. Maar dat is niet alleen van toepassing op medewerkers, maar net zo goed op ondernemers/directeuren/managers.
In een ideale wereld zouden we elkaar helpen om beter te worden, vanuit welk perspectief dit ook mag zijn. Ik kom bij veel verschillende bedrijven over de vloer, wat een interessant inzicht geeft in bepaalde zaken. Zoals inzicht in de mentaliteit van een bedrijf, directie, management en medewerkers. Opvallend hierbij is dat de meest gemotiveerde en minst klagende medewerkers vaak te vinden zijn bij bedrijven die kiezen wat meer te investeren in het bedrijf en personeel. Ook is de sfeer bij dit soort bedrijven vaak relaxter (niet lui, maar meer ontspannen), wat weer effect heeft op de hoeveelheid energie van mensen, het samen komen tot oplossingen en de stress die mensen hebben.

We hoeven elkaar echt niet allemaal te liefkozen en gelijk te geven, maar dat constant fitten op elkaar is zeker ook niet nodig. Klagen en elkaar beschuldigen kunnen we allemaal. Het komen tot oplossingen en elkaar helpen, dat kunnen er nog velen leren.
@quincy: klopt zeker. Ik ben zelf overigens werknemer en geen werkgever, en ik haat vooral de klagende collega’s. Gelukkig zijn er inderdaad ook een hoop goeie bij.
@dutchdriftking: Ik ben ondernemer geweest en nu weer werknemer. En ik knok niet alleen voor mijzelf op het werk, maar net zo goed voor mijn collega’s. Klagen doe ik ook, maar probeer daarnaast wel met oplossingen te komen. Collega’s die alleen maar klagen en niets (willen) doen, zeg ik het ook tegen en probeer ik te helpen. Als ze dat niet willen en blijven klagen, ben ik er ook snel klaar mee. Maar ik probeer in eerste instantie altijd te helpen.
Wat ik altijd tegen collega’s zeg: Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden. En samen moet je het als bedrijf doen, niet alleen.
@desjonnies: Ze hebben mij ooit geleerd, dat als je iemand iets ergs toe wil wensen, je degene veel personeel toewenst. Daarom begin ik er zelf ook lekker niet aan :)
@davelepeef: Jij hebt ook gewoon stakingsrecht, net zoals iedereen. Het is zelfs zo dat de politie geen volledig stakingsrecht heeft, dus in feite mag jij meer.
Hoho, niet alle mobiele flitsers zijn te hoog afgesteld! De echte Die-Hard bonnenschrijvers doen niet mee aan de acties, die vinden waarschijnlijk dat ze genoeg salaris krijgen. Sommige kinderhanden zijn snel gevuld…
@rufctr01: Nee inderdaad, volgens mij zijn de meeste van die flitsers geen eens agenten maar van die BOA’s ,weet niet of deze ook staken maar ik gok het er ook niet op!
@rufctr01: kinderhanden, LOL!

vraag en aanbod cq marktwerking.. niet janken, had je maar door moeten leren :’)
Hmm… kwam er zojuist eentje tegen op de A16 (Thanks again Flitsmeister!) die verdomd verdekt opgesteld stond. Als er geen spandoek “wij staken” bij hangt waag ik het er niet op…
@BJ: Ik ook niet! Van die klote strebers zitten er ook tussen!
Of een FNV-vlag..
2x Deze week, was op @BJ: Bedoeld
Ik rij altijd rustig met 170 langs een mobiele flitser. Kost je wel wat maar dan doe ik het wel rustig…
Kudo’s voor de Spaceballs header..!
May the Schwarz be with you
Aha vandaar al die motorrijders vanochtend met 200 over de A4
Wat heeft dit nou voor zin. Zijn mensen dan echt zo stom om op goed vertrouwen te hard voorbij zo’n flitser te kachelen? Je weet immers nooit of de agent(en) in kwestie wel meedoen met de staking.
Ik rijd altijd rustig :p
Al voor 66 miljoen gedupeerd? Ai ai die agenten snijden zichzelf goed in de vingers, want dat wordt nog meer bezuinigen daardoor bij de politie aangezien de overheid 0 komma 0 een krimp zal geven!!
@venividivici: ach, Griekenland voelt het als eerste…
Straks hangen ze er een spandoek bij”Wij Staken”.Krijg je later nog een bon.Het apparaat staakte niet,haha.
@Alfarobert: haha inderdaad! Die mannetjes in de flitswagens doen altijd al niks!
@clarkson: Wel hoor… koffie drinken, beetje met het laptopje spelen en de krant van buiten leren. En dan ’s avonds tegen de vrouw zeggen, “Schat ik heb zo’n enerverende en productive dag gehad… heerlijk! Ik heb een pilsje verdient!”
@VeniVidiVici: Dat heet epibreren.
Eerst zeuren we met ze alle dat ze boeven moeten gaan vangen en geen flauwe bekeuringen geven. Nu komen ze alleen nog als je een moord pleegt. Ze beginnen ook naar het volk te luisteren! (Maar aso’s zijn het wel!)
de waterpolitie staakt ook
das wel fijn dat scheelt een paar rooitjes deze zomer
@bmwpowerm5: waarom is dat fijn? Ik vaar op een best wel groot schip en best wel vaak door het noorden van het land. Daar waar de meeste jachtjes zijn enzo. Zelfs op de goede dagen zitten er een hoop kamikaze piloten bij. Van mij mag de zwaar onderbezette politie te water veel meer handhaven!
@lekbak: waarom dat dat fijn is
omdat je hier waar ik altijd vaar maar 9 km per uur mag varen
nu kun je lekker vol gas varen zonder 3x per dag aangehouden te worden
die bonnen maken me niks uit maar de tijd dat ik op een vrije middag stil lig wel
@bmwpowerm5: ik ben met varen enigsinds bovengemiddeld ervaren. Zowel beroeps als pleziervaart. Zelden zie ik wateren waar de snelheidslimiet onterecht is. Is het niet vanwege de andere vaart, dan wel vanwege het vaarwater zelf. De walbeschoeiing enzo. Maargoed, ik weet niet welk water en wat voor boot. Veel plezier, ik sukkel nog ff door met 3000 ton ;-)
@bmwpowerm5: Zozo, stoere jongen hoor. Vooral de aanwonenden en de waterschappen zullen je dankbaar zijn. Ik weet niet of je enig idee hebt wat een knap stukje beschoeiing of een nieuw stukje dijk kost, maar als iedereen zo zou handelen als jou denk ik dat je volgend jaar stijl achterover slaat van de waterschapbelasting :)
Dode mis, want: trajectcontroles…
@e1000bmw523i: dode mUs
Ik net met 170 langs een flitser…. Op jullie aanraden Autoblog…

Als ik de rekening krijg, mag die dan naar jullie?? Lijkt me wel zo eerlijk 😜

Ps. Mocht hier wel maar 70 ;)
@jvthof: Hahahha
Altijd handig dit soort acties!
dat is nog beter dan de boetevrijweken in Belgie!
Ik zou het toch niet durven. Maar dit is als ze het echt doen wel de beste manier om de overheid te duperen denk ik

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).