Mazda Koeru wordt een sexy Crossover

Auteur: , 11 Reacties

Zoals elke andere autofabrikant die wil groeien, investeert Mazda sterk in de SUV- en Crossover-game. Komende maand presenteren de Japanners een nieuw concept met de naam Koeru. Het klinkt als een duif die in de war is, maar het betekent iets anders.

Mazda Koeru schets

In de Japanse taal staat Koeru voor zo veel als “exceed” of “go beyond”. Veel kunnen we nog niet afleiden op basis van de eerste schets, maar wat een mogelijkheid is, is dat Mazda het Duitse voorbeeld volgt, en een meer coupé-achtige carrosserievorm boetseert. In dat geval zou de Koeru – wederom getekend volgens de Kodo-designtaal – een voorbode kunnen zijn voor een CX-4 of CX-6 (als variant op de CX-3 of CX-5), om nog meer modellen met SKYACYTIV-krachtbron te kunnen slijten.

Speculeren mag, maar laten we wachten waarmee Mazda uiteindelijk op de proppen komt. Per slot van rekening zijn we eer er een productemodel is wel weer een eindje verder. We sluiten af met een typisch Japanse bloemrijke PR-zin: “the Koeru expresses the power and vitality of a predator along with a unique level of refined dignity”.

Koeru-neusje11 reacties

Benieuwd! Qua naam klinkt het al best goed.
Nice, bij uitstek de meest onpraktische carrosserie vorm. Maarja, het verkoopt nou eenmaal. Jammer dat het concept en het eindproduct vaak zover uit elkaar liggen
@almera-ga16det: Idd, zoals die BMW X6 en equivalent van MB lijken het me eerder hatchbacks on steriods, onnodig opgepompt dus.

Maar wat Mazda uit de pen tovert qua design de laatste jaren: yamm, yamm (ipv zoom zoom)
@joejojo2012: precies +1
Ok Mazda, deze mag er nog even tussendoor.. MAAR DAN komt toch een nieuwe Wankel-based sportcoupé! Toch!?
@mazdarx: Als we nu eens massaal aan de 6 zouden gaan. Heeft Mazda wat 💰 te spenderen om bijvoorbeeld een RX-9/RX-7 MY2017 te ontwikkelen. 😉
@AutomotiveDesigner: Er zal vast wel een opvolger van de rx-7 komen. 2017 zou eigenlijk perfect zijn want dan bestaat de wankelmotor 50 jaar. Maar ze zeggen dat er in 2017 eerst een concept gaat komen. Waarna hij in 2020 klaar voor productie is. Dus nog even 5 jaar geduld en er is een rx7 opvolger. Of wie weet noemen ze hem wel rx9 ja?!
@AutomotiveDesigner: als ik het budget had dan had ik dat zeker gedaan.
Ze hebben steeds de leukste namen voor hun concepts, maar eindigen dan steeds toch maar met die nietszeggende cijfertjes zoals elke fabrikant.
Mazda heeft tegenwoordig echt een prachtig design. Jammer dat ze die vrijwel enkel gebruiken vr crossovers of SUVs. Zou graag eens een mooie coupé zien van hen.
Achja, het verkoopt nou eenmaal. Mooi is anders.
Ik zie er niet echt een cross-over in

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).