Rijke uitvinder bouwt monstercamper voor 4-jarig dochtertje

Auteur: , 16 Reacties

Dat vaders vaak behoorlijk beschermend zijn ten opzichte van hun dochters is geen nieuws. Dat iemand dit in de praktijk brengt door een haast onverwoestbaar voertuig om haar heen te bouwen zie je minder vaak. Maar ook niet iedereen is een uitvinder en miljonair, zoals Bran Ferren.

KiraVan

De 61-jarige Ferren, drager van een majestueuze baard, besloot in de herfst van zijn leven nog een dochter te maken, die inmiddels 4 jaar is en de naam Kira draagt. Aan haar draagt Ferren de 23 ton zware KiraVan op, opdat zij flink wat van de wereld kan zien, maar vooral geen risico loopt. Want andere mensen zijn immers heel eng, dat is een reizigersinstelling waar je ver mee komt.

In de meer dan 10 meter lange en 3 meter hoge ‘supertruck’ ATV met zes (met kevlar versterkte) wielen kan een klein gezin 2 weken in alle luxe stuk slaan, met een indrukwekkende range van 3.600 kilometer. Een bergje beklimmen is geen probleem, het ding schijnt hellingen van tot 45 graden aan te kunnen. Dit lijkt ons wat extreem, maar Ferren zegt het, dus het is zo. Met iemand met zo’n baard ga je niet in discussie.

Naast 22 gewone camera’s heeft de KiraVan, die op basis van een Unimog staat, ook nog infrarood- en warmtecamera’s. Welk motorblok er in het voertuig huist is niet bekend, maar dat het een flinke unit is staat vast*. Misschien wordt het tijd dat we ons lijstje van voertuigen om de zombie-apocalyps mee te overleven maar eens updaten….

*Update: de KiraVan wordt aangedreven door een zescilinder Benz-diesel met 260 pk en een onbekend aantal Newtonmeters.

Meer afbeeldingen bij Wired.16 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Lijkt me toch vrij gevaarlijk om een 4-jarige zo’n grote camper te laten besturen. Zou haar bijvoorbeeld eerst een Fiat 500 of een leuke Mini Cooper geven om wat te oefenen.
Met zoveel camera’s hoef je die kar helemaal niet uit als je op vakantie bent
In 1 van de overzichtsfoto’s staat dat het monster wordt aangedreven door een MB 6cilinder met 260PK met extra temperatuur,vibratie en koppel meters. Zal waarschijnlijk wel een massive shitload aan koppel in zitten. Wel weer eens wat anders om mee op vakantie te gaan.
ah, die hadden we gemist. Staat er bij!
Niet te hopen dat z’n dochter later ook zo’n baard krijgt..
“Want andere mensen zijn immers heel eng, dat is een reizigersinstelling waar je ver mee komt.”

Nou het lijkt mij het beste om van het ergste uit te gaan dan kan het alleen maar meevallen, volgens mij speelt en nu juist zoiets in het nieuws
@thierryvth: jij hebt dus ook niet de instelling. Je moet juist niet zo op reis gaan. Alleen het ergste wordt uitgelicht in het nieuws he.
@thierryvth: Of misschien moet je überhaupt niet naar buiten.Je kan immers over elke stoeprand struikelen en je nek breken.Of onde de tram komen.Of net het verkeerde vliegtuig pakken of.. Hou op. Durf te leven.
Als je op je 61e nog een kind van 4 hebt spoor je ook niet, kun je niet met je dochter op vakantie tegen de tijd dat ze dat ding kan rijden omdat je dan in een bejaardenhuis zit.
@porsche928: of een bergje as bent.
@porsche928: mijn pa was 65 toen hij mij verwekte. Het bejaardentehuis is hem gelukkig bespaard gebleven.
Dit is toch een Unimog met oplegger?
@imaginenl: Een best wel flink aangepaste Unimog, maar it theorie heb je gelijk het is inderdaad een mog.
Prettig voor de dochter dat met een pa die eruit ziet als de kerstman er het hele jaar grote cadeautjes zijn.
Qua Nm zal t wel goed zitten maar 260pk is dan weet niet ruim bemeten
Hij heet Walt. En t is een meth lab.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).