Vettel: Hamilton was in de F3 al ontiegelijk goed

Auteur: , 16 Reacties

Het lovefest tussen Vettel en Hamilton leek even voorbij na de touché in Azerbeidzjan, maar Sebbie probeert het vlammetje weer aan te wakkeren.

VET-HAM

Vettel sprak namelijk met zijn voormalig teamgenoot Mark Webber over Hamilton bij Channel 4, het Britse TV-station dat de helft van de F1-races mag uitzenden. De racewereld wordt dezer dagen wat groter, maar het is nog altijd een relatief klein wereldje, waar de hoofdrolspelers elkaar doorgaans al op jonge leeftijd leren kennen. Webber vroeg Vettel dan ook wanneer hij voor het eerst dacht dat Hamilton ‘een grote’ zou worden. De Duitser antwoordt dat dit al in 1999 was:

“I remember him in 1999, he finished third in the European Championship in karting. And the team I was racing with was saying ‘this guy, he will go all the way’.”

Toch zou het nog even duren voordat de twee elkaar direct zouden bevechten op het circuit. In 2005 reden de twee kampioenskandidaten in de Formule 3 Euroseries. Hamilton werd dat jaar afgetekend kampioen voor het in die dagen onverslaanbare ASM-team en versloeg onder andere teamgenoot Adrian Sutil en Lucas di Grassi. En Vettel, want die werd vijfde in de eindrangschikking voor het team van Mücke. Seb stond een paar keer op het podium, maar won geen enkele race. Ter verdediging van de Germaan: voor hem was het zijn eerste jaar in de F3, terwijl Lewis bezig was met zijn tweede F3-jaar. Vettel zegt dat Hamilton dat jaar schier onverslaanbaar was:

“That was when you saw no matter what — yes, [you can say] great year, second year so more experience, great car, whatever, but whatever the conditions, he was always there and delivering. In the end when someone is always there, always delivering, you might get lucky for a day, or whatever, but not for a year.”

Dat voorspelt niet veel goeds voor de Duitser voor dit jaar, zou je zeggen. Maar SV5, niet te verwarren met SV2, heeft daar ook aan gedacht getuige zijn afsluitende statement (via ESPN):

“He’s always there. But he’s not unbeatable.”


Image-Credit: @sebvettelnews via Twitter16 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Iedereen is unbeatable. Gewoon de beste auto onder je kont hebben. Daar gaat het namelijk om. Maar dan wel met Halo natuurlijk. En geen muren langs de baan. Maar wel uitloopstroken van 300 meter. Anders durf ik niet.
@viezefreddyw: precies, het is zelfs Rosberg gelukt kampioen te worden. Dat zegt al genoeg.
@str8six: Heb je die man zien rijden op een nat Monaco vorig jaar? Niet om aan te zien. Of op een nat Brazilië. Een giller. Werd gewoon kampioen…
@viezefreddyw: heb je Verstappen zien rijden op de natte baan. Super! Maar die werd daarmee geen kampioen. Formule 1 is namelijk een zomer feestje, die reizen daarheen waar het mooi weer is. Regenraces proberen ze eigenlijk te vermijden en die zijn daarom niet zo belangrijk. Ik vind dat ook goed, ik heb ooit bij een regenrace op de tribune gezeten, kost je klauwen met geld, je wordt kletsnat en je ziet alleen paraplu’s. Dat is 3x k*t.
@viezefreddyw: ik verwijs u door naar A. Prost. Die koekenbakker is zelfs 4 keer wereldkampioen geworden. Nouja, gekroond tot.. maar 3 keer zeker!
Die was in de regen ook niet top.
@str8six: ach ja dat die pannenkoek kampioen is geworden in de Formula BMW en de GP2 laat je gemakshalve achterwege.
@toniominestrone: tja, Jolyon palmer is ook GP2 kampioen geworden. Dus wat is je punt?
@str8six: tja, het ene kampioenschaps jaar is het andere niet, pak even de uitslagen erbij van beide rijders en geageer dan nog eens.
@toniominestrone: ja dat zie je dan wel weer goed bij wehrlein
@viezefreddyw: Misschien moeten ze overal springkussens langs de baan zetten.
@viezefreddyw: Ja inderdaad Bottas is ook ineens een mega top talent haha.
@venividivici: nee dat is al langer bekend net als hulkenberg dat is maar hulk heeft nooit de juiste auto gehad
@rob5nismo: jawel op Le mans.. en Hulk won toen ook gewoon.
@w0o0dy: ja maar hij werd in de F1 gezien als aanstormend kampioen en hij heeft helaas nog niet de juiste auto gehad in de F1
En ik hoop dat het vettel lukt.
Ja hij kan janken als de beste maar ook sturen
Race op de lausitzring in 2005 is o.a. mooi met van der Garde aan kop maar gevecht tussen Vettel en Hamilton om P2 duren meerdere ronden en laat Vettel goed zien dat hij niet makkelijk is in te halen. De race een jaar later in Turkije liet Hamilton zien waarom hij maar een jaartje nodig had om meteen door te stromen naar McLaren waar hij als rookie zijn talent liet zien in F1.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).