Video: RUF Turbo R (993) crasht hard met 997

Auteur: , 33 Reacties

Twee turbo's, ruim 500 pk en een behoorlijk staartlastig karakter. Het maakt de zeldzame RUF Turbo R niet erg gemakkelijk in de omgang, iets wat bovenstaande foto's helaas pijnlijk duidelijk maken.

RUF Porsche 911 Crash

Laten we met het goede nieuws beginnen: met de inzittenden van de betrokken auto’s gaat het goed. Lichamelijk dan, want er zullen gerust een paar mensen behoorlijk van slag zijn, met de eigenaar van de Turbo R voorop. Niet zo gek, kijken we naar de foto’s die kort ervoor zijn gemaakt op de Porsche meeting waar ook de noodlottige rit onderdeel van was, dan is er een heel fraaie RUF Turbo R verloren gegaan.

Total loss of toch te repareren? Tja, het meest kostbare deel -de krachtbron- zit natuurlijk achterin en 993’s stijgen nog altijd in waarde, maar de auto heeft zo’n klapper gehad dat er wel heel veel liefde en vooral geld nodig is om deze bordeauxrode Elfer weer op de weg te krijgen. Steve, de eigenaar, schrijft op het Rennlist-forum dat zijn Arena-rode RUF uit ’96 waarschijnlijk niet meer te herstellen is en is naar eigen zeggen kapot van de crash. Al te veel details wil hij niet kwijt, maar de bocht leek volgens hem behoorlijk flauw maar bleek plots toch een stuk scherper. Lijkt op een typisch gevalletje inschattingsfout dus.

De watergekoelde Elfer lijkt er in dat opzicht beter vanaf te komen, daar is weinig zichtbare schade aan te bekennen. In een video die een achteropkomende Porsche-bestuurder maakte, is net niet het ongeval zelf te zien, wel de situatie en vooral de aanzienlijke schade. Zo gaan er opeens wel veel lekkere Porsche’s kaput vandaag…33 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Oeioei,jammer jammer,weeral een ongeval!Klaar met deze?Ik ben alvast klaar voor het volgende ongeval!
Zonde, zonde, zonde. En er waren al zo weinig Ruf Porsches.
Da’s shit!
Wtf is ruf ( geen zin om te Google’en)
@snelweg: Een redelijk bekende tuner voor porsches, past ze doorgaans vrij extreem aan, daarom staan de meeste Ruf’s ook echt als Ruf op kenteken, en niet als Porsche, zeg maar een soort gelijk geval als Alpina. Dat is ook een reden waarom Ruf’s heel vaak in videogames zitten. (NFS heeft jammergenoeg een alleen recht op Porsche)
@mclarenf1lm: Pas op wat je zegt. Elk moment kan er nu een zeikerd langskomen die je op de vingers tikt en zegt dat het vooral géén tuner is. (wat gelul is natuurlijk)
@baasbas: Nou het is zo dat RUF voornamelijk een tuner is, maar tevens een automerk. Neem de CTR3, die is niet zozeer op basis van een Porsche gebouwd. (gedeelte van een 997 gt3 chassis is gebruikt, maar meer niet)
@mclarenf1lm: Ik had het idee dat in de videogames ook iets met de rechten van Porsche te maken had, dat er daarom RUF’s in zaten. Geen idee waarom, dus correct me if i’m wrong.
@Corrado16v: Klopt! Need for Speed heeft al jaren als enige recht om Porsches in hun spellen te mogen gebruiken. (betalen ze overigens aardig wat voor) Daarom gebruiken de meeste spellen Ruf’s, zijn officieel geen Porsches, dus geen rechten problemen.
@mclarenf1lm: inmiddels hebben sommige spellen wel gewoon Porsches. Real racing 3 bijvoorbeeld
@w0o0dy: Real Racing 3 is van EA, net zoals Need For Speed. Het is niet dat de Porsche rechten bij Need For Speed liggen, maar bij EA. Dus in ieder spel dat zij maken mogen ze Porsches gebruiken.
@maxim380:

Ze zouden bij EA nog eens een spel moeten uitbrengen zoals NFS porsche, nog altijd een van de beste race games ooit vind ik.
Heeft lang geduurt voordat er een game was waarbij de fysics zo goed waren.
Die is klaar. Ik vind hem trouwens zo nog steeds mooi: gewoon als kunst een plekje geven. Lukte eerder ook al met een Ferrari.

http://www.autoblog.nl/nieuws/dit-is-kunst-gecrashte-ferrari-verkocht-voor-250-000-62732
Dood en dood zonde. Maar aan de schade te zien reed de beste eigenaar inderdaad niet heel langzaam.
Als hij de RUF zelf niet opknapt, dan doet een ander het wel. Die auto belandt echt niet in de shredder.
@kazaluna: Ik heb mijn twijfels. Normaliter integreert Ruf een rolkooi. Als ik die A stijl zo zie dan is die niet recht meer. Destijds koste een upgrade van 993 Turbo naar Ruf Turbo R maar 15000 euro. Denk dat je beter af bent met de aanschaf van een 993 Turbo en die weer om laat bouwen naar Turbo R spec.
@baasbas: Trouwens, als een originele Ruf minder belangrijk is: alle mooie upgrade parts zijn vermoedelijk van deze nog intact?
@baasbas: Voor zover ik weet had de Turbo R geen IRC dus ik denk zeker wel dat dit een echte RUF is. Dingen gaan voor 150k dus kans is zeker aanwezig dat deze gewoon weer op de weg komt.
Zonde! Vind het prachtige wagens, zelf van deze generatie..
Zonder Need For Speed zou Ruf denk ik wel een stuk minder bekend zijn in de wereld.
@mclarenf1lm: Die uitspraak klopt alleen als je daarmee doelt op het feit dat daardoor Ruf’s in andere racegames voorkomen, want NFS (EA) heeft juist alleenrecht op originele Porsche’s in hun games
Zoveel omstanders er omheen en niemand die even op het idee komt om vóór de bocht het aankomende verkeer te waarschuwen. Wel enorm zuur voor de eigenaar van die RUF. Zo te zien was die voor de crash echt in een staat om je vingers bij af te likken.
Let op, het volgende plaatje kan heftige emoties opwekken. Klik op eigen risico
@baasbas: Dat was geen leugen…
Was een prachtige wagen, de wheelgap lijkt trouwens wel erg minimaal, zou die zo hard zijn afgeveerd?
@baasbas: Ik twijfelde of ik moest klikken maar ben blij dat ik het aandurfde. Heftige emoties inderdaad. Hele heftige emoties.
Hij is vooral hard op die vrachtwagen (zo zouden jullie het toch vertalen) geklapt, die 997 is dan tegen de 993 opgereden…
Het is Ruf R Turbo en geen Ruf Turbo R.
Zie het al een 993 ipv 996. Juist ja. Foutje
Zo’n dingen gebeuren met wagens die gebruikt worden.
Het was niet de laatste porsche die rufrufruf gaat als je op dat rechterpedaal duwt dus zo’n ramp is het niet.
Wel spijtig voor de eigenaar, een andere wagen zal nooit hetzelfde zijn.
@Hupke: Kwam hem gister toevallig nog tegen op een forum, een aantal jaar geleden had hij al dik 2 ton op de teller staan, de eigenaar gebruikte hem in ieder geval waar hij bedoeld voor was.
Porschesex
@mercedesbenz63: t was een triotje met een pik omhoog…
Wat een prachtige wagen die RUF en oh zo zonde
Dat aar flink wat kosten om die als nieuw te krijgen pffff

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).