Ruim 100.000 bezoekers tijdens Max-Mania Racedagen

Auteur: , 37 Reacties

En er was ook nog Nederlands succes tijdens de F4 race op het circuit van Zandvoort.

Richard Verschoor wint F4NEZ race tijdens familieracedagen

Ruim 100.000 bezoekers mocht de organisatie verwelkomen tijdens de Max Verstappen Racedagen op het Circuitpark Zandvoort afgelopen weekend. De bezoekers van de familieracedagen konden genieten van Max Verstappen die snelle rondjes reed op het circuit in de duinen, maar die ook niet te beroerd was wat achterbanden weg te roken voor een dolenthousiaste menigte. Maar het was niet alleen maar fun and games, er werd ook nog serieus geracet.

Tijdens de F4NEZ serie kwam namelijk opkomend Nederlands Red Bull talent Richard Verschoor in actie. Hij won de derde en laatste race van het weekend, ondanks het feit dat een safetycar twee keer zijn voorsprong wegnam. De eerste twee races werden overigens gewonnen door Jarno Opmeer, een ander Nederlands racetalent.37 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Mooi event!
@dutchdriftking: En wat een mooie klasse is die F4 toch, ze zitten zo dicht op elkaar doordat iedereen met hetzelfde vermogen rijdt.
Zeker, erg genoten! En file terug viel best mee.
Mooi dat zo’n evenement gewoon nog kan.
Ik was er zelf niet bij maar zag eruit alsof Max de V8 Red Bull demonstreerde? Was dat zo? Hoe was het geluid?
@john4545: Anders dan de V6…. Meer zoals de V8
@john4545: Man man man
@john4545: was inderdaad een V8. Ik geloof dat het de RBR08 was. En het geluid was puur kippenvel. Dan besef je je weer wat een negatieve ontwikkeling de F1 op het gebied van geluidsbeleving heeft gemaakt!
@ferrariaron: Ja echt verschrikkelijk, kom op eindelijk weer competitie. Dan maar lekker plaatje op de achtergrond desnoods.
@ferrariaron: jij hebt de minardi v10 niet gehoord he?
@87sandyd: oh jazeker wel! Ook mooi maar op de een of andere manier klonk de Red Bull lekkerder. Zeker bij het remmen bij de tarzanbocht echt puur genieten
@ferrariaron: vroegâh, het V10 en V12 tijdperk!
Toen je nog naar Spa ging voor Jos, wát een geluid was het toen!
Herrie waarbij BAR altijd nog een overtreffende trap was, die Honda blokken maakten echt het meeste kabaal van alle wagens.
@awesome: Marlboro Masters 1996. Tot 23:45 vast gestaan in een wijk in Zandvoort omdat alle uitvalswegen vol stonden. Wel een hele gave dag gehad.
@n54coupe:
LOL, het jaar dat je de auto niet meer startte maar hem gewoon 1x per halfuur een zetje gaf en verder ging met je gesprek.
Man wat een bende was dat, wel enorm gelachen.
@derotterdammert: En de halve file die ’s avonds naar de finale van de volleyballers aan het luisteren was op de Olympische spelen. Zandvoorters die koffie, thee en fris verkochten aan het “parc ferme”. Leukste en gezelligste file ooit.
@autoblog waarom vermelden jullie de file niet?
@arashrsf: de file’s waren voorspeld
@wernerv8: de donuts ook…
@arashrsf: hebben we al over geschreven, linkje staat in de tekst
http://www.autoblog.nl/nieuws/dus-toch-max-krijgt-file-naar-zich-vernoemd-87842
@autoblogger @wernerv8 het was stiekem als grapje bedoeld maar toch bedankt voor de referenties :p
@arashrsf: grijnz had al zo’n vermoeden 😂
Geen ronderecord voor Max? Dat is toch wel even een tegenvaller… what happend?
@w0o0dy: dat kan helaas niet met de demonstratie banden waarmee ze rijden.
voor mij komt het beste geluid van een formule 1 wagen uit een 4 cilinder
Van de BMW M10 met zijn 1.5 liter. 🙉🙉🙉
@mrwheely: Matra F1 12 cilinder welke in de Ligier lag, niet te evenaren bak herrie, geweldig!
@toniominestrone: tuurlijk prachtige sound uit v10 en v12 maar heb je wel eens 1500 PK uit een 4 cillindertje horen komen bbbrrrrr kippevel en tevens sterkste F1 blok ooit ….
Lauda wil graag terug naar die tijd.
Wat? Je kan in NL 100000 man op de been brengen om naar 4e rangs autosport te kijken met een break waar Max in een oude F1 een paar keer lang komt rijden? 100000 man die weten dat ze daarna nog 2 uur in de file moeten staan?
@gregorius:
Zolang het evenement maar gratis is, dan komen de “echte fans” wel.

Nu is autosport in Nederland anno 2016 sowieso 4de rangs, de enige klasse waar nog om een Nationaal Kampioenschap gestreden wordt is de Citybug cup. Hier mag je alleen aan meedoen als je net je speentje bij mamma hebt achtergelaten en een oude Aygo, C1 of 107 voor je verjaardag hebt gekregen.
@gregorius: ik ben benieuwd hoeveel F1 ‘fans’ komen als je €150 voor een ticket moet betalen om het circus te kijken.
Zoals gezegd: Gratis entertainment vinden we helemaal mooi! Maar als er gelapt moet worden komt er bijna niemand.
@gregorius: Was dat hele evenement niet gewoon opgezet om Max Verstappen merchandise te verkopen dan? Ik dacht dat dat vooral de bedoeling was van die “familiedagen”.
@n54coupe: Vaak is het lastig voor mij om mezelf te verplaatsen in de geest van de normale Nederlander. Uren in de file te gaan staan om ‘gratis’ naar binnen te mogen en dan dus op een stoeltje te gaan zitten om dit soort ongein voorbij te zien komen. Overblijf-spullen mee voor het kroest, met 3 pakjes taxi (bestaat dat nog). De kids krijgen een ijsje. Zeiken ze genoeg, krijgen ze een ook max-petje.
De echt gekke pappies betalen dan nog eens 120 euro voor een polo van extra-stinkend plastic dat vol is gehangen met Redbull sponsoring.
Lijkt me ig zeer interessant om de resultaten van een dergelijk evenement in te zien.
Goed voor de Nederlandse autosport en de F1!
@pinut187: want? Ik zie het verband echt niet…
@awesome: Hoe meer mensen kijken, hoe meer geld er verdiend wordt, hoe meer mensen in NL sponsors kunnen gaan zoeken om zo tr gaan racen en wie weet staat er over een paar jaar weer een talent uit NL op het podium in de F1.
@pinut187: haha, nee.

Er keken ‘slechts’ 100.000 mensen dus dit event voegt niks toe.
De laatste 2 F1 races met respectievelijk 1.000.000 en 900.000 kijkers, dat voegt pas iets toe aan de autosport.
Red Bull heeft goed zaken kunnen doen iig ..
Mijn hemel. Wat een stelletje 4e rangs zeikwijven hier op AB. Was een fantastisch weekend met fantastische races van oa de Max5 cup. Gewoon een goeie boost voor de vaderlandse autosport. Punt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).