Rusland zet de vlam in 1500 kilo eten voor DTM-team BMW

Auteur: , 39 Reacties

Het lijkt erop dat de BMW-coureurs en hun team rondom de DTM-race in Moskou moeten leven op boeuff stroganoff en wodka, hun eigen bammetjes en bratwursten zijn door Poetin en zijn maatjes namelijk in de hens gezet.

BMW M4 DTM in Moskou

Over de politieke achtergronden zullen we hier niet te ver uitweiden, feit is dat Rusland de laatste tijd behoorlijk dwars aan het liggen is en het leuk vind om aan de grens Westerse producten als bloemen en eten extra streng te controleren en zonder al te steekhoudende redenen de producten in beslag te nemen en in de verbrandingsoven te kieperen. Tonnen aan voedsel gingen zo al verloren, terwijl in Rusland met name veel ouderen honger lijden…

Zo’n vaart zal het niet lopen met de heren en dames van BMW’s DTM-team, maar ook zij zijn de dupe geworden van Poetins plaagstootjes richting het Westen. Hun cateraar kon volgens het Russische equivalent van de Voedsel- en Warenautoriteit niet het juiste document overleggen, waarna 1500 kilo aan prima Duits voedsel in de hens werden gezet.

Het incident staat niet op zich, woensdag werd er al 800 kilo eten dat was bedoeld voor catering op het circuit in beslag genomen en vernietigd. Bij BMW hebben ze ondertussen flink ingeslagen bij de lokale Albert Heijnski, maar ze zullen ondertussen flink balen dat de Duitse Motorsportbond ooit is gezwicht voor Poetins roebels om de DTM naar het Moskou te halen. DTM, het begint zo langzamerhand op GTST te lijken.

Met dank aan de tipgevers!39 reacties

Ja, het bmw team zal ondertussen flink ballen.. Met elkaar?
Misschien moeten ze gewoon maar omkeren en naar huis gaan? Dan race je toch niet in dat land?
Geld om je product te kopen is er nauwelijks, dus marketingtechnisch mis je niet veel.
@awesome: Dan ben je nog nooit in Moskou geweest. Pittig wagenpark zie je daar rondrijden.
Flink ballen ja?
ja dat westerse eten is slecht voor je, he kan veel beter dat smakeloze communistische astronautenvoer eten…
1500 kilo eten, alleen al voor het BMW team alleen…
@moveyourmind: Duitsers….
@moveyourmind: serieus, dat is bijna het meest opvallend!! Hoeveel mensen geef je daarvan te vreten!? Als ik 2kg per dag eet, zeg 15kg per week, dan kan ik twee jaar vooruit – ervan uitgaande dat ik met kerst twee keer zoveel eet… Zitten dr dan echt 100 man in de entourage?? Dacht het niet…
@davelepeef: hoezo is het weinig? BMW heeft volgens mij 8 auto’s in de DTM zitten, 15 man per auto hebben ze echt wel, plus leiding, plus al het ondersteunend personeel (vrachtwagenschauffeurs, koks, journo’s, gasten) en je zit al tussen de 150/200man. ze blijven er een kleine week.. helemaal zo gek nog niet hoor 1500kg, helemaal niet als er ook dingen als soepen en dranken bij zitten.
@lambo4all: ja als je het zo stelt lijkt het logischer; ben slecht bekend met DTM, had niet gedacht dat een fabriek met zoveel auto’s rijdt, ik dacht aan twee bijvoorbeeld.
Buiten dat: voor de meeste mensen is drank geen maaltijd hè ;) Soep beschouw ik persoonlijk ook niet als zodanig maar die gun ik je dan.
SchijtRussen. Onbetrouwbare hufters. Helaas gaat de F1 er nu ook rijden…
@trustmeiamanengineer: ze zijn heel betrouwbaar. Je weet exact wat ze gaan doen. Namelijk je tegen werken.
@trustmeiamanengineer: Is corporate ‘Murica dan zo betrouwbaar?
@imba: Idd, iedereen ziet Rusland als de duivel terwijl de VS er een veel grotere puinhoop van maakt. Maar nee, Oekraine is EU, dus dan zijn mensenrechten ineens wel belangrijk.
@pesu: Oekraiene is geen EU. Dat willen ze soms wel, soms niet.
@imba: beetje rare vraagstelling. Maar, ja die zijn heel betrouwbaar. Waarom denk je dat zij hun afspraken niet nakomen?
Dan maar de rtm met ladas en zil
@rob5nismo: gezien de vele dashcamvideos zal dat geen succes worden want op de openbare weg hebben ze al moeite om naast of achter elkaar te rijden zonder iemand of iets te rammen…
@850t5r: had ik ff niet bij stil gestaan hahaha
Als ik Jens Marquardt was (motorsport chef van BMW) zou ik gewoon zeggen: inpakken en wegwezen en zo een statement maken.

Als BMW dit echt zou doen, zouden audi en mercedes zich dan ook terugtrekken?

Ben benieuwd wat het gaat worden met de F1. Hamilton is in ieder geval geen fan poetin zoals duidelijk werd in een filmpje.
@peugeotgek: zullen de sponsoren leuk vinden… Het zou wel getuigen van ballen, rationeel verstand dan weer niet…
@peugeotgek: daarom ben je daarom ben je ook geen motorsport chef
@cassiusclay:

Daarom ben ik idd geen motorsportchef.
Maar ik weet niet hoe ik zou reageren als dat zou gebeuren terwijl ik het voor het zeggen had.

Zouden Mercedes en Audi dan geen eten meenemen vraag ik mij eigenlijk af?
@peugeotgek: Catering vanuit land zelf?
@peugeotgek: dat zijn gewoon de regels die voor iedereen gelden aan de grens. Alles inpakken omdat u eten ni over de grens is geraakt lijkt me ni echt een slim..
Even totaal off-topic (wel BMW gerelateerd overigens), ik lees op diverse forums over een bmw Z specialist genaamd Ruud (roodkapje). Weet iemand de naam van zijn bedrijf en de locatie ervan?
@ettie: eveneens off-topic; ik lees op diverse fora over een braadworst specialist genaamd Barend (druipworst). Weet iemand de naam van zijn bedrijf en de locatie??

Sorry, kon het niet laten…
@davelepeef: ik kan er helaas de lol niet van inzien, maar dat zal wel aan mij liggen…
@ettie: via google: avvr, ruud van vuuren
@martingtv: super, dankjewel!
En NIEMAND die het lef heeft om die tiran Poetin ook de verbrangsoven in te flikkeren??! Opzouten met die KGB mafkees!
@venividivici: *verbrandingsoven (schijt autocorrect)
-=edit: nou nou, beetje kalm graag=-
@cassiusclay: Nou, wiseguy… leg jij dan eens uit wat er werkelijk gebeurt in de wereld?!
@venividivici: Ik heb respect voor Putin, hij is de enige die nog ballen heeft om iets tegen Amerika te doen.
http://curiales.nl/wp-content/uploads/2015/06/nato-map-war-russia.jpg
@cassiusclay: Fijn… aangezien ik pro Amerika ben met hun mooie Declaration of Independence en normale democratie gaan wij het NOOIT eens worden!
Tja. Europa loopt al langer de beer te porren met een stok. Poetin is geen lieverdje, maar wat er in Oekraïne is gebeurd is echt schandalig van europa. Van balen en verhofstadt die meedansen met neonazi’s. Want die zijn nu aan de macht daar en rusland van alles zonder bewijs in de schoenen schuiven. Is het niet vreemd dat nl het mh17 onderzoek geheim houdt? Bewijs is een youtubefilmpje vd rebellen die vreemd genoeg een dag voor de crash geupload is? Nu gaat poetin ook treiteren en dat snap ik ook nog.
Wat wij hier te horen en te zien krijgen is alleen maar anti Rusland propaganda. Vieze politieke spelletjes worden er gespeeld. Ik heb echter van diverse mensen begrepen dat het een heel mooi land is.
Waarom moet je 1500kg voer meenemen naar Rusland?
En het voer van MB en Audi is niet vernietigd?
Storm in een glas Vodka.

DTM komt daar niet voor het sportieve element natuurlijk. Dus als het de fout van BMW is; amateurische sukkels.
Als het Rusland is dat plaagt, zal de DTM organisatie meer moeten betalen om hun reclame karavaan daar rondjes te laten rijden. Lijkt me wel leuk als MB en Audi een reclame doet met: привет BMW, kommen sie essen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).