Sauber bevestigt schikking met Giedo vd Garde

Auteur: , 44 Reacties

En daarmee kunnen we eventuele deelname aan de F1 door GvdG dit seizoen in elk geval vergeten.

Sauber

Zoals waarschijnlijk bekend ging Giedo van der Garde ervan uit dat hij dit jaar één van de twee Saubers zou bemannen. Helaas had de teamleiding andere plannen, zodat GvdG en zijn rijke schoonpaps konden fluiten naar deelname aan het F1-circus.

Flink wat juridisch getouwtrek later is de kogel door de kerk: er is geschikt, maar de renstal laat op de Zwiterse televisie niet los welk bedrag er met het akkoord gemoeid is. Verschillende media spreken over € 15 miljoen, waarmee Marcel Boekhoorn in elk geval een deel van z’n geïnvesteerde centen terugziet.

De mogelijke scenario’s kunnen weer uit de kast dus, want voor zover bekend zat de Zwitserse renstal er financieel gezien niet echt warmpjes bij. Positieve noot voor het team is dat zowel Nasr als Ericsson in Melbourne punten wisten te halen.44 reacties

Ik hoop voor hem dat die een F3 oid. zitje vind want een jaar stilzitten gaat z’n kansen tot 0 reduceren.
@Hupke: met deze centen in de lmp2 samen met van Eerd? Of een gt3 auto in de lange afstands kampioenschappen.

Wel lullig voor Giedo dat het F1 avontuur nooit echt van de grond is gekomen en nu over lijkt.
@w0o0dy:

Zoals bvb. een Laurens Vanthoor gedaan heeft, niet in de F1 binnen raken bij de grote jonges, dan maar direct voor de grote jongens kiezen in de GT3.

Ik zou het zo ook doen, maar ik vrees dat de F1 droom nogal sterk is bij die VDG en dat hij het niet zomaar op zal geven.
Blijft toch een vreemd gegeven dat je een belachelijk hoog bedrag mee moet nemen om te “mogen” rijden.

Ik zit niet heel diep in de sport maar andere sporters worden gewoon betaald toch? (voetballers, tennissers, enz)
@Donstil: Max verstappen betaalt niet voor zijn stoeltje.
F1 heb je 2 mogelijkheden: je komt bij een financieel gezond team, bijvoorbeeld Ferrari, Red Bull of Mercedes. Daar word je geselecteerd en gecontracteerd op basis van je talenten.

Je hebt ook teams die het financieel niet zo goed hebben, en daar komen de mannen als Giedo in beeld. Die ‘kopen’ een stoeltje om hun favoriete hobby uit te mogen oefenen.
Nu is Giedo lang niet een van de slechtste uit dit rijtje.
@awesome @Hieronder: Oké duidelijk. Weer wat geleerd :)
@Donstil: heeft te maken met de bizarre bedragen die een F1 team moet opbrengen om competitief leuk mee te doen.

En ze kunnen hebben maar twee zitjes. Dus vaak kiest een team in de middenmoot ervoor om een coureur die dlink sponsor geld mee brengt in te lijven. En de teams in de achterhoede er voor kiezen twee betalende coureurs in te zetten.

Wat dat betreft is de F1 wel een klotesport. Niet de beste coureurs doen mee, maar een zeldzaam goede bovenlaag en de wat mindere. Die tussenlaag doen het vaak in de IndyCars, Le Mans of DTM erg goed.

Coureurs als Gaston Mazzacane, Enrique Bernoldi, en Christijan Albers hebben wel F1 ervaring terwijl de veel betere Gary Pafett, Ammermuller en Bernd Schneider dat niet hebben.
@gtwillem:
Bernd Schneider heeft wel F1 gereden, als.ik het me heel goed herinner reed hij ooit voor Zakspeed.
Qua F1 carrière kon hij echter niet in de schaduw van ons Jos staan. Wel hield hij het langer vol dan ons Giedo..
@tupperware: verrek, volgens mij heb je gelijk! Helemaal vergeten, ik ga het even opzoeken. Maar Bernd Schneider is een erg goede coureur. Heeft diverse titels in andere raceklassen bij elkasr gereden, en had denk in de F1 zeker niet misstaan.
@tupperware: Klopt van ’88 tot ’90 reed hij -zonder enig succes- voor Zakspeed en Arrows, hij haalde daar slechts 9x de startopstelling.
GodverdeGodver.
@vinox: je spelt het verkeerd. ‘Van der Garde’.
@gtwillem: Echt? Dan staat het bovenaan ook verkeerd hè! Sorry, ik kan er ni aan doen, ik ben nu net geen jaar verhuisd naar Nederland als Vlaming, en bij ons is alles met hoofdletter (tenzij je van adel bent, dan zijn het kleine letters…) en hier in Nederland is me verteld dat “van” en “de” en zo met kleine letter was.
Hoppa, da’s binnen! De Formido Swift Cup is natuurlijk ook best leuk.
Afgesloten! Nu onze aandacht op een ECHTE coureur. Max Verstappen.
@kroelkip: Die naar het schijnt toch niet in het team is opgenomen waar iedereen op gehoopt had als je na een race al begint te dreigen de boel in de uitverkoop te zetten!
Dit was in mijn ogen de enige juiste oplossing.
En nu met die zak geld naar manor voor wat het waard is.
Of een andere race klasse gaan rijden wec of dtm
@rob5nismo:
Klein probleempje, Manor heeft inmiddels ook 2 rijders onder contract en een auto die het nog niet echt doet..
@tupperware: die Mehri was toch maar voor 1 race vastgelegd?
@bluebird:
Kan, maar die heeft hij ook nog niet gereden.. :-P
@tupperware: Manor heeft inderdaad twee rijders onder contract. Van Will Stevens is bekend dat hij een contract voor het hele seizoen heeft, van Merhi is (zo blijkt uit het persbericht afkomstig van Manor zelf) bekend dat hij een contract heeft voor de “opening rounds of the season”.
@Edge:
Thanks, al is dat een ruim begrip.
De vraag is ook of zijn schoonvader wenste te investeren in een zinkend schip.
-edit: thanks! Is aangepast-
-edit: thanks! Is aangepast-

OT: Hoewel velen van ons anders hadden gehoopt, is dit wel het meest realistische scenario.
Het verlies van een stoeltje door één van de huidige coureurs was wel het einde van Sauber geweest, en wil je dat?
Ik verbaas me overigens wel dat mevrouw Kaltenborn haar positie binnen het team behoud.
Bij elk ander groot bedrijf was je ‘in goed overleg’ vertrokken.
@awesome: ik denk dat het in het voordeel van mevrouw Kaltenhorn heeft gespeeld dat Sauber in Melbourne punten heeft gepakt….
Tja dit was ook de meest logische uitweg. Als ze Guido lieten rijden hadden ze in de zelfde problemen met een andere coureur. Sauber had uiteraard liever niks betaalt, maar dat zat er na de rechtszaken toch al niet meer in.

Dit is de beste oplossing voor beide partyen. Guido heeft zijn geld terug en kan dus zijn sponsors terugbetalen. En Sauber is van Guido en daarmee dus problemen (die ze zichzelf op de hals hebben gehaald) af.
Dit is wel de beste oplossing inderdaad. Helaas geen 2e nederlander in de F1. Dat dan weer wel.. Uhm niet dus…
Nu maar eens zien of dat Manor-scenario nog wat wordt. Bij Manor hebben ze in het persbericht al aangegeven dat Merhi alleen voor de ‘openingsronden’ (bepaal zelf maar hoeveel GP’s dat zijn) is vastgelegd. Het lijkt wel alsof ze ermee rekening hebben gehouden dat een van de Sauber-coureurs (Giedo in dit geval) beschikbaar zou komen.
Ik ben benieuwd wat hij nu dan gaat doen.
Wat is hier exact de nieuwswaarde van? Guido had al gemeld dat hij en Sauber een deal hadden en Sauber bevestigt dit nu. Wat had men dan verwacht, een deal voor een zitje? Beetje naïef.
@phaeton: Tsjah verwacht dat Giedo een stoeltje kreeg nee, maar het blijft wel F1 en daar gebeuren toch vaak gekke dingen die van toevalligheden aan elkaar hangen.

Het is in ieder geval jammer voor Giedo, want met deze Sauber had hij vast wel wat punten kunnen sprokkelen, ik schat hem wat dat betreft toch wel wat beter in dan Ericsson en ik denk dat ‘ie Nasr ook wel redelijk zou kunnen bijhouden.

En je weet nooit…als die Ericsson echt veel langzamer blijft dan Nasr zoals in Australië wel het geval was komt Giedo misschien ook nog wel weer in beeld ook nog.
@jaapiyo: Ik denk dat de dame bij Sauber liever dood gaat dan dat ze hem een stoeltje aanbied (ook gezien de kleine pesterijen tijdens en direct na de rechtzaken) en het zelfde geldt voor de sponsors van Giedo vermoed ik.
@sketcher: wat voor pesterijen waren dat dan? Heb daar niks over gelezen (hier).
@phaeton: ab had daar nog niet over geschreven en hebben kennelijk gewacht tot het officieel bevestigd werd. Dat jij persoonlijk het al ergens gelezen betekent natuurlijk niet dat het geen nieuws waarde heeft.
Die sauber deed het toch best gied afgelopen granprix
Ik kan me amper voorstellen dat Boekie de boel zo op de spits laat drijven, om op het laatste moment te schikken voor een bedrag wat minder is dan geinvesteerd.Hier moet meer achter zitten.Die laat zich niet piepelen.
@sydney: Ik denk nog steeds dat hij de tent gaat opkopen.
@sydney: Eens. Ik denk ook dat dit nog niet het eind van het verhaal is
Toch wrang, je investeerde 15 miljoen, daardoor kan sauber een punten pakken de auto bouwen, per saldo levert het je niets op, sterker nog, je reputatie is naar de maan en je hebt een jaar niet geraced.

Ik vermoed dat eclestone heeft ingegrepen. Voor hem is een raceteam waardevoller dan een coureur.
zou hij nou wel dat vers geschuimde stoeltje mogen houden? heeft hij toch nog een leuk aandenken aan zijn tijd met Sauber…
In de media deelt Giedo alsnog een “can of whoopass” uit naar Kaltenborn en Peter Sauber… En stelt hij terecht dat zijn droom van rijden voor een subtop team de grond in is geboord door onethisch handelen van die twee. Eigenlijk is het wel triest voor hem. Terecht ook dat hij er op wijst dat hij Nasr en Ericsson niet in dezelfde positie wilde brengen als waar hij in terecht kwam. Ik hoop dat Peter Sauber en Kaltenborn heel snel deze sport uit worden getrapt. Wat een tuig. In feite is het gewoon bedrog en zou het normaal gezien gewoon strafbaar zijn.. Wellicht kan Giedo naar justitie stappen en die twee achter de tralies krijgen. Lijkt me terecht. Stelletje zwendelaars.
Kom later deze week langs Hinwil. Moet ik er even namens jou een paar ruiten inkeilen? :)
@sir_smokalot: ik keur dat soort acties natuurlijk niet in het openbaar goed ;-) Maar als Peter Sauber en Moneysja Kaltenborn niet (naar huis) kunnen rijden zou ik toch soort van een “karma bitch!!”- gevoel hebben. Dat dan weer wel.
Die Ecclestone ziet dat geld niet meer terug

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).