Komt Opel met een eigen versie van de Chevrolet Bolt?

Auteur: , Geen reacties

Na het matige succes van de Opel Ampera, is het maar de vraag of Opel het aandurft om naast een eventuele volgende Ampera nog een auto met een alternatieve aandrijflijn op de markt te brengen. Toch zou een Opel-versie van de Chevrolet Bolt-concept worden overwogen.

OPEL Bolt

Dat meldt Automotive News Europe op basis van bronnen binnen het merk. Zij spreken de geruchten tegen dat Opel zou werken aan een elektrische versie van de Karl, de jongste stadsauto van het merk uit Russelheim. Dat gerucht bracht AutoBild onlangs naar buiten. Nu rijdt in de Verenigde Staten de Chervolet Spark EV rond en die techniek is wellicht goed te gebruiken in de Karl. Toch zou Opel volgens ANE meer heil zijn in een eigen versie van de Chevrolet Bolt, al verwacht het bedrijf ook daar alleen kleine aantallen van te verkopen.

Deze elektrische Chevrolet is officieel nog een conceptcar, maar productie is al door General Motors bevestigd. Uiteindelijk moet de Bolt een prijskaartje krijgen van 35.000 dollar, zo’n 33.000 euro. Om de koper te verleiden, krijgt de Bolt een bereik van minimaal 320 kilometer, meer dan de meeste elektrische auto’s nu, met uitzondering van de veel duurdere Tesla Model S.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).