Sbarro SB1 Tornado: vergeten concept (2004)

Auteur: , 11 Reacties

Autoblog <3 Franco Sbarro en zijn gekke, out-of-the-box creaties. Enig idee wat er schuilgaat onder deze Tornado, die bijna 10 jaar geleden op de Autosalon van Genève debuteerde?

Je zou het misschien niet zeggen, maar voor deze Tornado is een Ferrari 550 Maranello geslachtofferd (later zou hij zich aan een Spider vergrijpen). Als ze dat van te voren geweten hadden, dan was Luca di Montezemelo hoogstpersoonlijk in de helikopter gestapt en naar Zwitserland gevlogen om zijn landgenoot de oren te wassen.

Het project werd uitgevoerd voor een rijke Zwitserse klant: de Maranello kreeg een composietkoets, met een voorzijde die meer van een jaren ’60 Testarossa dan van de 550 weg had. Om Maranello nog wat extra op de tenen te trappen werden er bovendien vleugeldeuren gemonteerd, Lambo-style.

De cockpit oogt minimalistisch en racy, lekker recht-toe-recht-aan. Nog een aardig weetje: de achterlichten zijn afkomstig van een New Beetle. Moeha, dat is nog eens waarde voor je floes. De uitlaten doen wat aan de Carrera GT denken, hoewel we gokken dat meneer Sbarro ze daar niet stiekem onder vandaan geschroefd heeft.

Wat precies de bedoeling is van die drie gaten tussen de achterlichten is me overigens niet bekend, evenmin of er een dakje aanwezig is, of dat de Tornado alleen in mooi weer gereden kan worden (har, har).11 reacties

ik wil hem graag snel opnieuw vergeten
Zonde van die Maranello
Ligt dat nou aan die foto, mijn hoeveelheid pils of zit dat stuur extreem scheef in die (verminkte) auto!??
@tmenges: zo te zien komt het niet door het bier hoor…
@tmenges: of hij draait weg als de deur open gaat..
-edit: nutteloze bijdrage-
Blijf ook maar lekker vergeten deze concept car!
De voorzijde is een soort mix tussen een panos lmp1 en een Lotus 7. De achterzijde juist weer op een Corvette van begin deze eeuw. Voorzijde vind ik wel leuk. Achterkant niet.
Die koplampmaskers maken het af.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).