Scanauto’s Cition slingeren onterecht scooters op de bon

Auteur: , 15 Reacties

In de totalitaire kentekenscan-aanpak van Cition zijn ook scooterrijders de pineut. Geheel onterecht.

Scanauto Cition

Het Amsterdamse Cition werkt nu al enige tijd met de beruchte scanauto’s. Busjes die met camera’s zijn uitgerust en aan ieder kenteken op hun pad zonde parkeerrecht automatisch een boete uitschrijven. Die twee weken later vervolgens op je mat ploft. Een uiterst efficiënte manier om de boetegeldrecords van de hoofdstad naar nieuwe hoogten te drijven.

Toch is het systeem met de scanauto’s niet helemaal waterdicht. Of zeg maar gerust: tamelijk lek. Ook gekentekende scooters op het trottoir worden geregeld van een digitale prent voorzien. Dit terwijl scooters in Amsterdam gewoon op de stoep mogen parkeren, mits ze de doorgang niet beletten. Als Cition een deugdelijk systeem had, zou het scooterkentekens automatisch uit het systeem filteren. In plaats daarvan stuurt het doodleuk prentjes rond á €57,70. Pas als er wordt geklaagd op de sociaalmedia trekken ze de boete in.

Mocht je dus een scooter in Amsterdam rijden, en onterecht zijn beboet door de gestapocam van Cition, mail je ongenoegen dan naar [email protected] (via Scooterbelang)

Screenshot: de trollactie van PP en GS15 reacties

via Android app
Plastic zak over het kenteken (alleen als ie geparkeerd staat natuurlijk) en wachten totdat cition hun systeem fixt
@knipperlichtje: Of gewoon de voorkant van je scooter naar de straat richten?
Een setje Wit-Russische schaduwkentekenplaten voor het parkeren doet wonderen in onze prachtige hoofdstad.
Alles is gematimatiseerd tegenwoordig :)
Ben toch benieuwd hoe lang je het vol kan houden om met een plateguard te parkeren.
Gewoon even de wethouder bellen. Dan mogen scooters ook niet meer op het trottoir parkeren. Opgelost.
@mashell: laat Amsterdam nu net een van de weinige gemeenten zijn die hier tenminste duidelijk over zijn. Gemotoriseerde tweewieler (snorfiets, brommer, motor) mag gratis op de stoep mits je de doorgang voor bijvoorbeeld een kinderwagen of rolstoel niet blokkeert. Dat zal ‘de wethouder’ toch ooit zelf hebben bekrachtigd.
Scooterblog.nl
Dit is echt een geweldig systeem maar niet heus. Het systeem is alles behalve waterdicht. Je bent dus de pineut als je je auto parkeert en naar een betaalautomaat gaat terwijl die scanauto langs rijdt. Je krijgt dan gewoon een bekeuring en probeer dan maar is te bewijzen dat je net aan bent gekomen en onderweg was naar de betaalautomaat… In beroep gaan heeft geen zin… Dank u gemeente Amsterdam!
@metal: Klopt want je krijgt ook geen bonnetje meer onder de ruit, dus tenzij je netjes je pinbon bewaard heb je geen enkel bewijs dat je ergens geparkeerd stond. Daarnaast krijg je ook gewoon een boete als je met draaiende motor in een parkeervak staat te wachten om iemand op te halen. Dan sta je dus niet geparkeerd, maar dat snapt die auto niet. Kutsysteem.

Oh en trouwens op jouw punt, dan zeggen ze dat je maar gebruik moet maken van zo’n betaal-app die nog even een lekkere premium rekent bovenop de toch al niet misselijke parkeerkosten.
Ik dacht dat de auto’s alleen scannen en de bekeuringen nog handmatig uitgeschreven worden. Daarnaast zie ik bij mij in de straat regelmatig scooters in de parkeervakken staan. Wat mega irritant is als je net je auto ergens kwijt moet. En waar ze volgens mij ook gewoon voor moeten betalen.
@Westleah: Nee, het ging tot voor kort inderdaad nog zo dat er gescand werd. Stond je kenteken dan niet geregistreerd, dan keek een parkeermedewerker of je een bonnetje onder je ruit had liggen. Was dat ook niet het geval, dan kreeg je een kennisgeving van de boete onder je ruitenwisser. Dat is nu allemaal afgeschaft. Je moet nu verplicht je kenteken goed intikken. Doe je dat niet dan krijg je geen kennisgeving (geel papiertje onder je ruitenwisser) meer, maar gewoon direct de boete twee weken later op de mat.
Het is extreem vervelend, want door die kennisgeving die je altijd kreeg dan wist je dat je je bonnetje uit de automaat even moest bewaren als bewijs en dan was het allemaal relatief snel opgelost. Nu weet je dus niet of je een boete gekregen hebt en bewaar je vaak het hele bonnetje niet meer. Gevolg: Je moet de boete hoe dan ook betalen want je hebt geen enkel bewijs om de boete aan te vechten.

Dit jaar wordt dus een absoluut recordjaar voor de gemeente. Want niet alleen kunnen ze tig keer meer controleren, maar het is ook nog eens véél moeilijker om een boete aan te vechten.
Oh man! Ik zou een scooter neerzetten zonder wielen.
Elke dag zelf een foto met tijdstempel maken en boetes vangen!!
En dan net zo lang wachten met betalen tot het allemaal voor moet komen bij de rechtbank!
Gewoon eigenhandig het hele systeem onderuit halen.
@awesome: Ik denk dat je beter nog maar een keertje heel goed over “je lumineuze idee” moet nadenken…
Allicht wel een leuk idee om de hele stad Amsterdam vol te hangen met kentekenstickers.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).