Scoor de Ferrari F50 van een voormalig bokskampioen

Auteur: , 32 Reacties

De handgeschakelde zesbak in de F50 zorgt dat je genoeg klappen incasseert.

Hij stond bekend om zijn agressieve aanpak en dit karakter maakte hem driemaal wereldkampioen boksen. Tegenwoordig duikt Mike Tyson af en toe in een tv-serie of film op en zien we nog maar weinig terug van zijn meedogenloosheid.

Tyson zat er dankzij zijn succesvolle profcarrière warmpjes bij en door de jaren heen bezat de geboren New Yorker fraai autospul. Op Autoblog kwam al eerder zijn Bentley Continental T voorbij. De Amerikaan was daarnaast ook ooit in het bezit van een Ferrari F50. Een supercar die overigens prima bij de persoon Tyson past: ongetemd, wild en onvoorspelbaar.

Van de F50 zijn 349 exemplaren gebouwd. Tyson had nummer 73 in zijn bezit. Van de 349 F50’s werden in totaal 50 exemplaren verscheept naar de Verenigde Staten. De boksgigant heeft zijn F50 enkele jaren in het bezit gehad. Naast Tyson hebben 3 andere eigenaren genoten van het rode monster. Ondanks de uitwisselingen staat er slechts 5.694 mijl op de teller.

De F50 beschikt over een Ferrari Classiche-certificaat en is op één ding na helemaal standaard. Het oorspronkelijke uitlaatsysteem is namelijk vervangen voor trompetten van Tubi. Op zaterdag 11 maart zal het icoon worden geveild met een potentiële nieuwe eigenaar als bestemming. RM Sotheby’s verwacht dat de F50 tussen de 2,2 en 2,4 miljoen dollar gaat opleveren.32 reacties

Verbaast me dat de linker zijspiegel er nog op zit
@bossie: toen ie ”em kocht had hij hele snelle een reactievermogen, Ik denk dat je niet eens met je ogen kon knipperen en je had al een 3 combinatie klappen gehad voordat je de vloer zou raken :)
@bossie: Even voor de duidelijkheid hoe snel hij was :)

https://www.youtube.com/watch?v=z5rtp8guIZo
Als ze mij ooit de keuze geven tussen de f40 en de F50 kies ik zonder twijfel de F50. Ook al is hij minder snel
@papa: niet alleen minder snel
@kenner: maar ook minder mooi
@babybenz: dat vind jij. Ik vind de F50 ook mooier.
@papa: Is niet per se minder snel. De turbo en daarmee het koppel van de F40 is enorm. F50 is sneller op bijvoorbeeld het Fiorano circuit maar een sprintje bij het stoplicht zal de F40 sneller zijn. Dat is voor mij dan ook geen reden om een F50 te kiezen boven een F40. Een V12, vastgeschroefd aan het chassis, laatste auto (enige?) met F1 motor en werkelijke F1 techniek/designs geven mij de voorkeur over een Group B gebaseerde kitcar. Smaken verschillen dus over uiterlijk zeg ik dan ook niets.
@bassx: je praat erover of je m zo zou gaan kopen.
@papa: de F50 is toch sneller (al is het niet veel)?
@papa: persoonlijk vind ik de F50 mooier naar heeft de F40 meer nostalgie. Zou een onwijs moeilijke keuze zijn!
Alleen ff het lampje achter de km teller fixxen.. ?
@jimk: dat is omdat die in dit geval mph aangeeft ipv kmh.
@jimk: Als ik de foto goed bekijk, zie ik dat hij op MPH staat ingesteld ipv KM/H, wellicht dat daarom de laatste paar cijfers niet branden. 360mph staat ongeveer gelijk aan 580km/h, beetje overdreven om de teller zo ver door te laten lopen lijkt me. Denk dat als je de auto op km/h zet, ze wel branden. Puur een gok, maar klinkt erg logisch dacht ik zo!
Er zullen maar weinig mensen het met mij eens zijn maar ik vind dit echt een parel van een auto. Prachtig ding die fantastisch klinkt. Maar als ik de keuze had tussen de F40 en de F50, koos ik de F40. Dat dan weer wel…
@viezefreddyw: helemaal met je eens!
@viezefreddyw: Perfecte combi voor mij is de aandrijflijn van een F50 in een F40.
Al is de geblazen V8 ook fantastisch…
@senne: denk dat een zware v12 net het lichtvoetige karakter van de f40 zou teniet doen. De f40 was bijna even krachtig als de f50 maar moest wel bijna 150 kg minder meesleuren geloof ik
@chrisvis: de V12 weegt 198kg
@viezefreddyw: ik ben het met je eens en zou daarom de F50 kiezen. En het liefst in het wit (al weet ik dat die niet bestaat).
@e550: Bestaat wel hoor. Gewoon effe Googlen.
@suzikubelona: Nooit officieel geleverd.
@e550: Maar bestaat wel! ;)
via Android app
Als jochie een schaalauto van de F50 gehad, wat een prachtige wagen is dit toch. Als jullie mij nou allemaal eens sponsoren zodat ik dat ding kan kopen. Gooi ik daarna een foto op autojunk. Prima deal toch?
Dan heeft de verkoper na de fotoshoot vast de teller teruggeschroefd.
Thith Ferrari it tuperfatt!
Mooi aanbod, daar heb ik wel oren naar!! Of laat ik me dan een oor aannaaien?
Op de een of andere manier zie ik het niet voor me dat Tyson in een handbak rijdt…
Ik mis de bokshandschoen aan de binnenspiegel.
Typisch voorbeeld van een auto die naarmate hij ouder wordt steeds mooier wordt!
De F40 blijft toch wel wat mooier!
En dan zeker extra betalen door de vorige eigenaar? Mij niet gezien

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).