Scoor de hypercars van een Afrikaans politicus (deel III)

Auteur: , 45 Reacties

De opbrengst gaat naar een goed doel...en daarna waarschijnlijk weer terug naar de vorige eigenaar.

supercars

Als je altijd al een supercar wilde hebben die ooit toebehoorde aan een corrupt staatsman, dan val je met je neus in de boter. Op 29 september worden bij de Bonmont Golf & Country Club nabij het meer van Genève namelijk een aantal auto’s geveild die voorheen toebehoorden aan Teodoro Nguema Obiang Mangue. Dat is niet de spits van Arsenal, maar de vicepresident van Equatoriaal-Guinea en tevens de zoon van dictator president Teodoro Obiang Nguema Mbasogo. Over die laatste eindbaas schreven we al eerder.

Als politicus geeft Teodoro Nguema Obiang Mangue zich elke dag voor volk en vaderland, door de beste foto’s uit te kiezen om op Instagram te plaatsen. Teodoro leeft het goede leven en is niet bang dat te showen. Probleem is alleen: waar hij het geld vandaan haalt is niet geheel duidelijk. Als politicus verdient hij op papier namelijk maar een habbekrats. Zeker niet voldoende om een supercar collectie van acht cijfers te onderhouden of een villa in Malibu te kopen.

De Westerse goegemeente heeft daar helaas wat moeite mee. Ze verdenken ‘Teodorin’ en zijn pa van corruptie. Het feit wil dat Equatoriaal-Guinea een olierijk landje is en vermoedelijk verdwijnt een deel van wat de verkoop hiervan oplevert in de zakken van de regerende familie.

In Frankrijk werd de vicepresident veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijk, omdat hij 155 miljoen euro verduisterd zou hebben om luxe villa’s en auto’s te kopen. In Zwitserland werd een verzameling van 25 auto’s in beslag genomen en in de Verenigde Staten pakte de roverheid Teodorin zijn strandhuis in Malibu, een privéjet en een racewagen af. Dat laatste was nog een keer een strop van 62 miljoen. Life is pain. Hoewel, de man in kwestie lijkt er niet echt mee te zitten.

Enfin, de 25 Zwitserse supercars worden nu dus geveild door Bonhams. De gezamenlijke waarde bedraagt naar schatting 12 miljoen Euro, want er zitten een aantal echter bleppers tussen. Wat te denken van een Lamborghini Veneno Roadster en een Koenigsegg One:1? De opbrengst van de veiling zal ten goede komen aan goede doelen in Equatoriaal-Guinea. Cynici zoals ondergetekenden weten dan wel genoeg…Laten we hopen dat er nog een beetje van het geld wel op de juiste plaats terechtkomt.

Bedankt Christophe voor de tip!
Image-Credit: Bonhams45 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Life is pain… dat klinkt (vast onbedoeld) naar Merauder.

En ach, corruptie. Wat een verrassing. Dat maakt het niet OK, maar goed, als Teodoro het niet doet, dan een ander wel.
@vaakbenjetebang:

Crossover sucks ..
@lincoln: De moshpit was er niet minder woest om.
@vaakbenjetebang:

Venice westcoast hier ..
Zat net effe geen goede flow in die NYHC voor mijn idee ..
@lincoln: Pure NYHC trek ik niet, maar wat jij crossover noemt gaat er nog altijd goed in. Biohazard, Merauder, Carnivore, All Out War, u kent het wel. Vind ik juist wel een lekkere flow en groove hebben. Maar goed, ik ben dan eigenlijk ook ‘van de death metal’ en zo iemand die bijvoorbeeld Thy Art Is Murder acceptabele muziek vindt voor op een bruiloft.
@vaakbenjetebang:

Carnivore is uiteraard een uitzondering ..
En leven we in een tijd dat 16 jarige kiddo,s inmiddels Gene Hoglan flawless kunnen naspelen ..
En dat we een muzieksoort beluisteren die vol zit met evolutie en als maar abstracter wordt terwijl er geen droog brood mee te verdienen valt ..
Een dedication waar (Afrikaanse) politici nog wat van kunnen leren ..
En dit is de reden waarom het in Afrika nooit wat gaat worden. Hoeveel geld en kennis je er ook in pompt.
@dutchdriftking:
Yeah sure, verdiep je maar is in Afrika, kijk wel verder dan de hongerbuiken 😉😖
@maroksahbe: De Chinezen doen het er best aardig. Die houden dan ook niet voor niets de lokale bevolking er ver buiten.
@dutchdriftking: Die Chinezen doen dat daar echt niet om de bevolking te helpen. Ze zijn gewoon geïnteresseerd in de grondstoffen en visrechten.
@mopar: Klopt helemaal.
@maroksahbe: Het is toch een publiekelijk geheim dat er een groot deel van het geld wat bestemd is voor mensen die het nodig hebben verdwijnt in de zakken van corrupte mensen die geen idee hebben hoe honger voelt.
@rikus: geldt dit alleen voor bepaalde landen in Afrika of misschien ook voor NL?
@dutchdriftking: Komt vanzelf goed. Ook daar leren de machthebbers mettertijd om de corruptie iets beter te camoufleren. Dan is het daar net als in de rest van de wereld.
@vaakbenjetebang: Nee. Zelfs daar is men te lui voor. Kort termijn visie in Afrika, dat wil je niet weten….
@dutchdriftking: Zulke boude algemene uitspraken probeer ik zelf altijd te vermijden, maar ik begrinp wat je bedoelt.
@dutchdriftking: Jij begrijpt de situatie niet echt goed denk ik. Maar niet getreurd, dat komt vanzelf wel, nadeel is dan wel dat je te laat bent.
@tocae: al meer dan 70 jaar zijn ontwikkelingsorganisaties uit vele landen bezig er wat van te maken. Echter heeft men totaal de verkeerde mentaliteit dus gaat het nooit wat worden. Iedereen zit op z’n luie reet te wachten tot we geld komen brengen. Wanneer we er iets hebben opgebouwd jagen ze ons weg want het is hún land. Daarna is men na het oogsten te lui om te zaaien, gunt de ene Afrikaan de andere het licht in de ogen nog niet en alles vervalt. Lang verhaal kort, ze jagen de hele dag op alle buurvrouwen in het dorp, en wanneer ze thuis komen zijn de bananen op….
@dutchdriftking: Nou, tip van de dag… Geef je geld niet aan ontwikkelingsorganisaties. Ga er zelf heen en probeer er wat van te maken, ik kan je zeggen dat je je mening zal bijstellen. Ik ken ondertussen genoeg Afrikanen die zeker wel een goede mentaliteit hebben. Je moet ze wat zoeken, maar dat is in Europa niet anders hoor.
@tocae: Dus de mentaliteit in Afrika en hier is precies gelijkwaardig?

Want je zegt, het is hier niet anders. Dat is het wel, alleen iemand die zich opzettelijk blind houdt durft zoiets te verkondigen.
@karaya: Begrijpend lezen is een vak apart zo blijkt.
@tocae:

Bedankt voor de tip ..
Ga meteen een ontwikkelingsorganisatie beginnen ..

Geef es geld jij .. heel rap ..
@lincoln: en wat ga je ontwikkelen? Een mooi leven?😂
@lincoln: Succes, je lijkt me er helemaal de juiste persoon voor!
@lincoln: Eerlijk gezegd heb ik het daar in levende lijve mogen mee mogen maken. Men leeft daar letterlijk per dag. Geef je iemand een bonus omdat hij goed werk heeft verricht, komt hij twee dagen niet omdat hij genoeg geld even heeft.

En zo ook met de corruptie helaas…
@tocae: Vrijblijvend zwetsen ook.
@dutchdriftking: Hmm.. Afrika is leeggeplunderd door Europeanen, was dat niet gebeurd zag het er heel anders uit. Die 70 jaar(een cijfer die jij noemt) ontwikkelingshulp zal de 300 jaar slavernij en plunderingen niet recht trekken.

Ook zo een grappige opmerking: “ze jagen ons weg”.

We hebben het chaotisch achtergelaten en als iemand aan de macht komt en zijn zakken vullen kan, dan doet degene dat. Ik snap wel dat het er zo beroerd aan toe gaat.

Om een lang verhaal kort te houden; ondanks dat we een klein land zijn, hebben we veel op ons kerfstok.@momo: Nee. Men heeft 1000 jaar eigen inwoners verkocht aan Europa, wist van de grondstoffen maar had niet de lange termijn visie om ze er uit te halen. En wanneer een ontwikkelingsorganisatie een dorp goed heeft opgebouwd en de handel draait jagen de lokale idioten de organisatie weg daar deze nu profijt heeft van hun land. Daarna “vergeet” men te zaaien, en het jaar er op hebben ze weer honger….
@dutchdriftking: 1000 jaar geleden plaatsten de Afrikanen advertenties van slaven op slaafplaats.nl en toen reageerden de Nederlanders met een goed bod en zo begon de slavenhandel.

Kan kloppen dat de Afrikanen datgene doen wat jij beweert, maar vergeet niet dat veranderingen/ontwikkelingen doorgaans niet binnen een generatie doorgevoerd worden. Het is makkelijker om een continent te verzieken, zoals de Europeanen honderden jaren lang hebben gedaan, dan een continent proberen te helpen, zoals de hulporganisaties dat de afgelopen 70 jaar proberen.

@momo: en nog steeds doen. Waarom denk je dat zo’n continent niet opknapt? Ze gaat gebukt onder mega schulden aan andere landen. Die ze eigenlijk nooit af betalen omdat ze krap aan de rente kunnen aflossen. En die rente profiteren we in Europa lekker van. Is toch mooi, zelf gecreëerd geld uitlenen tegen een goed tarief?! En dat geleende geld word dan door staatshoofden verkwanseld. En de bevolking mag hier voor opdraaien.
@tocae: succes in sprookjesland.
Gaat de Bugatti Veyron tegenwoordig voor een getal met 5 nullen al weg?
@ater: Negen ton? Da’s voor een tien jaar oude hypercar nog steeds op niveau.
Hij eist het geld dus weer op bij de goede doelen
Is sprekend zijn vader…

Of beter gezegd bastaardvader…

Siert hem wel postuum dat hij niet alleen naar Afrika ging om op olifanten en tijgers te jagen…
@moveyourmind: Tijgers komen niet voor in Afrika.
Deze kun je beter verloten onder ons, we hebben ze toch al betaald
@lekkerlinksrijden: nope, lees het verhaal. Ze hebben daar olie.
Jack Plooy weer hier weel raad mee. Rat …
Die komt op zeker in aanmerking voor een NL paspoort ..
Aardige Jopen!
@ghost: Naam voor research?
Ik vraag me af waarom bijvoorbeeld een relatief bescheiden supercar bouwer als Koenigsegg zijn producten aan een (vrijwel zeker bewezen) corrupt zoontje van de dictator van een corrupt oliestaatje verkoopt. Zou geld dan toch niet stinken? ;-)
@tge1: zo’n klein bedrijfje interesseert zich zoiets echt totaal niet.

Meneer von Koenigsegg doet gewoon alsof z’n neus bloed en ziet dat er weer een mooi bedrag met 6 nullen bijgeschreven wordt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).