Scoor een gratis Rolls-Royce bij dit huis in Schoorl

Auteur: , 39 Reacties

De styling van dit huis was acceptabel in de 90s. Nu nog steeds?

Je weet hoe laat het is, tijd voor een bijzonder stukje taart onroerend goed op autoblog! Dit keer reizen we af naar de Schoorlse Duinen, op de grens van Schoorl en Bergen, waar de zilte zeelucht je in de neus prikt. In deze pittoreske omgeving is op een landgoed van 21.340 vierkante meter deze villa uit 1998 geconstrueerd. Het stulpje is een ontwerp van Maarten Min en is duidelijk beinvloed door de stijl van de jaren ’90. Ronde vormen waren helemaal het je van het in het laatste decennium van het tweede millenium en dat zie je her en der terug in dit huis. Je kan de eerste hits van Britney Spears bij wijze van spreken nog horen.

Of je kan gewoon de bijbehorende clips opzetten in je thuisbioscoop. Jawel, dit huis mag dan twinitig jaar oud zijn, zo’n beetje alle voorzieningen die je verwacht van een ‘duur huis’ zitten er in. Met uitzondering misschien van connected-nonsense waar je toch nooit wat mee doet. Naast de bios is er ook een sauna, turks stoombad, jacuzzi, een uitgebreid beveiligingssysteem met camera’s, een Rubbens woonkeuken met B&O geluidsinstallatie, overal vloerverwarming en -uiteraard- een groot binnenzwembad met jet stream. Het is zeg maar een volgehangen Mercedes W220 S-Klasse (aankoopadvies) in huisvorm.

Of moeten we zeggen een Rolls-Royce Silver Shadow in huisvorm? Het huis komt namelijk met drie garages (plus een carport voor drie auto’s) en één van die garages is al gevuld als je intrekt. Bij de verkoopprijs inbegrepen hoort namelijk een Velvet Green Rolls-Rizzy, die volgens de advertentie in goede staat verkeert. Mocht je er trek in hebben kan je overigens ook de rest van de inboedel overnemen. Al betwijfelen we dat dit ook geldt voor het schilderij van Koning Willem-Alexander dat ergens achter een lamp in de vorm van een kroon hangt. Dat soort geweldige items zal de vorige eigenaar toch willen houden, zou je zeggen…

Enfin, wat je allemaal krijgt voor je 4,5 miljoen Euro op deze locatie die rijk is aan lommer, valt haast met geen pen te beschrijven. Koopje dus, niet?

Bedankt Laurens voor de tip!39 reacties

Moet natuurlijk zijn “acceptable in the 80ties”.
@rulefollower: yasssssss.
Op de header lijkt het net een kantoorpand.
Wat een lelijk hok!
@rufctr01: En dat huis ziet er ook niet al te mooi uit!
@mopar: ik heb het ook ver het huis. Zo’n Rolls kan ik wel waarderen…
@rufctr01: het was een grap…
Diep respect voor de architect die dit huis ontworpen heeft!

De gelijkenis is zó enorm treffend, tot in het kleinste detail. Die afwisseling tussen rechte lijnen en organische vormen, de ruim bemeten raampartijen, de twee achter elkaar geplaatste zitrijen in de bioscoop, de ietwat rommelige keuken waarbij de diverse elementen Kris kras op elkaar gestapeld lijken, net als de op het eerste oog rommelige instrumentarium…

Bijzonder knap, ga er maar aan staan als een opdrachtgever je vraagt om een Fiat Multipla te ontwerpen waar je in kan wonen.

http://blog.pclab.pl/i/b/6f4eb0d5-535dac34-2/visio-2.jpg
Is wel wat van te maken maar 2 garageboxen is natuurlijk veel te weinig.
@seicilindri: bedoelde te schrijven : 3 garageboxen
ik heb de 80ties en 90ties niet meegemaakt maar voor mij zijn dat een van de mooiste jaren van de 20ste eeuw. Dit huis mist alleen nog een witte ferrari testarossa met een paar mooie vrouwen en klaar ben je.
@eirmakk: nu voel ik me oud…
@agdesigns: 40 = het nieuwe 22…
@autoblog klopt het dat automatisch Crockett’s theme van Miami Vice wordt afgespeeld bij het openen van dit artikel?
@toyotaprius: Beter, dat nummer van Jan Hammer…

Ik krijg sinds een tijd dit liedje te horen bij ieder artikel dat ik open op Autoblog, Prius theme van één of andere onbekende b-artiest.

https://youtu.be/ZkNu0tpOXmU

Échte ieder artikel weet hetzelfde liedje.
@moveyourmind: ohhh.. wat een geluksvogel ben jij! Bij mij krijg ik in 95% van de tijd de volgende melding:

http://lastshredsofsanity.com/wp-content/uploads/2010/09/Ban-Message-FRSCR.png
@toyotaprius: Hahaha, mooi!
@toyotaprius: ik zou even een virusscanner runnen..
Alleen huizen van voor de oorlog en super modernistische huizen zijn mooi. De rest is kut.
@tvklarenbosch: dit ontwerp valt sowieso onder één der modernistische stromingen, dus je vindt het wel wat?
@winkeb: je hebt gelijk, ik doelde uiteraard op de glazen dozen die je in grand designs wel ziet. Niet dit.
@winkeb: PoMo is geen modernisme. Integendeel.
Fijne k*t garage… kom er niet eens met me Tabbert binnen!
@sameshitdifferentday: Sint Nicolaas is that you?
Protserig, afstandelijk, in your face. Nee, dank u.
Bewijst maar eens dat smaak en geld niet persé samen gaan.
Ook een apart detail, dat matje kunstgras op het dak. Zou de eigenaar daar zijn afslag staan te oefenen?
Dit is nou echt een huis waar je doorheen moet kijken. Dit moet je niet voor 4,5 miljoen kopen als je 4,5 miljoen wilt uitgeven, maar als je het niet erg vindt om er nog een paar ton tegenaan te gooien. Want dan kun je er echt een prachthuis van maken. Wat moderne gevelbeplating, liters verf en moderne meubels en verlichting in het huis en je bent er al. Dus ja, wanneer ik vermogend genoeg zou zijn en in die regio op zoek zou zijn naar een huis, zou ik zeker eens gaan kijken. Aannemertje mee en moderniseren die hap
Wat een geweldig object! Heel Amerikaans van buiten, maar absoluut niet kitsch (ik zie althans geen foute accenten, vind ik).

Die visgraatvloeren word ik gewoon geil van, net als de keuken en het geweldige glasoppervlak. Als je een huis met een warme uitstraling zoekt, dan is dit toch ontzettend veel unieker dan de zoveelste Gooische rietvilla?
Weet iemand van wie zo’n huis dan is geweest? Moet toch een quote500 man zijn denk ik..

Anyway, op foto 30 staat gewoon een ikea bankje😄
@alassad:

Van een lokale vastgoed man. Inmiddels een paar jaar geleden overleden.
@alassad: is van een familie van wonderen geweest. Familie zat in vastgoed en projectontwikkeling. Helaas failliet gegaan door de crisis. De beste man had veel mooie auto’s, alfa 8c, 575 maranello, 147 gta, m6 en nog enkele exclusieve autos’s waar de kinderen niet in mochten rijden.
Zulte zeelucht als in zure zult ? Of toch maar zilte zeelucht ? Hoe dan ook krijg ik van dit huis een vieze smaak in mijn mond.
Wat krijgen we straks? We mogen onze motor weer uploaden? Op AJ?
Doe mij die Rolls maar en laat dat kitcherige protspaleis maar zitten!
De styling van dit huis was in geen enkel tijdperk acceptabel. Afbreken die handel.
Oh baby baby…
Die laatste foto, waar de garagedeuren op staan, dacht serieus de brandweerkazerne van mijn dorp te zien.
Zoals zo vaak: te groot en te groot betekent moeilijk om er een mooi van te ontwerp te maken, moeilijk om de verhoudingen goed te krijgen en moeilijk om het in te richten.
Op zich niet gek. Maar de dakrand, de kolommen en de kleur zijn niet mooi. Probleem is echter het grote ronde raam, iets wat je wel vaker strakke moderne gebouwen ziet verpesten. Als de architect zo graag zijn handtekening wil zetten in de vorm van een rond raam, prima, maar veel meer dan een kelder- of toiletraampje hoeft het echt niet te zijn.
leuk zwembad lekker indoor

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).