Scoor een keurige Aston Martin Rapide S via domeinen

Auteur: , 25 Reacties

Of de voormalige eigenaar ook zo keurig was valt te betwijfelen gezien de locatie van de Brit.

Af en toe duiken er fijne pareltjes op bij onze vrinden van Domeinen. Zo staat op kavel 2400 momenteel een hele fijne Aston Martin Rapide S. Dit is het nieuwere model, dus de Aston ziet er nog lekker fris uit. Een kritiekpuntje van dit model is de enorme grille. In dit geval heeft de doorgaans lelijke gele plaat een functionele taak, omdat de grille zo iets minder schreeuwerig overkomt.

Deze Rapide S komt uit 2015 en dus is de kans aanwezig dat dit model is uitgevoerd met de nieuwe ZF 8-bak. Deze versnellingsbak werd in 2014 geïntroduceerd voor de 2015 modellen als vervanger van de oude automaat met zes versnellingen. De 2015 Rapide S heeft 560 pk en 630 Nm aan koppel. Hierdoor sprint de Aston Martin met twee extra deuren in slechts 4,4 tellen naar de 100 km/u met een top van 327 km/u.

Die twee deurtjes zijn eigenlijk alleen nuttig voor een rit van korte duur, of als je kleine kinderen hebt. Als volwassen persoon achterin een Rapide (rijtest) zitten en naar Zuid-Frankrijk toeren klinkt romantischer dan het is. Zeker wanneer de bestuurder een lengte heeft van 1.90 meter of langer is de Rapide achterin bijzonder krap.

Het zwarte exemplaar bij Domeinen heeft slechts 14.415 kilometer op de teller staan en oogt nog helemaal prima. Bovendien krijg je een unieke soundtrack voor de kiezen van een uitstervend soort. Eigenlijk was de Ferrari FF (nu GTC4Lusso) het enige alternatief op de Rapide. De apk van deze auto, met een catalogusprijs van bijna 300.000 euro, vervalt pas in april 2019.

Met dank aan Licht voor de tip!25 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wat is ie mooie he!
@dutchdriftking: op die wielen na, die lijken een beetje te detoneren.

Maar deze kunnen er vast wel onder:

http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com/media/2013/03/2014-aston-martin-rapide-s-fd-1363678782.jpg
@willeme: goed idee! Dat rood is ook leuk btw.
Nooit een fan geweest van de Rapide. M.i. een rare mengelmoes van verschillende Aston’s.
Er staat wel meer momenteel. Plukje oude Volkswagen, inclusief 181en buggy. Een dikke Defender, een roze 500. Het is alleen zo jammer dat ik geen geld heb.
Vind dit een ongelofelijk mooie auto, maar jongens dat interieur daar mag je wel wat meer van verwachten ziet er zo krap uit en volgens mij is dat niet lekker als je de auto bestuurd of passagier bent maar goed verdere hele mooie auto!
Afgaande op de CC stikker zou deze auto van een consul van een corps consulaire zijn geweest
@lucb: ik dacht met een creditcard betaald…
Deprimerend dat zwart op zwart. Snap nooit dat mensen dat bestellen…
@frederik: dan valt het witte poeder meer op, ik heb zo’n gevoel dat deze auto daar wel bekend mee is…
@dieselkameel: Inderdaad. En dan is het maar te hopen dat de politie de opmerkingen die bij dit kenteken horen (let op: drugsverdacht: altijd aanhouden) uit hun systeem gehaald heeft want anders ben je 10x per dag de sjaak (grapje).
De Aston Martin Rapide vind ik echt een prachtig mooie auto. Zo mooi kunnen maar weinig fabrikanten ontwerpen. Heb nog nooit een Rapide mogen besturen, ik ben zeer benieuwd hoe dat zal zijn. De soundtrack is in ieder geval fantastisch. Alleen zijn er wel betere auto’s dan deze in het segment. Een Panamera is wat dat betreft het beste voorbeeld. Maar ja, in mijn ogen is een mooiere auto leuker dan een betere auto dus de Rapide zal altijd een streepje voor hebben…
Vaak zie je dit soort snoepjes staan zonder BPM. Als je dit ding koopt, krijg je dan netjes een gedeelte van de BPM terug als je m uitvoert?
Anyway, voor wat zou zoiets weggaan?
80% van de 2e hands verkoopwaarde in NL?
Buiten NL staan er vergelijkbare te koop voor ongeveer 140k. Als je de 25k BPM teruggaaf weet te regelen; zou dat ding een verkoopwaarde van 165k hebben.
Op zoiets moet je toch wel 20% marge regelen voordat je er aan wil beginnen: dus iets van 130k? Of minder?
@gregorius: afgaande op de CC sticker gok ik dat hier nog geen euro BPM over betaald is, dus er ook niks terug te krijgen is. Zou natuurlijk kunnen doordat hij op “normale platen” staat van wel.. maar ik zou het effe uitzoeken voor je 130k stort…
@gregorius: 25.911 EUR rest BPM op deze wagen. Dus bijna 26K wat je terug krijgt bij export.
Prachtige auto, ik schrok alleen behoorlijk toen ik dat interieur zag. Wat een verschrikking zeg!
Nederlandse kentekenplaten zijn stuk mooier dan die van buurlanden. Om maar te zwijgen van de Britten.
Voor minder dan een ton heb je hem!
Zou die ook plaats 587 zijn geëindigd bij de JD Power test?
Jongens, vergeet het opgeld niet bij het bieden, hè.
Heeft er zo’n lange vrouw op de passagiersstoel gezeten?
Heb m net gezien. Mooie bak hoor!
Deze heeft altijd in Maastricht gestaan, stond altijd bij een Consult, vandaar de CC sticker
2000 kilogram, 5 meter lang, wielbasis van 3 meter en toch is onmogelijk om fatsoenlijk met 4 man plaats te nemen in het ding en de kofferbak is haast kleiner dan die van mijn Colt….. Hoe krijgen die Engelsen dat in vredesnaam voor elkaar?! Wat een ongekend prutswerk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).