Seat gaat scooters bouwen

Auteur: , 17 Reacties

Elektrische, welteverstaan.

Seat is, net als Skoda, een bedrijf dat voornamelijk auto’s van moederbedrijf Volkswagen pakt, daar een eigen sausje overheen doet en deze vervolgens verkoopt. Toch blijkt Seat ook éigen producten op de markt te willen zetten, in het bijzonder scooters. Het Spaanse merk toonde gisteren namelijk twee elektrische scooters, waarvan het er eentje sowieso gaat verkopen.

Het eerste concept is de Seat e-Scooter concept, waarvoor het bedrijf samenwerkt met de in Barcelona gevestigde scooterbouwer Silence. Dit bedrijf gaat de scooters straks ook in elkaar zetten. De e-Scooter – hopelijk krijgt de tweewieler straks een originelere naam – krijgt een elektrische motor die 14,8 pk en 240 Nm kan leveren. De scooter heeft een maximale snelheid van 100 km/u en tikt in 3,8 seconden de 50 km/u aan. Volgens de WMTC-test moet de scooter op een maximale acculading 115 kilometer kunnen rijden.

Voor het opladen lijkt het er trouwens op dat je niet de hele scooter naar een stopcontact hoeft te brengen; de accu kan er namelijk worden uitgehaald en los van de scooter worden opgeladen. Onder de stoel van de e-Scooter is plek voor twee helmen en via een app kan de locatie en accustatus van de Seat worden afgelezen.

Seat wil de productieversie van de e-Scooter in 2020 op de markt kunnen brengen. Met de scooter richt Seat niet alleen op consumenten, deelscooterbedrijven horen ook bij de target market. De elektrische Seat-scooters vallen namelijk onder de nieuwe SEAT Urban Mobility-divisie, die zich richt op ‘urban mobility solutions‘ als deze scooters en deelvoertuigen.

De andere nieuwe scooter is de e-Kickscooter concept. In feite is dit een elektrische step die men vooral in grote steden ziet. Seat heeft nu de EXS KickScooter , dit concept is daar de opvolger van. De e-Kickscooter heeft een accucapaciteit van 551 Wh, waar de EXS slechts 187 Wh heeft. De range is met het concept dan ook groter, 65 km ten opzichte van 25 km. De EXS heeft een maximale snelheid van 25 km/u, waarschijnlijk heeft de e-Kickscooter dit straks ook.

Voor de EXS werkt Seat samen met Segway, of Segway ook bij de opvolger betrokken is, is onbekend. Het is niet bekend of en wanneer Seat de e-Kickscooter op de markt wil brengen.17 reacties

handig…voor in de winter
Nou duidelijk! SEAT wordt VAGs urban merk. Goede zet denk ik. Dat sportieve raakt toch meer en meer ondergesneeuwd, en daar hebben ze nu Cupra als los merk voor. Kijk niet gek op als de Leon de allergrootste SEAT is binnenkort.
Silence gaat scooters bouwen voor Seat.
Schoenmaker blijf bij je leest…. ik weet het niet. Die deelscooter bedrijven zijn allemaal uber hip, maar winst maken zit er niet in. Die steps zijn helemaal hopeloos. Ik heb ze in München meer half uit elkaar op de grond zien liggen. Als Seat ze nu alleen zou bouwen, snap ik het, maar juist dat besteden ze uit. Interessante zet

1 voordeel, ik zie geen verschil tussen een Arona en T-whatever, maar deze Seat is onderscheidend!
Seat! Back in the house! Yeah!
Get out off your cars and wait for further instructions!

Starting the “electrical” business” I’ve got one message for the next decade:
Move your mind!
All right posse…
Keep it up!…
Hardcore!
Helmet on!…
Keep it on!
Move your mind!
Move your mind!
Move your mind!!!

E-Racers unite!!
Maximum respect to the whole European Union!
Make no stikstof!
E-Racers of the urban streets…
you keep Rutte’s spirit alive!
Come on! Come on!… Hardcore!!!
Sing it: Yeah-ay! Yeah-ay! Yeah-ay! Yeah-ay! Yeah-ay! Yeah-ay! Yeah-ay! Yeah-ay!
It’s important to be friendly for your own environment, but it’s more important to be environmentaly friendly.
Posse! You keep the uitheemse zeldzame heideplantjes alive!
Come on!
E-Kickin’ it, E-kickin’ it, E-kickin’ it Yeah!
Move your mind!
Yeaaaaaah!!
Cupra nation! Stay tuned!
@moveyourmind: respect to the man in the Seat Alhambra van!
@moveyourmind: je vergeet de rugstreepkikker…
Ahhh, net als de motocompo voor de civic.
@towi1989: nee niet echt. De Kofferbak van de City was specifiek voor de Motorcompo ontwikkeld. Dit is gewoon een opvouwbare step.
Die scooter ziet er best wel goed uit. Zwart met rood werkt meestal goed met elkaar.
240nm op je scooter!! Dat is toch serieus veel.
Op het 3 hoekje en de logo’s na heeft de styling helemaal niks met SEAT te maken. Deze producten zijn een stuk ronder en minder scherp getekend. Of dit is een voor teken van een styling wijziging, of dit waren bestaande producten waar met minimale input een SEAT van gemaakt is.
Ze hebben toch Ducati voor scooters? :p
@tymo: Je zegt het als grap, maar eigenlijk zou dat best logisch zijn. Ducati maakt nu ook al elektrische fietsen, dus waarom niet scooters…
ESX is gewoon een Segway G30 met Seat logo
@mrrobot: en op de Seat site staat een Segway ES3, rommelige communicatie.
Titel is fout, Seat gaat helemaal geen scooters bouwen. Ze gaan ze alleen maar verkopen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).