Singer heeft een megaduur horloge gebouwd

Auteur: , 40 Reacties

De veredelaar van luchtgekoelde Porsches beunt lekker bij in een nieuwe markt: die van de exclusieve horloges.

Het is het eerste horloge van Singer en hij kost ongeveer 40.000 euro. Zo, je bent wakker. Het apparaatje luistert naar de naam Track 1 en zo op het eerste gezicht ziet het ding er niet zo bijzonder uit. Da’s wel vaker het geval met exclusieve horloges, waar de bijzonderheden vaak technisch van aard zijn. Zo schermen de grote Zwitserse merken graag met het aantal complicaties; de speciale functies die in de chronograaf worden gepropt en waarmee merken zich van elkaar onderscheiden.

Deze Track 1 is in technisch opzicht dan ook een bijzonder beestje. Zo draaien de buitenste platen en daar lees je de tijd op af. Ook heeft het ding geen 24-uurs indeling zoals sommige horloges, maar eentje van 60 uur. Het is een beetje lastig om uit te leggen allemaal, maar wie goed naar de plaatjes kijkt zal doorhebben hoe het ding ongeveer werkt.

Verder heeft deze kloeke klok een power reserve van 60 uur en duurde het maar liefst 10 jaar voordat de Track 1 af was. Wie goeie ogen heeft kan de techniek aanschouwen door de transparante achterzijde. De behuizing is overigens gemaakt van titanium en voor de sportieve touch kreeg het apparaatje oranje accenten. er worden 50 Launch Editions van verkocht, allemaal met een prijs van tegen de 40.000 euro. Doe me voor dat geld dan toch maar een bescheiden Patek Philippe

Dank aan Dennis voor de tip!40 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Tja mooi hoor, maar doe mij voor 40 k ook maar een kale Patek, of Platina Daytona ( tweedehands ).
@rovadepo: anders misschien een platinum daydate of een vol gouden AP, maar 40K voor dit ding..
@rovadepo: ja of een gebruikte 997 ofzo
@ko4n: met een horloge van 40k zal diegene al wel een nieuwe of meerdere Porsches hebben.
@rovadepo: je moet deze nog zelf opwinden op
Tja mooi ding. Maar ik koop voor 40k liever een (oude) Porsche. Veredel ik hem zelf wel.
Tssss .. onze Max had op zijn 17de al een horloge ontworpen ..
Zijn er hier trouwens nog mensen die iets anders voor 40.000 euro gaan kopen .. die ze niet gaan kopen ..

Geneer je maar niet hoor ..
Gewoon alles opnoemen ..
@lincoln: hoeveel vraag jij om hier niet meer te komen? 40.000?
@maferick74: heb je last van hem?
@maferick74: waar maak jij je nou druk om? Ik vind z’n reacties uitermate vermakelijk, dus liever dat ie blijft.
@lincoln: als ik 40k had te besteden zou ik een Lincoln kopen en zoveel mogelijk mannen inhuren die een bukake erop doen.
@damrakker:

Nobel ..
Van alle goede doelen absoluut de beste ..
@lincoln: Cream white staat toch het beste hé
@damrakker: damrukker?
Ik vind het een erg fraai horloge! Maar toch idioot onpraktisch
Zou het eerst een digitaal horloge geweest zijn en hebben ze er ouderwetse techniek ingestoken?
Maakt singer ook niet naaimachines ?
Ik heb ’t er niet voor over. De markt wordt zo ongeveer overspoeld met limited editions van de duvel en z’n ouwe moer, aan prestigieuze automerken gelieerde klokken en wat dies meer zij, wat mij aangaat veel teveel van het goede, de toegevoegde waarde van nóg zoiets is er nauwelijks. Behalve – in dit geval – voor wie een Singer auto bezit.
Waar je bij een een auto van 2 ton of meer ook al je vraagtekens kan zetten is dit nog 5 treden hoger op de consumptieladder. Als het geld echt je neusgaten uitkomt en je kan echt niets beters verdienen dan een dikke klok om je pols waar je zo vreselijk van geniet (om aan anderen te tonen én te vertellen wat hij kost) dan is het wel een goeie deal.
Ik vraag me ook af of een hele goeie horlogemaker niet iets veel exclusievers in elkaar kan timmeren voor dat geld. Je hebt het immers over een jaarsalaris. De prijs van titanium en het leer zal hier niet zwaar meewegen.
@defl8:
Hoewel dit horloge waarschijnlijk een speciaal uurwerk heeft waar veel ontwikkeling en mogelijk ook handwerk in gaat zitten en mede daarom een hoge prijs kent, is denk ik het antwoord op de vraag waarom een horloge van een topmerk zo duur is: gebakken lucht en marketing (is eigenlijk een ander woord voor gebakken lucht).

Tot voor een paar jaar geleden betrokken vrijwel alle grote fabrikanten hun uurwerken van de firma ETA, onderdeel van het Swatch-concern. Hooguit werd er nog wat extra aan gepolijst of een klein complicatietje eraan toegevoegd, maar dat was het ook.
Het meest gebruikte chronograaf-uurwerk was de ETA 7750, een ontwerp van de firma Valjoux dagopvang enig moment door ETA is overgenomen. Die kon je aantreffen in merken als Panerai, Breitling, ik meen Rolex, TAG Heuer en nog veel anderen. Ook in veel goedkopere klokjes als bijvoorbeeld Steinhart zitten ze.
En waar je voor een Steinhart ca. €900 betaalt, moet je voor de andere genoemde merken ergens tussen de €3.000 en €10.000 neertellen. Terwijl het mechaniek gelijk is.
De materialen zullen wellicht beter en mooier zijn en de kwaliteit van de kasten en afwerking veel beter, maar of dat het prijsverschil rechtvaardigt?
Maar ja, je hebt wél een Breitling of Panerai om je pols en geen Steinhart. En dat is ook wat waard. Voor de liefhebber (of patser).
@sabrerator: Steinhart maakt wel weer hele mooie hommages. De nav-b chrono en de GMT Pepsi staan nog steeds op mn wensenlijst.
@sabrerator: Rolex maakt zijn uurwerken zelf en voor welk product op welke markt dan ook betaal je niet meer voor een merk?
@derkoning:
Rolex wist ik niet zeker en daarom staat er ook “ik meen” bij.
@sabrerator: helemaal mee eens! Bij een 2000 euro houdt het prijs kwaliteit verhaal wel een beetje op (even los van evt diamanten)
@sabrerator: om de parallel met de autoindustrie te maken S65 en Pagani Huayra hebben ook dezelfde krachtbron in de basis en toch is de Huayra 7 tot 8x zo duur
@sabrerator: Hoe zit dat dan precies bij een Pagani Zonda? Daar zit volgens mij een AMG-blokje in die in meerdere AMG’s gebruikt is (V12 biturbo). Rechtvaardigt niet echt het prijsverschil, of wel?
@sabrerator: er zit wel wat waarheid in maar toch ligt het allemaal even wat anders en waren de uurwerken een stuk gecompliceerder. Bij Rolex zit altijd een Rolex uurwerk in behalve even bij een vintage Daytona, daar zat een Zenith uurwerk in.

@rovadepo:
Dan nóg. Neem bijvoorbeeld een roestvrijstalen Daytona.
Laat het uurwerk van Rolex nou eens €2000,- kosten. Of €4000,- wat mij betreft.
Zo’n Daytona doet zomaar €20.000,-
Roestvrij staal is niet zo heel duur, dus waar zitten die enorme hoeveelheid extra euro’s dan in?

Het wordt pas echt leuk als je een klok vergelijkt met een goede replica.
Ziet er hetzelfde uit, weegt hetzelfde, materiaalgebruik is vrijwel gelijk en als je mazzel hebt zit er een vergelijkbaar uurwerk in (zeg de Valjoux 7750).
Ik heb bijvoorbeeld een Panerai PAM 212 replica liggen. Tuurlijk zie je verschil als je heel goed kijkt, maar een echte kostte 10 jaar terug toen ik hem kocht een hele dikke 7000 euro en ik betaalde €150,-.

Overigens draag ik dagelijks een originele TAG Heuer Monaco en als men mij vraagt waarom dat ding zo duur is, antwoord ik ook “gebakken lucht en het aroma van Steve McQueen”.
Maar ik vind het gewoon een schitterend horloge. En de laatste beurt aan de Monaco was duurder dan de laatste beurt van mijn Jaguar. De Monaco ging wel naar TAG Heuer en de Jag naar een specialist. Maar toch.

Ik heb er dus ook geen moeite mee, maar laten we het zo zeggen: ik denk dat er uiterst gezonde winstmarges op dure horloges zitten.
@sabrerator: een stalen daytona Keramiek doet 11k list , ze zijn zo’n 15k in de handel. Staal / staal rond de 10/13k en rising.

Die nep horloges hebben bijna nooit een goed uurwerk de afwerking is ook veel minder. Wat betreft Rolex draag je het horloge voor niks door de waardestijging, sportmodellen dan. Een nepper kan je weggooien.

Dat ze een extreme winst maken die nergens op slaat ben ik met je eens. Het is marketing. Breitling Cartier hetzelfde en schrijft ook nog veel af. En Tag Heuer is al helemaal aan het afglijden met outlets waar nieuwe Monaco’s voor €2500 weggaan. Die listprijzen hebben van €6000,00. Het blijft allemaal extreem duur en voor de liefhebber. Uiteindelijk is een Casio in alles beter behalve status en imago.
@sabrerator: ter info. Van de Valjoux 7750 worden verschillende kwaliteitsuitvoeringen geleverd. Een basisuurwerkje kost jou en mij rond de €600 (als je er meer afneemt, krijg je korting) en dat loopt op tot…… Daarnaast zijn er merken zoals Breitling die het uurwerk zelf in elkaar zetten en waar nodig aanpassen en/of voorzien van eigen merk amen. Fortis heeft er bijvoorbeeld een alarmfunctie aan toegevoegd. Het is dus te makkelijk om te zeggen dat allen valjoux uurwerken hetzelfde zijn.
@sabrerator: Rolex heeft nooit gebruik gemaakt van de 7750 ETA, enkel het Zenith chronograaf uurwerk… daarnaast is het niet gek om gebruik te maken van een gewoon heel goede basis… kijk eens naar Pagani en andere merken… bijna niets is in house
Dagopvang = dat op (grrr, autocorrect)
Lijkt op een Topgear magazine special, ik vergeet steeds dat ik dat blad moet opzeggen.
Koop zelf nog wel eens een horloge van Huet brothers ..
Ook een Zwitsers kwaliteits product ..
En je steunt er een goed doel mee ..

Loop er zelf nooit mee ..
Maar er is altijd wel eens iemand jarig ofzo ..
Liever een IWC ..
Oef… voor 40k koop ik ongeveer alle horloges die ik kan wensen. De meeste zijn niet duurder dan 5k.
Gaaf ding. Als je door het glaasje kijkt snap je de prijs wat beter. Toch zou ik het er niet voor over hebben.
Vind t wel een mooi horloge, maar dit ding heeft toch geen 60-uurs indeling? Gewoon twee klokken met 12u indeling.
@dondeboer: inderdaad. Ik denk dat ze door de war zijn geraakt door de tachymeter. Je kunt niet overal verstand van hebben

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).