Skoda Yeti gefacelift en opgefrist [updated]

Auteur: , 15 Reacties

Het lijkt erop dat de Skoda Yeti geen nekschot heeft gekregen, maar een tweede kans krijgt om zichzelf te bewijzen. Zal het na de facelift wel een verkoopknaller worden?

Op deze gelekte foto’s is goed te zien dat de Yeti zijn nogal opvallende kikkerogen is kwijtgeraakt en dat er strak (saai?) neusje voor in de plaats is gekomen. Aangezien de Yeti in 2009 op de markt kwam is het anno 2013 wel tijd voor een broodnodige facelift.

Sinds de lancering zijn er in Nederland zo’n 4.800 exemplaren op kenteken gezet. Deze guitige crossover/SUV ligt in elk geval een stuk prettiger op het netvlies dan de Skoda Roomster. En zo’n Yeti is ook nog eens redelijk waardevast.

Officiële details over de facelift ontbreken nog, maar reken er maar op dat die bekend zijn voordat de autoshow van Frankfurt volgende maand van start gaat.

Update 14-08: Skoda heeft alle officiële informatie vrijgegeven. Zo weten we nu dat de Yeti de eerste ŠKODA met ‘Optical Parking Assistant’ (met een extra achteruitrijcamera) is, en dat je de keuze krijgt uit vier diesels en drie benzinemotoren, van 77 kW voor de 1.2 TSI tot 125 kW voor de 2.0 TDI. Daarnaast hebben we een aantal nieuwe foto’s aan de gallery toegevoegd. Enjoy!15 reacties

Tja, ik had liever een nieuwe Roomster gezien…
Blijft een leuke auto om te zien, en zo helemaal. Facelift zal de verkopen goed doen.
Vond pre-facelift best leuk uiterlijk hebben, maar nu spreekt het mss meer mensen aan, ja. Toch jammer
Was eerst leuker, beetje als de pre-facelift Multipla, ook zo’n auto die door de saaie nieuwe incarnatie met terugwerkende kracht tóch best leuk blijkt te zijn.

Let op mijn woorden; de oorspronkelijke Multipla wordt een klassieker!
@Pallas: Ik kon me eerlijk gezegd de facelift zelfs niet meer voorstellen. De originele, die blijft wel op het netvlies gebrand. Je kan nog gelijk hebben :) Waarom niet. Is toch best grappig.
@adyton: zo zie ik dat ook. De oorspronkelijke Multipla (dwz niet die op 600-basis is gemaakt) is een buitengewoon origineel ontwerp. Na de facelift was het niets meer.
Deze Skoda is wat minder drastisch gelift, desalniettemin wel jammer…….
@ropbp: een auto hoeft niet persé mooi te zijn om er leuk uit te zien
Ik heb de Yeti altijd een rare auto gevonden, dit verandert er niets aan.
Mooi opgefrist!
Ach, bij elk automerk gaat het zo. Eerst een blije neus, dan met facelift stoer maken en soms juist andersom. Staat de Yeti prima. Interieur heeft wel beetje z’n tijd gehad..
Die nieuwe neus is best mooi!
gaaf ding ..

KIA Soul en C3 Picasso zijn alleen nog net een stukkie gaver ..
@lincoln: een heel groot stukkie
Vreemd.. In Duitsland en Oostenrijk is het de best verkopende midi SUV.. dus is een groot succes! En lekker praktische auto, voor een goede prijs.
@haroldt: Wat valt er nog allemaal onder ‘midi SUV’ dan… ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).