Sla 115 mille stuk op een offroad Gallardo

Auteur: , 29 Reacties

Eindelijk een échte Lamborghini waarmee je offroad kunt rijden.

Grote, dure en krachtige SUV’s zijn enorm populair. Niet alleen in Europa, maar ook daarbuiten. Sterker nog: juist buiten Europa. De wegen zijn in Nederland van uitstekende kwaliteit, waardoor je eigenlijk alles met een DTM-auto zou moeten kunnen rijden.

Maar in contreien als India, China, Verenigde Staten en het Midden-Oosten zijn er vermogende mensen die wel een dure auto wensen, maar vaak ook te maken hebben met minder goede wegen. Logisch dus dat auto’s als de Mercedes-Benz G-Klasse, Range Rover en Porsche Cayenne gretig aftrek vinden. De laatste opmerkelijke offroader is de Lamborghini Urus. Een SUV, maar dan van Lamborghini.

Maar ondanks de naam Lamborghini en de vele, vele logo’s op de auto zijn er voldoende punten die je herinneren aan de basis van de auto: de Audi RS Q8 en Porsche Cayenne Coupé Turbo zijn niet compleet andere auto’s. Maar in plaats van je merknaam op een SUV schrijven, kun je natuurlijk ook gewoon een supercar capabel maken voor het terrein. Je kan veel auto’s verlagen, maar natuurlijk ook verhogen.

Mega Track

Een goed voorbeeld is natuurlijk de Mega Track (afbeelding boven). Deze auto werd gebouwd door Aixam en is een supercar voor elk terrein. Het apparaat was serieus groot, intimiderend, cool en uniek. Maar ja, vind maar eens een Mega Track. Die zijn echt heel erg zeldzaam.

Lamborghini Gallardo Allroad

Je kan tegenwoordig ook gewoon in Nederland terecht. In Uden staat er namelijk een perfect Urus-alternatief te koop. De basis is een gewone Lamborghini Gallardo uit 2004. Dat is dus het eerste type, voorzien van de 5.0 V10 met 500 pk. Aan de motor is verder niets gedaan. De de gehele aandrijflijn is nog standaard. Dankzij grotere veren staat het apparaat een stuk hoger op zijn poten. De Gallardo heeft standaard al vierwielaandrijving, dus dat is alvast mooi meegenomen.

Lamborghini rghini Countach

De velgen zijn zwart gespoten en de auto heeft een matgrijze wrap meegekregen. Als je gaat s’nachts gaat offroaden met deze Gallardo, heb je een extra LED-balk op het dak en extra schijnwerpers op de voorbumper. Mocht je een lekke band rijden in al je enthousiasme, dan is er goed nieuws. In tegenstelling tot de standaard Gallardo heeft deze wél een reservewiel. Interesse? De verkoper wil er graag 115.000 euro voor hebben.29 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
“waardoor je eigenlijk alles met een DTM-auto zou moeten kunnen rijden” wat een bullshit, de hoeveelheid buren van mij (incl mezelf) die amper onze wijk in kunnen komen met onze sport autos door die achterlijke drempels… kom je met een DTM auto al helemaal niet overheen…
@spykerboy: Ooit van “bij wijze van spreken” gehoord?
@spykerboy: Waarom ga je dan in een buurt rijden met drempels? Toch helemaal niets te zoeken daar? Het is overigens ironie, geen poep van een stier ;)
@willeme: uhh jawel, want hoe moet ik anders van huis, of thuis komen? Goed lezen, ik weet is vaak moeilijk voor je :)
@spykerboy: Nee, lees nogmaals de ironie ervan af 🙃 Over goed lezen gesproken 😉
@willeme: dan ga je er vanuit dat mensen zoiets kunnen begrijpen uit een stuk tekst… dat is net zo iets als geschreven sarcasme, dat is niet erop uit te pikken als je dat int echt ook beiden niet kan….
Gaaf ding! Ik zou alleen voor een mat groene wrap kiezen
Helaas net even te duur voor de autocross.
India noemen in dit rijtje is een overstatement. Zij verkopen jaarlijkse 240-250 (alle merken) luxe auto’s (boven de €250.000).
Geinig, had er alleen wel een John Olsson wrap op verwacht.
De wielen significant groter maken en de versnellingsbakverhoudingen gelijk houden.. Dat is net zoiets als een veel groter scherm op een iPhone zetten zonder interne wijzigingen. Ergens ga je merken dat de kracht tekortschiet.
@dare2think: zou het met 500pk?😂
@dave09ham: zeker met weinig koppel onderin kan dit serieus beroerd rijden.
@dare2think: dat heeft menig Samurai rijder al ondervonden, en een paar versnellingsbakken gekost.
Binnenkort een special over de Mega Track!
@aerotic: Dat is eigenlijk wel een leuk idee om een keer te doen! Mochten er meer verzoekjes zijn, zal ik die zeker noteren!
@willeme: gerne!
@willeme: een special over de Mercedes SLS-E zou ook leuk zijn 😋👍🏼
@willeme: Doen.
@willeme: ja, doen!
@willeme: bij deze!
De off-road kwaliteiten zijn dus zo beroerd dat je er een schep bij krijgt…
Dik ding. Leuk om als 4e auto te hebben en gewoon te gassen waar het niet mag.
Backllardo.
Wat zou ik hier graag een keertje mee gaan crossen!
Onzin ding.
Prijs valt enigszins nog mee maar gebouwd door Aixam, die maken toch van die gare plastic 45 km/h wagentjes.
@emping: De Gallardo is niet verbouwd door Aixam, de Mega Track werd gebouwd door Aixam.
@esprit_de_flandre: ah ja ik wat ter snel gelezen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).