Deze auto heet Haas en weet nergens van

Auteur: , 21 Reacties

Goede tijden, slechte tijden. Nee, het leven spaart je niet.

Haas F1

De ene samenwerking verloopt soepeler dan de andere. In een sport zoals de Formule 1 is het natuurlijk van belang dat zo’n samenwerking perfect is. Als er ook maar een paar kleine haarscheurtjes zijn, verspreiden de geruchten als een lopend vuurtje en kun je je bezig gaan houden met damage control.

Daarnaast is het essentieel dat de afspraken waterdicht zijn. Met elke sponsordeal is veel geld gemoeid. Natuurlijk, daar hoor je UBS, Tommy Hilfiger, Bose, Qualcomm, IWC Schaffhausen, Hewlett Packard en Marriott nooit over klagen. Logisch, want zij sponsoren de auto’s die vooraan rijden: die van Mercedes.

Wat ze hebben bedacht bij Rich Energy, is nog steeds onduidelijk. De hoogst excentrieke en kleurrijke William Storey dacht waarschijnlijk dat na een financiële injectie het team van Haas ging meestrijden om de knikkers. Dat is natuurlijk een misvatting en gebeurde dan ook niet. Daar was Rich Energy niet mee in hun nopjes. Via het communicatiemedium Twitter uitte het bedrijf dan ook zijn ongenoegen uit.

Net zoals me alle soaps eindigt het met een breuk. Onlangs gaf Haas al aan dat de samenwerking op vriendelijke wijze is beeïndigd. Ze hebben nu hun nieuwe livery getoond en wat denk je? Inderdaad: precies hetzelfde maar dan zonder Rich Energy erop. Het ziet eruit zoals de raceauto’s in de jaren ’90 tot 2006 bij GP’s waarbij tabaksreclame niet toegestaan was. Dan zie je dat niet alleen naam en het lettertype herkenbaar zijn voor een merk, maar de kleurstelling ook.21 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ik vind het al meteen een stuk mooier zo. Eigenlijk vind ik alle auto’s niet bepaald mooier worden door sponsors, met Racing Point en Williams momenteel als dieptepunt.
@berlinetta: Eigelijk is alleen de Ferrari nog wel mooi te noemen toch? Lekker belangrijk hoe het er uit ziet. Ik zie inmiddels de halo ook niet meer.
@fmgarcia: De Ferrari is gewoon een rode auto die volgeplakt is met stickers. Ik vind er echt niks aan. Maar dat geldt eigenlijk voor de meeste ontwerpen.
@berlinetta: de Williams Martini vond ik echt heel erg gaaf.
@willeme: om maar niet te zwijgen over de Rothmans Williams
@willeme: jaaaa, klassieke liveries zijn de uitzondering die de regel bevestigen. Met Gulf en Martini als hoogtepunten…
@willeme: De 2010 Renault was altijd gaaf.
@fmgarcia: De Arrows A21 en de Jordan EJ11 blijven toppers qua livery.
@bernoulli: Helemaal eens! Je had ook genoeg tijd om er naar te kijken;)
@fmgarcia: de huidige Ferrari is in dat mat rood momenteel met de stip de lelijkste auto van het veld. Ziet er werkelijk niet uit. Kijk maar eens naar de Ferrari van een paar jaar geleden, met een glanzende rood en met dat wit erbij. Veel mooier.
@poes: Men zegt dat ze het “mat” gemaakt hebben om dat het dan beter overkomt op tv.

???
Ik zie een kans voor Golden Power! Maar die bolides maar goud met groen.
@dutchdriftking:
En dan kunnen ze er vervolgens meteen Haas Lotus racing van maken. ;)
@jollydodo: Klinkt als een goed idee. Dan meteen die kamikazepiloot en de Franse druiloor vervangen voor twee echte coureurs, en je hebt een top team.
Ik vraag me inmiddels wel af in welke fase van het team Haas F1 we zitten te kijken. Is dit het begin van het einde, zitten we pas halverwege of is dit de doodsteek?

Het team begrijpt de auto niet, ze hebben een sponsor aangetrokken die nauwelijks serieus te nemen was en dus alweer met veel kabaal is vertrokken, de ene coureur zet zijn auto om de 2 races in de muur en de andere wordt door al zijn collega’s gehaat. Guenther is een knappe jongen als hij dit zinkend schip nog weet te redden.
@pomoek: misschien als hulkenberg daar komt ze wat sympathie terugwinnen, maar daar bouw je geen stabiele auto mee
@gitaarknul: Misschien kan hij ze daar ook een beetje mee op weg helpen.
@pomoek: je hebt zeker een punt. Maar wat wil je, met een team en auto die op allerlei verschillende plekken van de wereld zitten. Dat kan nooit werken. Wel zonde, want ik vond het best een fris initiatief. Gene Haas is ook echt wel een race fanaat en die Steiner idem.
Ik vond de John Player special ook zo mooi. Zoals al iemand ee
Het schijnt dat Helmut Marko de voorafgaand aan de eerstvolgende vrijdagtraining ff een paar trays van die blauwgrijze blikjes laat afleveren bij de pitboxen van Haas…
Als het echt een soap is, komt Storey zeker nog terug. Of zijn doodgewaande tweelingbroer die eigenlijk als zus geboren was. Of er komt straks een auto van Haas heel abrupt aan zijn einde in een liftschacht. Of zo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).