Sla je slag: 3x Audi RS op een Nederlandse veiling

Auteur: , 70 Reacties

Plofkrakers Petrolheads opgelet!

Sla je slag: 3x Audi RS op een Nederlandse veiling

Mede door een geschiedenis van fraaie modellen is de Audi RS-benaming iconisch geworden. Ze zijn praktisch, snel en veilig dankzij Quattro vierwielaandrijving. Helaas trekken deze ingrediënten ook ander publiek aan, getuige de vele diefstallen en criminele activiteiten die ondernomen worden met een Audi RS4 of Audi RS 6 Avant.

Veilinghuis BCA organiseert wekelijks veilingen waar auto’s van overheden, dealers, verzekerings- en financieringsmaatschappijen en universe bedrijven aan bod komen. Normaal gesproken allemaal niet zo spannend, maar deze week is een uitzondering. In de veiling van deze week niet één, twee, maar drie producten van Audi RS die een nieuw baasje zoeken. Het gaat om drie verschillende kandidaten met elk een eigen karakter.

Audi RS4 Avant 4.2
Kandidaat numero uno is een blauwe RS4 Avant uit 2006, met de 420 pk sterke atmosferische achtcilinder. De station heeft 146.312 kilometer gedraaid. Het stukje hierboven over Audi RS’en en criminelen is niet toevallig. Deze RS4 Avant is in het verleden een keer gestolen door het boevengilde. Daar kun je in elk geval uit opmaken dat de Audi tenminste één keer niet netjes is warm gereden bij het starten.
Sla je slag: 3x Audi RS op een Nederlandse veiling

Audi RS6 Avant 5.0 V10
Deze generatie RS6 had, net als zijn voorganger, een redelijk ingetogen uiterlijk. Kenners zagen het wel, maar de doorsnee automobilist had ongetwijfeld geen idee te maken te hebben met een 580 pk sterke station. En dat met tiencilinders. Dit specifieke exemplaar beschikt niet over RS-badges, wat de Audi nog wat anoniemer maakt. De RS6 Avant komt uit 2009 en heeft 39.108 kilometer gereden. Dat betekent nog geen 4.000 gereden kilometers op jaarbasis.
Sla je slag: 3x Audi RS op een Nederlandse veiling

Audi RS 6 Avant 4.0 TFSI
Last but not least is de laatste generatie RS 6 Avant, met de 560 pk sterke 4.0 V8 TFSI. De station komt uit 2013 en heeft ruim 86.000 kilometer op de klok. Ook deze RS 6 heeft geen badges. Een typische Nederlandse spec kunnen we wel zeggen. Met het 1-tje boven de kentekens is of het kenteken een keer gestolen, of een vorige eigenaar is het kenteken een keer verloren. In elk geval hebben ze alle drie zo’n 1-tje.
Sla je slag: 3x Audi RS op een Nederlandse veiling

Met dank aan iedereen voor de tip!70 reacties

En toch vind ik dat zo’n 1tje op het kenteken deze hele mooie auto’s verpest. Is voor mij altijd een reden om een auto te laten staan.
@smex @gebruikersnaam3:
Zitten jullie nu serieus te zeiken over de optische schoonheid van een miniscuul cijfertje op een f*cking nummerplaat?
@dromedaris: mwa nee, ziet er alleen pauper uit als je ermee rondrijd
@gove: Daar heb je het woordje pauper weer. Te pas en te onpas gebruiken.

Je bent gewoon met de rest aan het meelullen. Vorm eens je eigen mening. Hoeveel afbreuk doet een minuscuul cijfertje aan de auto?
@momo: best wel veel,
1 iedereen en de moeder denkt dat je in een schade auto rijd (kun je schijt aan hebben maar het zou mij gaan vervelen als ik het 3 keer heb moeten uitleggen)
2 bij inruil krijg je altijd minder voor je auto weer (is ook logisch want met een 1tje erop is de verkoop ook lastiger)
3 elke keer als je zelf naar de auto kijkt zie je het 1 tje, hetzelfde met schade dat blijf je altijd zelf zien, na verloop van tijd begint dat toch te storen.
@dromedaris: gaat niet alleen om het visuele aspect. Als er een ‘1’ op staat is er iets met de auto. Of de kentekenplaten zijn een ooit gejat (buiten de schuld van de eigenaar, maar nog steeds niets iets wat ik graag wil, dat er iemand met mijn gejatte platen rondrijdt), of de vorige eigenaar is de papieren ooit kwijt geraakt (wat in mijn ogen al veel zegt over de eigenaar). Beide zijn voor mij pointers dat je op zou moeten passen met het kopen van een dergelijke auto omdat er ergens het een en ander verklaard moet worden. Dat zou ik niet willen in mijn tweede handsje.
@gebruikersnaam3: bij het kwijtraken van de papieren krijg je niet zo’n eentje, alleen bij het zoekraken van de platen zelf.
@gebruikersnaam3: precies! Je was me net voor, je wil graag een auto met een smetteloos verleden. Of althans, een verleden dat inzichtelijk / transparant is zodat je weet wat er gebeurd is, en zodoende weet je wat je eventueel zou kunnen verwachten. Maw, dat ‘1-tje’ is 1 van de indicaties om te zien of de auto de liefde gekregen heeft die hij verdient.
@gebruikersnaam3: tjonge jonge.. Mijn kentekenaten zijn een aantal jaar terug ook van me auto geschroefd, gewoon ’s nachts op de parkeerplaats enkele meters van mijn voordeur. Hier kon ik niets en dan ook helemaal niets aan doen.. En wat moet het mij in godsnaam boeien dat iemand illegaal met platem van een (toch niet overeenkomende) auto rondrijdt? Mij is toch niets te verwijten met een 1tje? Wat een totaal doelloze en onterechte reden om een auto te laten staan zeg… Net als dat je ene auto moet laten staan omdat de eigenaar wellicht ooit papieren is kwijtgeraakt. Alsof niemand nooit iets in zijn leven kwijtraakt of evem uit het oog verliest… Wat een vreselijke comment heb je toch geplaatst zeg.
@joost1234:
Inderdaad.
Ze gaan hier allemaal over de rooie voor één stom cijfertje.
Ik dacht dat ik al wat drama queens gezien had, maar dit slaat alles…
@hallokroket: je vergeet nog de goedkope kentekenplaten zonder opgelegde letters
@joost1234: dat is jouw mening. Dat mag. Ik wil nog steeds geen auto waar kentekenplaten van gejat zijn. Hoe weinig jij er ook aan kan doen. Voor mij is die auto net zo onaantrekkelijk als een auto waar het boekje van mist. Kan allemaal best kloppen maar het valt lastig te controleren. Dan zoek ik wel een exemplaar waar ik wel 100% zeker van ben.
@gebruikersnaam3: Dit is geen kwestie van een mening, jij verspreid namelijk gewoon klinkklare onzin. Dat 1tje kan niet, en op geen enkele manier, ook maar iets met de eigenaar te maken hebben. Ik ga veel zuiniger met mijn auto om dan menig automobilist en dan kom jij hier even vertellen dat je me auto zal laten staan omdat er een 1tje(en soms zelfs hoger) op de plaat staat? Het enige argument wat stand kan houden is dat het optisch niet mooi is maar dat slaat eigenlijk ook nergens op. Een 1tje heeft absoluut niets met de auto of de eigenaar te maken dus stop je mening maar weg.
@joost1234: Net als de rest van de comments trouwens. Zit die inhoudsloze reacties met walging te lezen…
@joost1234: Ik heb nog nooit een eentje gehad… dus er zijn genoeg auto’s te vinden die zonder eentje worden aangeboden. De jouwe laat ik lekker staan, hoe goed die ook is er rust een stigma op.
@gebruikersnaam3: Vervang je dan ook altijd het interieur bij een tweedehands? Lijkt mij niet echt lekker zitten als je niet weet wat er in de stoelen is gebeurd.

Laat zo’n eentje op je kenteken nou net uitgevonden zijn om gezeik te voorkomen. Misschien maken ze wel een uitzondering voor je en halen ze het eentje weg, alle gevolgen voor eigen risico.

Echt een redenering van niks. Met zo’n redenering kun je eigenlijk alleen maar een nieuwe auto kopen als je echt wilt weten hoe de geschiedenis van de auto is.
@unknown234: onzin er is prima te controleren of de geschiedenis van een auto klopt. Je kan dealer gegevens opvragen, motor management uitlezen, interieur checken. Kortom gewoon je huiswerk doen. Maar zodra er een eentje staat op de plaat zoek ik een andere. Ik weet en blijkbaar meer met mij dat je daar ook bij verkoop geneuzel over krijgt.
@gebruikersnaam3: krijg je dit niet tevens als een auto wordt geëxporteerd en later weer geïmporteerd in NL, tweede keer tenaamgesteld ?
@slickrick: Klopt. Bij herinvoering (NL > buitenland > NL) krijgt de auto zijn originele Nederlandse kenteken weer terug mét een duplicaatcode.
@gebruikersnaam3: waarom heb je dan een 3 in je gebruikersnaam zitten als je je zo aan een 1 in een kenteken stoort? Dat is dus eigenlijk in jouw logica 3 keer zo erg… 🤔🤔🤔
@dromedaris: ik irriteer me er ook aan. Het gaat mij niet zozeer om het aanzicht er van, maar om het idee dat iemand nog jou kenteken plaat zo kunnen hebben, dat voelt toch niet prettig. Heeft geeft een wat onbetrouwbaar verleden aan een auto. Wellicht wat overdreven, maar ik denk dat dat de onderliggende gedachte is voor de afkeer tegen dat ‘1-tje’.
@stewie: 1tje krijg je ook als je je ketekenpapieren (deel 3) kwijt bent geraakt.
@venividivici: *keNtekenpapieren
@venividivici: Dat is sinds 22 september 2008 niet meer het geval ;)
@phr34k: Oké, weer wat geleerd :-)
@venividivici: Auto zijn waarschijnlijk in beslag genomen en de eigenaren waren niet zo vriendelijk om de papieren even mee te geven.
@sracovlov: Sinds 2008 krijg je bij vervangen kentekenbewijs GEEN duplicaatcode meer op de plaat.
@dromedaris: vind ik ook altijd zo’n gezeik hier. Liever niet maar als ie erop zit is dat geen reden om hem te laten staan.
@dromedaris: Het geeft het idee dat de buitenwereld denkt dat er een slordige sukkel achter het stuur zit.
@venividivici: Dat mensen zich daar druk om kunnen maken. Wat maakt het uit wat de buitenwereld van jou of je auto denkt. Als je er zelf maar van kan genieten toch? En dat lijkt me geen probleem met een RS6 onder je kont.
@venividivici: we hebben het hier toch over een 0000 rijder?
@dromedaris: jep, is gewoon dealbreaker
@smex: gewoon geel maken en 5 k minder betaldn
@smex: ik snap je punt helemaal. De V10 is wel een mooie uitvoering.
@smex: precies mijn 1e gedachte bij alle 3 RS’en. Ook voor mij een reden om de auto te laten staan.
@smex:

Wat een onzin. Ben de mijne wel eens op de snelweg verloren.

Ik woon in een straat met kerk met op zondag alleen maar oudjes die niet kunnen inparkeren:-(
@smex: Eens. Een tweetje is veel mooier
@smex: man man man, waar kan je je druk om maken, wat een armoe
@smex: Precies hoe ik het voel🙈
Ik vind die 1-tjes boven het kenteken zo lelijk. Wie dat bedacht heeft is duidelijk geen autoliefhebber. Ik zou er persoonlijk een auto om laten staan, maar als het dan toch moest dat 1-tje eraf krabbelen wat gek genoeg dan weer toegestaan is.
@gebruikersnaam3: en enorm dom. Want dat is de enige manier om te bewijzen dat jij het originele kentekent hebt en dat degene met de kopie al die verkeersboetes bij elkaar heeft gereden.
@gebruikersnaam3: dat is helaas niet toegestaan. Ik heb er een boete voor gekregen een aantal jaar geleden.
@pordon: Dat wist ik niet, weer wat geleerd.
@gebruikersnaam3: Tot maart 2014 kon dit ongestraft. Daarna is in de wet opgenomen dat de duplicaatcode zwart en onuitwisbaar moet zijn.
@phr34k: Ah ok, dus dan was het niet helemaal onzin. Gelukkig :)
@gebruikersnaam3: degene die dat bedacht heeft was juist bij uitstek een autoliefhebber. Iemand die er naar streefde dat zuinigheid en goed zorgen zijn voordelen had en slordigheid niet met nieuw kenteken beloond werd. We hebben al genoeg importgebakjes die met een nieuwer kenteken rondrijden dan dat ze eigenlijk verdienen.
Inderdaad werkelijk allemaal met duplicaat kenteken-volgnummer. Zeer waarschijnlijk ook alle afkomstig uit het criminele circuit.

Fijne auto, die je helaas beter niet kunt bezitten omdat het moeilijk is ze in bezit te houden…

Jammer van het merk ook. Audi heeft al niet een beste naam als dure sjoemel Volkswagen, als criminelen-merk gaat het nog verder achteruit.
Ik ben blij niks met Audi en stationbakken te hebben! Geen idiote prijzen en geen kans op diefstal! Een winwin situatie.
Blijft een lelijke hok!
Zo typisch allemaal duplicaatcode..
De V10! Heerlijk zo’n Wolf in schaapskleren! Toch mooi om te zien dat mensen de auto’s beoordelen op een ‘1’ ..
De blauwe B7 is wel lekker maar toch laat ik hem staan. Zwaar mijn twijfels bij de herkomst/achtergrond van deze wagens. Ook zoals hier al veel gezegd, allemaal een kenteken met duplicaatcode erop..kan toeval zijn natuurlijk maar geloof ik in dit soort gevallen nooit zo in.
Die met de V10 graag, hopelijk schrikt dat ‘1-tje’ anderen af en drukt het de prijs. Kilometerstand lijkt too good to be true, maar soms moet je een gokje wagen,
BVA is ook wel de moeite om te bekijken

Lamborghini Murcielago
https://www.bva-auctions.com/auction/lot/38882/12459453

Ford Focus rs500
https://www.bva-auctions.com/auction/lot/38882/12459435

Mercedes SLS Roadster
https://www.bva-auctions.com/auction/lot/39229/12423925

Bmw 2002 touring
https://www.bva-auctions.com/auction/lot/38882/12459349

Bentley Continental GTC 6.0 W12
https://www.bva-auctions.com/auction/lot/39229/12423923
@kimhung: die RS500 heeft ook maagdelijk weinig kilometers!
Gezeik over die -1

Dan neem je toch een nieuw kenteken.
@baklava: dat kan dus niet. Het komt er op neer dat je een andere auto neemt.
@mashell: met geld is alles mogelijk
@baklava: je weet niet waar je over praat maar succes als je ongeneeslijk ziek wordt..(wens ik overigens niemand toe!)
@mashell: exporteren en weer terug importeren
@kareljansen: Dan krijg je gewoon weer je oude kenteken terug, mét duplicaatcode ;)
T is natuurlijk niet echt handig om legaal een auto te kopen voor een ramkraak, ven benieuwd of ze deze bakkies verkocht krijgen; zo niet heb ik een tip: allrisk verzekeren en een weekje in Amsterdam parkeren.
Ik heb op mijn AR 159 ook een 1’tje op mijn kentekenplaat het komt gvd wel erg dichtbij zo….
Jongens wat een discussie .. als doutzen voor je ligt met een tattoo op der kont laat je ze toch ook niet liggen .
@redneckarie: wat als ze aids heeft dan?
@ghost: gelukkig hebben we durex 😉
@redneckarie: als je Doutzen pakt wil je dat toch niet man..
Ik wil een luxe 1 kan dat ook?
Die laatste RS6 is in november ook gestolen geweest. Blijkbaar toch weer terug gevonden net als de RS4.
Dit soort auto’s zijn ook gewild bij criminelen. Deze zullen soms rond willen rijden met valse kentekens. Namelijk van een RS die niet als gestolen of andersinds geregistreerd staat. Ik denk dat er dus relatief vaak kentekenplaten van dit soort auto’s wordt gestolen of gekopieerd. De eigenaar van wiel de platen worden gestolen of die wordt geconfronteerd met verkeersboetes waar hij niet voor verantwoordelijk is zal dus nieuwe platen moeten aanvragen. Kort om dit soort platen zullen regelmatig ook op RS-en te vinden zijn waar verder niets mee mis is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).