Smart’s laatste auto met verbrandingsmotor is één groot vraagteken

Auteur: , 13 Reacties

Hier begrijpen we helemaal niets van.

Het jaar 2020 komt alsmaar dichterbij en dat betekent voor Smart één ding: in zijn gehele gamma zal straks geen enkel model meer te vinden zijn met een verbrandingsmotor. Smart is het eerste automerk op aarde dat zijn oude manieren gedag zegt en straks enkele nog elektrische auto’s zal produceren.

In een poging zijn verleden met de verbrandingsmotor niet ongegeneerd bij het grofvuil te zetten, heeft het merk een zogenaamde Final Collector’s Edition in het leven geroepen. Jammer genoeg gaat dit gepaard met een veel te uitgesproken kleurstelling, die verzonnen is door industrieel ontwerper Konstantin Grcic. Een waardig einde kunnen we het dus niet zozeer noemen.

Wordt deze groteske fout op een of andere manier nog rechtgezet? Wel, nee. Althans, niet dat we weten. Hoewel Brabus heeft geholpen bij het ontwikkelen van deze Fortwo Cabrio, lijkt de tuner niets te hebben gedaan op technisch gebied. Sterker: in het persbericht waarin de allerlaatste Smart met een verbrandingsmotor wordt onthuld, wordt werkelijk niets gezegd over de krachtbron van het autootje. Kans verspeeld.

Wel is de Collector’s Edition daadwerkelijk een zeldzaam model, want Smart zal niet meer dan 21 stuks op de markt brengen. Het getal is uiteraard een verwijzing naar de 21 jaar dat Smart verbrandingsmotoren heeft gebruikt.13 reacties

Niet heel smart
Daimler pareert de kritiek op hun “banaan designtaal” met een Smart in “bedorven banaan” uitdossing.
De Smart deelt z’n onderstel en techniek met de Renault Twingo. En de auto is in de ‘Formule 1 trim’ van deze fabrikant gehuld. Ergo: ik hoop maar dat ze de betrouwbaarheid en de levensduur wat beter voor elkaar hebben..
Groot gedeelte van de titel mag weggelaten worden, Smart is gewoon één groot vraagteken
Die 0,9 blokken rijden zo beroerd dat dit ook de enige auto is die ik dan liever elektrisch zie.
@nopetrolnofun: en die blokken gebruiken ze al 12 jaar niet meer . Lees je even in…
Goh, verbazingwekkend dat die stomme gevaarlijke dingen nog bestaan…
Lekker die smarties
Had liever een final edition Smart met zo’n A35 amg blok erin gezien.
Ik heb een keer de fout gemaakt om met een vriend mee te rijden in een Smart van Rdam naar Nijkerk… nee beter in de Smart dat is goedkoper dan de 330i. Nou ik heb het geweten, doodsangsten met 90 kmu op de rechterbaan tussen vrachtwagens in rijden 😂 maar goed dat dit 💨💩merk ophoepelt 🤣
@dennisn52b30: Inderdaad, de Swatch (horloge) en Mercedes art is anno 2019 wel voorbij.
Ziet er niet uit … nou moet ik wel zeggen de binnenkant hebben ze wel goed gedaan , maar daar is alles mee gezegd.
Final collectors edition.. Nou de harde kern Smart verzamelaars én een meute investeerders staan al in de rij bij de dealer zeker..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).