Snel rijk worden? Maak een jaartje ruzie bij Volkswagen

Auteur: , 48 Reacties

De sjoemelwaakhond vertrok na een jaartje alweer, maar zij hoeft zich in financieel opzicht geen zorgen te maken.

Snel rijk worden? Maak een jaartje ruzie bij Volkswagen

Dat deed Christine Hohmann-Dennhardt waarschijnlijk toch al niet en toch wordt haar pensioenpotje nog effe flink gespekt door Volkswagen. Hohmann-Dennhardt werd aangesteld als hoofd compliance en dus moest ze erop toezien dat niemand binnen VW buiten de lijntjes kleurde.

Helaas liep de samenwerking met de rest van de hoge piefen bij VAG niet naar wens. Er zou gesteggel zijn over de taken en verantwoordelijkheden van Hohmann-Dennhardt en dus mag zij na een dienstverband van 13 maanden alweer haar spulletjes pakken.

VW is echter aan het uitdelen naar aanleiding van Dieselgate. Vooral de Amerikaanse consument wordt koest gehouden met grote zakken dollars, maar het eigen ex-personeel kan er ook wat van. Over de vertrekbonus van Martin Winterkorn schreven we al en nu blijkt dat Hohmann-Dennhardt 12 tot 15 miljoen euro mee kan krijgen naast een pensioen van 8.000 euro per maand. Kaching! Wie de opvolger van deze voormalige rechter wordt is niet bekend. (via: Frankfurter Allgemeine)48 reacties

Die zielige Amerikanen toch altijd…
@mzonneveld:

Tis de schuld van Trump ..
@lincoln:
It’s the patriarchy!
Dat is geen kattenpis..
Mogen we ook flauwe grappen over vrouwen en auto’s maken?
@dedokter:

Wel over ambtenaartjes en integriteit ..
Wat een waanzinnige bedragen. Wat kan die vrouw in één jaar tijd hebben bereikt dat ze dat geld waard is? Aangezien ze na 13 maanden alweer opstapt, heeft ze niet veel bereikt. Of betaalt VW haar soms sjoemelgeld om haar mondje te houden over wat er echt allemaal speelt?
@berlinetta: Zal inderdaad niet veel bereikt hebben. Kan mij voorstellen dat die hoge piefjes het niet zo op prijs stelden dat ze aan hun stoelpoten zat te zagen. Ik denk dat het idee vooraf leuk was (lees: naar de buitenwereld overbrengen dat ze er alles aan doen om binnen de lijntjes te blijven), maar toen de realiteit insloeg werd het toch wat minder leuk. Kan overigens ook zijn wat jij zegt, maar het is en blijft speculeren. Mevrouw heeft in ieder geval lekker gewerkt!
@berlinetta: In het kort: zij krijgt een bak geld mee moet een contract ondertekenen dat zij haar mond over alles houdt wat er mis is. Doen zij het niet met Sjoemelsoftware sjoemelen zij wel ergens anders.
Ach.. bij VAG kijken ze niet op van een miljoentje meer of minder.
Zo, de dame heeft 13maanden geleden een mooi contract weten te onderhandelen!
Een voormalig rechter… Die kan er met juridische vriendjes alles uit halen wat er in zit natuurlijk.
@straatzakelijk: en dan zo eindigen. Je zou je afvragen hoe corrupt ze was toen ze nog rechter was…
Kaching…… Katsjieng!
@st220: [email protected]…oude bekende hier
Alle wagens van het concern zijn zo goedkoop mogelijk bij elkaar geschraapt, leveranciers uitgeknepen en kwaliteit keihard gedaald en ze flikkeren al dat bespaarde geld zo over de schutting naar al die oud “top managers” (en aandeelhouders natuurlijk). Mooi bedrijf….
@trustmeiamanengineer: Welkom bij een commercieel bedrijf. Eerste keer hier?
@romeoalfa: niet zo lullig, toen ik 12 was had ik ook zo’n ontzettend beperkte kijk op de wereld, en toen riep ik ook iamapoliceofficer..
@lekkaah: Die twaalfjarige VAGhaters ook. Alsof heel Autoblog er vol mee zit…
@romeoalfa: gelukkig is volkswagen een uitzondering.
@lekbak:
Nouja, het inkoopbeleid van Volkswagen staat bekend om “stikken of slikken”. Zijn altijd al absolute spekkopers en uitknijpers geweest die lui van Volkswagen. Hoogtepunt/dieptepunt was de aanstelling José López waarschijnlijk, de belichaming van dat beleid. “Würger von Wolfsburg” werd ie genoemd. Daarvoor bij GM/Opel werd ie “Würger von Rüsselsheim” genoemd.

Hij had trouwens ook (letterlijk) dozen vol bedrijfsinformatie van GM gestolen tijdens zijn overgang naar Volkswagen. Heeft VW nog flink geld gekost….. Aan de 3 a 4 jaar dat Lopez heeft mogen huishouden worden ze bij Volkswagen niet graag herinnerd, maar volgens mij hebben ze het inkoopbeleid naar Lopez-recept nog jaren gehanteerd. Misschien nog steeds..?

Volkswagen is echt niet de enige multinational zijn die zo zaken doet, maar ze hebben wel een reputatie….
@Rob: ze hebben de reputatie dit soort dingen niet onder de pet te kunnen houden, dit gebeurd echt vaak genoeg, overigens ook zeker niet alleen bij multinationals
@lekkaah:
Vast. Maar er zit nog een behoorlijk speelveld tussen kwakkelloos de hoofdprijs betalen en er met een gestrekt been in gaan.
Tis ook maar net in wat voor handel je zit, maar streven naar gezonde verhoudingen met je leveranciers is op zich geen verkeerd uitgangspunt. Heeft een firma als pak ‘em beet ASML geen windeieren gelegd….
@Rob: elk bedrijf wil scherp inkopen en produceren. Hoe groter het bedrijf hoe verder ze de leveranciers uit kunnen knijpen. Maar volkswagen gaat hier echt verder in dan een hoop anderen. Om nou te zeggen dat alle commerciële bedrijven zo werken gaat veel te ver natuurlijk.
@lekbak: Dat zegt ie ook niet ,
@granlusso: oh? Hoe vat jij “welkom bij een commercieel bedrijf” dan op? Dat suggereert in mijn ogen dat een commercieel bedrijf dit nou eenmaal doet. Terwijl dit echt niet zo is.
Die keren dat ik bij een VW dealer ben geweest kostte het alleen maar geld. Kun je je nog zo ruzie maken over die belachelijke onderdelenprijzen, rijker wordt je er niet van.
@RRRobert: feit dat het je geld gekost heeft betekent dus dat je niet goed kan handjeklappen.. je kan ook gewoon naar de concurrent.. of met de trein zo u wilt.
Wat de vak…
Waar kan ik solliciteren
Zou ze ook nog een sjoemelAudi bedongen hebben?
Tja .. een D66 rechtertje ..

Typisch roven en stelen volk ..
Misschien is het wel goed dat je in Nederland bij wet dit soort vertrekbedragen op 75k gelimiteerd hebben.
@mashell: wat voor vertrekregelingen dan??
@mashell: Die limiet van 77k geldt alleen voor ontslagen via het UWV of de kantonrechter (lees: de arbeiders). Ga er maar vanuit dat waneer een hoge pief bij bijvoorbeeld Shell weg moet, die ook wel een leuker bedrag meekrijgt.
@mashell:

En ondertussen zit kleuterschool directeur zit dik over de Balkenende norm ..
@mashell:
Yeah right….
Typ in Google nieuws “vertrekpremie” en er gaat een wereld voor je open.
Ik weet wel dat mocht ik ooit zo fortuinlijk zijn om een hoge baan bij VW krijg aangeboden te krijgen, ik die zonder twijfel aanneem. Doe je het goed, dan verdien je miljoenen, en doe je het slecht krijg je miljoenen mee om op te rotten. Je kunt haast niet verliezen als topman of topvrouw in dit concern.
@Edge: dat is in ieder groot commercieel bedrijf zo. En in Nederland ook bij (semi)overheden. Dus solliciteren maar want de markt is booming
@lekkerlinksrijden: het is een zichzelf instandhoudend houdende cultuur. De top binnen elke organisatie geeft iedereen die vertrekt een flinke zak geld mee zodat dat bij hun zelf ook gebeurt als ze vertrekken (al dan niet vrijwillig). Lastig om die trend te doorbreken.
Duidelijk een kwestie van een omkoping. Lekker de beerput dicht houden, de lijken in de kast laten.
Eigenlijk zijn degenen die hun producten nu nog kopen de allergrootste sukkels.
@desjonnies:

VAG huurders zijn idd prototype belasting sukkels ..
@desjonnies: Yup, en het NL marktaandeel VW is 17% momenteel… Nog nooit zo hoog geweest! Snap jij het nog????
@svenska_aeroplan_ab:
In een land waar leraren gevoelige onderwerpen in de klas vermijden te bespreken, waar AUDI A8 hufters die anderen van de weg rijden hun daden worden vergoelijkt door reaguurders, waar leraressen het maar moeten accepteren dat vaders van hun leerlingen weigeren hen de hand te schudden uit geloofsovertuiging en waar duizenden gaan protesteren tegen een legitiem gekozen president, verbaast me dit eigenlijk niet .
Kaboem!
Jawel. Opvolger is al bekend…
Doen zij het niet met sjoemelsoftware doen zij het wel met sjoemel omkoop praktijken…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).