SP is het helemaal zat met de snorscooter

Auteur: , 65 Reacties

Snorscooters zijn precies zo'n categorie weggebruikers die nergens thuis horen. Op fietspaden zijn ze te breed en rijden ze fietsers van hun sokken, op de weg kunnen ze weer niet meekomen met het overige verkeer. Tijd om die ondingen te verbieden, aldus de SP.

Vespa scooters

Voor de Amsterdamse fractie was de maat vol. Onze hoofdstad wordt overspoeld met het geronk van Vespa’s en Chinese imitaties. Met deze klacht wil de SP nu naar de EU stappen, want we mogen toch zelf wel bepalen wat wij op onze wegen laten rijden? SP-lijsttrekker Laurens Ivens:

Niet de EU hoort te bepalen welke voertuigen op onze wegen rijden. Met de elektrische fiets en (elektrische) bromscooter is de snorscooter overbodig geworden. We kunnen het verkeer in onze stad veel veiliger, minder hinderlijk en minder vervuilend maken, als de EU stopt met ons dwarszitten.

De SP vraagt niet van ons om de dure snorscooters naar de schoothoop te brengen, maar wil voorkomen dat er nieuwe exemplaren op kenteken worden gezet. Tot die tijd zal de SP in Amsterdam zich inzetten voor het ombouwen van scooters en de snorscooters weren van smalle fietspaden.65 reacties

Zijn snorscooters bijvoorbeeld die Vespa’s met blauw kenteken?
@volvov70: Ja. Ze zijn hun oorspronkelijke status ontgroeid. Bedoeld als vervangers van de snorfiets, die weer een geknepen bromfiets was maar er tenminste nog als een fiets uitzag. De snorscooter is een geknepen bromscooter (geel verzekeringsteken) die in theorie te langzaam is voor de rijbaan maar in de praktijk net zo hard rijdt op het fietspad. Maar dat weet toch iedereen – waarom leg ik het hier dan uit?
@oxymoron: Handhaven valt wel onder Nederlandse wetgeving de boetes ook.
Geloof me als alle snorscooters de weg op gaan wilt ook niemand. Als automobilisten iets irritant vinden is het wel als ik m’n scooter voor hun neus parkeer. Ze moeten je altijd inhalen terwijl m’n scooter gewoon 65 rijdt. En dan rijd ik achter een auto en dan rijden ze toch een partij sloom. Ja ik heb allang m’n autorijbewijs maar een scooter in de stad is gewoon superhandig.
En de link met autoblog is?
@norge: Dat het op de weg in de stad nog wat drukker wordt als alle scooters naar de rijbaan moeten.
@oxymoron: Juist niet een brommer is nog altijd kleiner dan een auto
@norge: mega luchtvervuiling door die scooter/snorfiets meuk waar de automobilist op wordt aangekeken en financieel voor op mag draaien….
@fit4fun: Diesel bedoel je van die grote vrachtauto´s
@volvov70: snorscooters zijn al die ellende-dingen waar je zonder helm op mag rijden. I.t.t. de motor-scooter – groter geval waar je met helm op moet en wat als motor geldt in het verkeer.
“snor-scooter” bestaat niet volgens het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990. “Snor-fiets” wel.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Scooter_(vervoermiddel)
Veel lawaai voor typisch gebruik waar je ook prima een fiets voor had kunnen pakken.
Nooit gedacht dat ik het eens met de SP eens zou zijn.
@eggiebirdie: De motorscooter heeft hier weinig mee te maken. Het gaat erom dat snorscooters (blauw kenteken) als alternatief gebruikt wordt voor de bromscooter (geel kenteken, maar geen motor). Die laatste mag maximaal 45 km/u lopen, moet op de rijbaan of bromfietspad (buiten de bebouwde kom) rijden en je moet een helm op. De snorscooter mag maximaal 25 km/u, moet op het fietspad rijden en je hoeft er geen helm voor op. Maar in de praktijk lopen veel van die snorscooters toch veel harder en ze zijn net zo groot als bromscooters. Daardoor zijn ze in de stad voor fietsers gruwelijk irritant (ja, ik woon in Amsterdam).

Mooi plan dus om het gebruik van die rotdingen in te perken.
@eggiebirdie: een fiets pak je niet snel als je 50 km heen en terug moet (werk)
@sandniggah:
Nee, dan is een snor-scooter een logisch alternatief, dan ben je nog minimaal 2 uur onderweg.
Dat kreng mag immers niet harder dan 25km/u, daarbij stoot zo’n ding net zoveel uit als 30 auto’s. Nee, die dingen zijn echt een zegen….
@sandniggah: Een snorscooter ook niet hoor, met max 25 km/u… En ook een bromscooter, met max 45 km/u, is niet echt een plezier om 50 km af te leggen; leuk als het goed weer is, maar in het donker bij regen is een brommer niet echt fijn.
Dat is toevallig ik ben SP ook helemaal zat.
@reistje: ja ze doen niets en toen ze wat konden doen zijn ze laf weggelopen net als Wilders want de PVV is een eenmansshow
@reistje: +99 :)
De SP en al die andere belasting sleurpers in Den Haag en de steden moeten zich eens bezig gaan houden met alle andere ellende in NL en stoppen met het vervoer te pesten! Als ze het openbaar vervoer nou eens gratis maken om mee te beginnen is het al een stapje de goede kant uit. Maar eerst eens banen creëren en de werkeloosheid en criminaliteit uit het land zien te halen. Die mensen in de politiek zijn alleen maar bezig met dingen waar ze denken vat op te kunnen krijgen. Laat ons lekker snorscooteren enz.
@demoder: precies wat jij zegt! Dat er mensen hierboven eens zijn met dit soort belachelijke zeurshit.. Snorscooters zijn handig want fietsen in vermoeiend! En als je fietsen niet vermoeiend vind, maar juist lekker, dan moet je lekker gaan fietsen.. Stop eens met leuke dingen te verbieden, maar doe eens want aan de groep kansloze mensen in Nederland die het voor de rest van ons onaangenaam maakt.. Criminelen! Hmm doe iets aan jezelf sp en die hele zeurende linkse achterban
@2cool4school: Als fietser in de stad zijn die snorscooters echt schijtiritant.
@MJB: En als scooterrijder en automobilist zijn de fietsers irritant..
Ze rijden zonder licht, geven zo goed als nooit richting aan, rijden dwars door rood, met 3 a 4 man naast elkaar, bellend, in het weekend vaak dronken over de weg. Ik als nette scooterrijder(ja ik rijdt iets harder dan dat mag) stop 9 van de 10 keer voor rood, en knal niet als een imbeciel tussen het verkeer door. Pak de overtreders… Nu is het weer een ieder over 1 kam scheren…
@TheVeenmeister: Klopt, ook fietsers kunnen behoorlijk irritant zijn, en zelf ben ik ook geen heilig boontje. Maar zolang de politie je regelmatig compleet negeert terwijl je zonder licht fietst word je ook weinig gepusht om je licht aan te doen (want het ontlopen van een boete is voor het merendeel van de fietsers reden #1 om je licht aan te doen).

Het probleem is gewoon dat het druk is in de stad, door het fietspad van de rijbaan te scheiden los je sommige problemen al deels op. Maar wanneer je snorscooters ook nog eens op dat fietspad laat rijden wordt het nog eens drukker daar.

En dan is er nog het punt van vervuiling. Een fiets stoot natuurlijk niet bijster veel schadelijke stoffen uit, die scooters des te meer. Prima plan dus dat ze die willen dingen aanpakken.
@demoder: Ben je gek problemen oplossen ? en dan ? zijn er geen politici meer nodig .
Ik ben de SP OOK zat, maar hier hebben ze gelijk in. Meer regulering is niet altijd goed, maar dit soort ondingen van het fietspad af.
Wil je iets met een motor zonder helm: elektrische fiets.
Wel zo’n ding? Gele platen, max 45, helm op en de weg op.
En iedereen die gaat zeiken dat ze juist zo’n ding hebben en dat dat geld kost: onzin, begrenzer anders instellen en dat ding rijdt ook 40/45.
Gelijk ook nieuwe 2-tact onzin verbieden.
@gregorius: laat ze die energie maar eens op de werkloosheid en criminaliteit in Nederland storten.. Dan is het nog nuttig! Een snorscooter is handig, want ik haat fietsen.. Een elektrische fiets is nu nog voor oma’s en linkse mensen!
@2cool4school: ze moeten die dingen gewoon verbieden. In mijn tijd had je alleen gewone brommers en sparta-met-veel-lawaai-fietsen en fietsen natuurlijk. Sinds de komst van die scooters is het misgegaan, omdatdaar hoofdzakelijke eenhersencelligen op rondrijden.
@2cool4school:

http://www.elektrischescooterwinkel.nl/

Precies zulk soort modellen als de benzine varianten.
@2cool4school: 1: fietsen is goed voor je. En het is niet zo alsof je een berg op moet.
2. ok, je wil gemotoriseerd; koop een brommer / scooter. Ben je ook nog sneller op je plaats van bestemming.
3. maar je wil geen helm op, want dan gaat je haar in de war. Ok, dan mag je een electrische fiets; hoef je niet te trappen. Maar ga nu niet vragen of je met die grote scooter op het FIETSpad mag, speciaal ontworpen voor de maten van de fietsers.
@gregorius: Speciaal ontworpen voor de maat van de fietsers? De maat is al vele jaren hetzelfde en scooters mogen er pas een paar jaar niet op rijden.
@gregorius: ze mogen maar 25 km maar de handel en de politie doen niets aan handhaving.
In china rijden alleen maar elektrische scooters in bepaalde steden omdat de benzine verboden zijn. Het Was oppassen in het begin maar fietsers hoor je ook niet. Dus het went snel.
Ze moeten gewoon eens lichte motorfietsen of de max. snelheid van een bromfiets verhogen naar 80km/h. Niemand die dan nog een snorscooter koopt. De grote reden om een snorscooter te kopen is; simpelweg het kleine verschil, in praktijk, met de topsnelheden (brom 45km/h, snor 35km/h). Waarom zou je in godsnaam dan nog een bromscooter kopen al heb je de keuze om helmloos rond te rijden.
@prootuning: met alle respect, maar dat is onzin. Ik rij een bromscooter (gele platen, helemaal standaard) en wordt regelmatig ingehaald door snorscooters. Dus verhogen van de V.max van bromfietsen naar 80 km/u gaat echt niet helpen om mensen van de snorscooter af te helpen – het enige wat snorscooterbestuurders willen is ‘geen helm’, whatever the cost.
Ik sluit me hier helemaal bij aan.
Afschaffen die onzin.

Stinken dat die dingen doen… vieze blauwe pluimen uit de uitlaat. Getver.

Een beter milieu begint niet bij jezelf, maar bij het afschaffen van snorfietsen!

(Kan ik weer wat meer kilometertjes in m’n auto maken ;))
@Ikke_ferrari: Nog nooit gehoord van de 4-takt snorscooter??
Goed idee van de SP. Snorfietsen zijn bedoeld voor korte afstanden en dan volstaat de moderne elektrische variant van tegenwoordig ruimschoots. Wil je verder komen dan neem je maar de bus of trein.
@Original_Arnoud: Ben je wel eens in het Openbaar vervoer geweest ?
@sandniggah:
Uiteraard. Ook ik heb mij in mijn studiejaren moeten verplaatsen met de bus of trein. Ik vond er weinig mis mee.
@Original_Arnoud: er is veel veranderd met snor scooter ben je tot 75% sneller .
@sandniggah: Het kan natuurlijk dat jij in een of andere uithoek woont, maar in de stad is er met het OV nou niet zo veel mis. Het hangt natuurlijk van je vertrekpunt en bestemming af, maar in Amsterdam zijn de meeste tram-, bus- en metroverbindingen wel prima. Met de fiets ben ik soms (lang niet altijd) ietsjes sneller, maar met een 25 km/u scootertje moet je ook aardig je best doen. Helaas gaan die dingen vrijwel altijd harder, wat op het fietspad gewoon kut is voor anderen.
@MJB: Kom op man het OV in Amsterdam is te ranzig voor woorden. Laat ze maar gewoon die fietspaden verbreden ipv alles te verbieden
@sandniggah: zonder snorscooter kun je altijd nog een bromscooter kopen. Moet je alleen wel een helm op, en dat schijnt voor sommigen een mega-groot probleem te zijn. Maar je mag wel legaal 45km/u rijden i.p.v. 25 km/u.
Ach…verbieden is helemaal niet nodig. Gewoon controleren of ze aan de wettelijke eisen voldoen op het gebied van uitstoot bij type goedkeuring en bij import. Aangezien geen enkele van die dingen voldoet, zijn we er zo vanaf.
@jamannetje: sterk punt. Waarschijnlijk is het nog kosten-dekkend ook (boetebedragen vs kosten voor je smeris). Komen die gasten ook nog eens achter hun bureau vandaan. @motoragent: kom er maar in met dat ik niet gelijk heb.
De sp lult verkiezingsbullshit ze menen er geen ruk van puur en alleen maar aandacht trekken.
Lekker die snorscooters laten blijvn rijden,
Begin maar is met opa’s en oma’s op de rollenbank te zetten.. dan ben je grotendeels al van die opgevoerde blauw kentekenscooters af hoor!!
Is dit serieus de reden om de snorscooter te verbieden? Als dat zo is dan heb ik ook nog een voertuig die verboden moet worden: de fiets.

Klote dingen hoor je niet aankomen en als ik dan lekker aan de wandel ben in DH of Amsterdam dan rijden ze zonder vaart te verminderen me van mijn sokken. Als ik in mijn auto rij, dan schieten ze zonder op te letten ineens uit een zijstraat het fietspad op dat naast de rijbaan ligt waardoor jij, als autobestuurder, de schrik om het hart slaat denkend dat ze onder je wielen terecht zullen komen. Als het donker is dan zijn ze meestal ook zo lekker verlicht waardoor je ze vaak genoeg niet goed ziet. Als ze op de rijbaan rijden dan gaan ze meestal ook lekker naast elkaar rijden waardoor jij net niet met je auto er langs kan.

Al met al wil ik dat fietsen verboden worden, omdat ze mij irriteren.

En als we nou allemaal politieke clubjes gaan oprichten die dingen willen verbieden omdat ze zich ergens aan irriteren dan komen we lekker ver met ons land.

Een politieke partij behoort zich niet met dit soort zaken bezig te houden. Een individu behoort de vrijheid te hebben om zelf te kiezen met welke manier van transport zij kiezen. Dat je daar dan vervolgens een ontmoedigingsbeleid op toepast wil ik nog wel begrijpen alleen het beperken van een keuze daar kan ik totaal geen begrip voor hebben. Bekijk dan eerder of de faciliteiten die we hier in Nederland hebben nog wel voldoen aan de huidige normen van het verkeer.
@Rick-dos: Fietsen verbieden is bijna het zelfde als wapens verbieden in Amerika. Wat dus nooit gaat gebeuren, maar dat weet jij waarschijnlijk ook wel.
De SP vraagt niet van ons om de dure snorscooters naar de schoothoop te brengen, maar wil voorkomen dat er nieuwe exemplaren op kenteken worden gezet.

Ik vraag niet van de SP om direct de duurbetaalde zetels in het kabinet te verlaten, maar wil voorkomen dat er nieuwe kamerleden bij komen.
Sterfhuisconstructie, simpel.
@awesome: De SP zit helemaal niet in het kabinet. En ze hebben er ook nooit gezeten…
@henrie: crap, nog niet wakker… Laten we het dan op Politiek houden.
Strak plan, aangezien 99% van die snorscooters gewoon bromfietsen zijn en met ~50km/h als dwazen door het verkeer manoeuvreren.
Gewoon weer net als vroeger de regel invoeren dat je er ook mee moet kunnen fietsen,dat zal bij een scooter niet mee vallen en dan gaan ze er vanzelf weer uitzien zoals een snorfiets eigenlijk bedoelt was
Luister je rechts naar Rutte dat we munten moeten uitgeven om de economie te stimuleren, koop ik n vette Vespa, wil links m weer afpakken…Hoe koem die gasten toch zo jalours?
@peterpan72: Dan zet je je Vespa toch gewoon op gele platen en koop je er een helm bij… iedereen blij!
@potver7: op geel zijn die dingen nu niks waard..
@potver7: nou ging dat maar zo makkelijk…kan alleen bij rdw ergens in verweggelegenstad, maar 1 punt voor in NL. Hoe krijg je m daar, kost minimaal een dag….moet niet te makkelijk he
@peterpan72: stad: zwolle, tijd: iets van 2,5 uur
Koste: volgens mij €130,-
@dodge-hemi: ff bij de Librije lunche, duur dagje zei ik ;)
@peterpan72: okeoke jij wint.. ;)
Ik adviseer iedereen om in de zomer op een bromfiets een ritje te maken, is gewoon heerlijk! In de praktijk rijden 45 km scooters ook gewoon op het fietspad! Het is hier geen Italië
Pfff, ik word een beetje moe van die linkse rode rakkers die steeds dingen willen verbieden.
Mozesmogemijkriebelen, wat een stelletje ouwe zeurkousen hier zeg. We hebben last van scooters, van elektrische fietsen, van de SP, van gewone fietsers, mensen die zonder licht bellen, van mensen die teveel lawaai maken, van mensen die te weinig lawaai maken.

Is dit Autoblog, of ben ik per ongeluk omgeleid naar het forum van de 50Plus partij?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).