Spaanse politie neemt Ferrari replica’s in beslag

Auteur: , 31 Reacties

Zo blijkt maar weer eens dat het namaken van Ferrari's niet zonder gevaar is. De Spaanse politie heeft vandaag invallen gedaan bij twee werkplaatsen en daarbij 17 replica's in beslag genomen. Ook werden 8 personen gearresteerd.

Ferrari replica's Spanje

Nadat Ferrari had geklaagd bij de Spaanse politie over het feit dat via een website replica’s werden aangeboden voor zo’n 40.000 euro werd er actie ondernomen. In werkplaatsen in Algemesí en Albalat dels Sorells werden zeventien replica’s gevonden van de F430 (Spider) en 458.

Ook trof de politie twee fake Aston Martin’s aan wat het totaal op 19 neppers brengt. In Valencia werden vijf personen in de boeien geslagen en in Madrid ook nog eens drie. Dat Ferrari niet zo blij is met replica’s wisten we al, want ook in Italië grepen ze al eens in.

Misschien moeten die Italianen ook maar eens gaan neuzen op Marktplaats, want daar barst het van de replica Ferrari’s.

Ferrari replica's Spanje31 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
En terecht neppe troep
Het ziet er niet uit, maar als die mensen het leuk vinden laat ze lekker replica’s bouwen, alsof het invloed heeft voor Ferrari…
@midaro992011: Ooit gehoord van intellectueel eigendom?
@Forza: nee ik niet, wil je het misschien uitleggen?
@rsvbf1: Nee. zoek maar op. krijg je misschien een andere kijk op het verhaal.
@Forza: deze reactie was net zoveel moeite geweest als de uitleg…. Triest hoor…. Zo onaardig…..
@Forza: Leuk interlectueel eigendom, misschien op de badges. Maar de afmetingen etc verschillen waarschijnlijk wel erg van het orgineel.. Omdat iets op iets lijkt betekend nog niet dat t inbreuk maakt op rechten. Dat zou wat zijn voor al die artiesten die dezelfde sound muziek produceren.
Dat iemand in zijn schuur een auto ombouwd tot een ferrari omdat hij fan is, prima. Wordt ook wel een Homage genoemd, soort eerbetoon.
Maar dit riekt naar ordinaire oplichting en namaak rommel. Zodra het commercieel wordt ben je fout bezig.
Beetje kinderachtig, wie heeft er nou last van? Denk niet dat potentiële klanten van ferrari dachten; ach ik kan net zo goed een neppe kopen!
@guusboum: Dat niet. Maar Ferrari-klanten willen wel laten zien dat ze in iets bijzonders rijden, en dan helpt het niet als iedereen denkt dat het wel een omgebouwde MX-5 zal zijn.
@guusboum: Nee, Ferrari doet dit voor de lol..
Damn wat een baggerhokken, wannabe’s altijd -1
Ook al ben ik geen fan van replica’s, ik heb een hekel aan dat aanstellerige gedrag van Ferrari. Altijd gelijk op de teentjes getrapt. Bah.
@ej20g: ieder luxe-merk steekt heel wat moeite in het uitbannen van namaak. Van Rolex via Louis Vuitton tot Ferrari. Daar is niks mis mee, want die merken moeten het deels hebben van exclusiviteit.

Bovendien vermoed ik dat dit nieuws in de wereld is geholpen door de Spaanse politie, niet door Ferrari.
@potver7: dat klopt. Maar ik ken er weinig die er zo op hameren als Ferrari. En dat vind ik zielig in het geval van auto’s. Daarnaast laat de tekst geloven dat Ferrari wat met deze actie te maken heeft, of ze die nou gestart zijn of niet.
@ej20g: Ik twijfel er niet aan dat Ferrari de Spaanse politie een hint heeft gegeven. Overigens is Ferrari echt niet alleen in het actief achtervolgen van namaak. Ik noemde Louis Vuitton niet echt per ongeluk…
@potver7: akkoord. Daarom zei ik ook “in het geval van auto’s”. Bij kleding vind ik het een stuk begrijpelijker in verband met het voeren van het logo op de namaak spullen. Dat is bij replica’s van auto’s vaak niet het geval.
@ej20g: Op zo’n beetje elke replica zit wel het logo van de ‘echte’ fabrikant. Daarbij maken de kledingfabrikanten echt niet minder werk van dit soort opsporingen dan Ferrari, alleen hier krijgt het (natuurlijk) meer aandacht omdat het auto’s betreft. Het is uiteindelijk toch misbruik van je merk. Zou jij ook niet willen als je fabrikant was en iemand zit jouw spullen na te maken.
Vind het raar.. Als je de bodykit van de gti w12 monteer zou die dan ook inbeslag moeten worden genomen ?
Op basis van een mr2, zal er wel grappig uitzien
Goh, ik zou als automerk gewoon blij zijn. Dat mijn creaties zo populair zijn, dat mensen er geld in willen steken om ze zelf te bouwen. Echte kenners zien toch wel het verschil.

Ik vind dit zeer triest en heel zielig gedrag.
@JaxDryke: echte kenners wel, maar de Ferrari klanten ook?
Slaat nergens op, als je het niet kan betalen en het is je droom om in een ‘ferrari’ te rijden laat die mensen dan lekker. Pak dan ook de mensen op die m5 badges op hun 520d plakken daar erger ik me nog meer aan.
@maseratizzzzzzzz: Mee eens, zo hatelijk al die M badges op een 116D.
Heel groot van ferrari, echt heel groot van ze.
Dat gaat tog nergens over. Echt zielig dit. Tegenwoordig gaat echt alles om geld. Alsof zulke replica’s veel voor hun uitmaakt.
@amglover: Ja dus. Zie reacties hierboven.
zielig dit man , ik snap het probleem niet Ferrari wil de productie stil zetten.
want anders is het niet meer origineel genoeg dus het gaat goed word er door de politie een probleem van gemaakt…….

triest
Het gaat niet om de replica’s, maar om de Ferrari logo’s die commercieel gebruikt worden zonder toetemming van Ferrari.
Het is net zoiets als nep merkkleding dat je op Schiphol bij de douane mag achterlaten

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).