Spyshots: wat test Maserati hier?

Auteur: , 17 Reacties

Deze Maserati-mule lijkt te beschikken over een Ghibli-koets, maar staat op (hele) hoge poten. Wat gaat er onder de camouflage schuil?

Ergens in de bergen van Oostenrijk rijdt een Maserarti Ghibli rond met extra bodemspeling en waar een extra stuk dak op is geboetseerd. Wat de Italianen in hun schild voeren? Zeg het maar: een Ghibli CrossCountry of andere rare Crossover, of wellicht toch gewoon een testopstelling voor het AWD-systeem van de aankomende januari debuterende Levante, ondergebracht in een Ghibli-schil.

Het laatste lijkt annemelijk, Rolls-Royce (dat de Cullinan in de pijplijn heeft) reed onlangs ook al met een soortgelijke opstelling rond.

Wielgat

Maserati groeit rap

In 2012 verkocht Maserati een nietige 6.288 auto’s, waardoor de doelstelling van 50.000 stuks in 2015 nogal gewaagd leek. Echter, vorig jaar stampte het bedrijf er 36.500 auto’s uit, dus die 50k kunnen ze best halen.

Nu wordt gesproken over een verkoopplafond van 75.000 stuks in 2018, ‘voor de exclusiviteit’. Maar als ome Serg slim is laat hij de Maserati-kassa gewoon rinkelen zonder dat soort nietszeggende productiecaps, dat doen ze maar bij Ferrari. Porsche (toch ook nog een aardig exclusief merk) zit inmidddels al rond de 200.000 stuks, en in Stuttgart lachen ze zich all the way to the bank (tot een nettowinst van 1,65 miljard euro in het afgelopen halfjaar om precies te zijn).

Bovendien heeft het Fiat-concern de Maserati-knaken hard nodig, dus als ze slim zijn melken ze die koe tot de laatste druppel uit. Betekent dat dat er meer modellen op komst zijn, bijvoorbeeld in de vorm van een Macan-concurrent? Zeer waarschijnlijk wel, en in dat licht is deze testopstelling ook geen overbodige exercitie.

Met dank aan Robin Vouts voor de foto’s!17 reacties

Kan ook nieuwe Alfa zijn, want de Giulia teste men ook steeds met een omgebouwde Ghibli-koets.
Ik zet nu in op een testkoets voor het onderstel van de Maserati Levante en/of Alfa SUV
@veloce: Yup, Alfa heeft er 2 in de pipeline en Maserati 1, dus 2 kansen op 3 dat het een Alfa is ;-)
@heidekonijn: Jup, is hoogstwaarschijnlijk de Alfa SUV. De Maserati Levante rijdt namelijk al in z’n productierijpe gedaante rond.
@veloce: precies mijn gedachte.
Gok dat we hier de Dakar 2016 deelname van Maserati zien.
Een Ghibli op stelten?
Dit is toch een Levante
wat worden al die merken toch verpest, weg roots
@bas_bzb: soms is dat heel goed. Als BMW bij haar roots zou zijn gebleven dan maakten ze nu nog Isseta’s. Als Porsche geen Cayenne was gaan maken was het failliet gegaan.
@FB_100002177943068: je kan kiezen, weg roots of weg merk….
@bas_bzb: Zo lang mensen als jij en ik die iets over roots geven geen auto’s kopen geeft de directie daar niet zo veel om. Het zijn immers bedrijven, geen instituten ter behoud van de ziel van automerk X.
Met dat verhoogde dat ook… Proberen ze hem op grijs kenteken te krijgen?
ziet eruit als hun SUV.
@mercedesclk350: dat = dak
Zouden jullie toch moeten weten, jullie naam staat erop.
Levante, Maserati heeft al vaker met deze configuratie getest
Een auto?
Ziet er niet echt best uit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).