Stel looft 15K euro(!) uit voor gestolen Mercedes

Auteur: , 20 Reacties

Of hij daadwerkelijk gevonden gaat worden, dat is nog maar de vraag.

Iedere keer weer doet het pijn, wanneer we zien dat het roversgilde is toegeslagen en een fraaie klassieker heeft gestolen van zijn eigenaren. Het toeval wil dat de laatste twee gestolen klassiekers die we hier hebben bespraken beide een Mercedes 280 waren. De smaak- en waardevolle bolides vallen duidelijk in de smaak, dit tot groot verdriet van wéér een getroffen Nederlandse familie.

In dit geval is het geen 280 SL Pagode of een SLC, maar een 280 SE uit 1970. De haarfijne donkerblauwe cabriolet (kenteken: DZ-61-95?) is begin deze week gestolen, in de nacht van 30 september op 1 oktober. De 280 SE is gestolen bij het huis van Frank en Brigitte Lagarde in Gastel. Omdat het stel zelf niets heeft gezien of gehoord, vragen ze buren en mensen in hun directe omgeving of zij iets weten over de diefstal. Tegelijkertijd hebben ze al contact opgenomen met de havens in Antwerpen en Rotterdam, met de vraag of zij in de gaten kunnen houden of hun auto daar langskomt.

Het treurige is dat de auto vooralsnog niet verzekerd kon worden tegen diefstal, omdat dergelijke klassiekers niet allrisk verzekerd kunnen worden, mits ze aan een aantal eisen voldoen. De man had de 280 SE anderhalf jaar geleden aangeschaft om te restaureren en was, zoals we op de foto’s kunnen zien, bijna klaar met zijn project. Mede daarom looft het stel een beloning van 15.000 euro uit aan degene die de gouden tip kan geven.

Mocht je iets weten, dan kun je via facebook contact met ze opnemen.

Met dank aan boris en @tenaci voor de tip!20 reacties

Wat een onzin. Je kan alles verzekeren tegen diefstal. Ook tijdens de bouw. Ik heb mijn hobby project gewoon verzekerd hoor. Alleen moet je hem wel laten taxeren. Dan wordt het meteen ook wel een duurt geintje.
Zodra een auto een VIN nummer heeft (dus geen kenteken) valt hij zeker niet onder de inboedel verzekering. Beetje research van de eigenaren was natuurlijk wel slim geweest.

Dus vervelend dat hij gestolen is. Maar dat hij niet te verzekeren is geloof ik niet.
@airc: Beetje lastig taxeren. De ene maand worden de roestgaten nog dicht gelast en de andere maand staat de auto strak in de lak. Nogal een prijsverschil…
@lekbak: Er zijn genoeg taxateurs die daar wel iets mee kunnen. Mijne komt uit de buurt en komt af en toe kijken en past de waarde aan. Moet je hem daarna ook wel aanpassen bij de verzekering aangezien de waarde omhoog gaat en dus de prijs ook doen ze daar echt niet moeilijk over.
@airc: vind dat ook een bijzonder verhaal…
Beetje pech is die al op weg naar Oost-Europa
@bullzeyersn: zouden ze daarom de havens van Rotterdam en Antwerpen geinformeerd hebben?
Deze bende is goed op de hoogte want veel kan deze auto niet zichtbaar zijn geweest als ze nog aan het restaureren waren. Ik vraag me bijna af op welk forum de eigenaren van deze Mercedessen actief waren…
Nog geen eens kijkend naar het geld, maar dat de beste man dus blijkbaar een echte liefhebber is en hem te restaureren en een nieuw leven te geven, maakt mij dit nieuws heel erg boos. De jochies die hem gestolen hebben zal het waarschijnlijk geen ene moer schelen en hebben geen emotionele band met deze schitterende wagen. Hoop dat hij onderschept wordt in de havens, want als hij eenmaal het land uit is en in het duistere circuit terecht komt krijgen ze hem waarschijnlijk nooit meer terug.
Schoften zijn het. Hoop dat ze hem ooit nog terug zien.

Gek genoeg ga ik zaterdag met m’n Daf naar Gastel om de variomatic te laten reviseren. Maar goed, op Dafjes zal het dievengilde in Gastel het wel niet gemunt hebben.
@tenaci: Gek eigenlijk, want Dafjes met variomatic…. hoe leuk kan je krijgen?! Zag hier laatst een fel gele Daf 55. Blijft echt leuk speelgoed.
@galant: ja ik ben het wel met je eens natuurlijk!
Zo’n mooie auto en dan zo’n stuurtje.

Deze is al onderweg naar Chelybinsk.
Zo aan het huis te zien stond de auto dan denk ik ook niet achter slot en grendel…
@brulpijpfanaat: dat is een aanname. Misschien stond de auto wel elders in een veilige opslag. Of misschien is het huis op de foto helemaal niet van de eigenaar.
@zukunft1: Veilige opslag dus niet
Dit soort auto’s kun je volgens mij alleen nog maar hebben als je ze constant in een zwaar beveiligde bunker hebt staan… triest
@saffie89: nou dat valt ook wel weer mee.
Ga eens langs naar Vlaardingen misschien zit Dave Penders altijd raak.. erachter .
Wanneer je een mooie auto hebt, bouw dan ff een lojack optie in…
Ik hoop van ganser harte dat ze de Merc terugvinden maar via Oostblok naar Rusland en dan container op boot of trein enkeltje China is helaas een zeer aannemelijk en statistisch waarschijnlijk scenario. Tenzij eerst gestashed en iemand de voorkeur aan de 15k geeft. Ergste lijkt mij overigens dat het bijna wel verraden werk moet zijn op basis van dit verhaal want hoe weet iemand dat die auto daar staat. Dader of verrader aan de dader moet de Merc immers weten te staan. En dan je de hele tijd afvragen “hoe dan”?
– einde compassie bericht –

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).