Stéphane Peterhansel wint Dakar 2017

Auteur: , 16 Reacties

De winst gaat weer eens naar de ervaren Fransman.

Peugeot

Weer. Want het is de dertiende keer dat de 51-jarige coureur Dakar op zijn naam schrijft. De laatste etappe naar Buenos Aires werd vandaag verreden waar Peterhansel achter ploeggenoot Sébastien Loeb eindigde met een verschil van 19 seconden. Omdat Peterhansel in het klassement een voorsprong had van dik vijf minuten is hij de winnaar van Dakar 2017.

De 51-jarige begon zijn Dakar-avontuur in 1988 op de motor. In 1999 stapte Peterhansel over op de auto. De dertienvoudig Dakar-winnaar en Loeb rijden voor Peugeot. In het verleden reed de Fransman voor MINI, Mitsubishi en Yamaha. Peterhansel won zes eindzeges op de motor en zeven met de auto. Een record.

Vorig jaar wist Gerard de Rooy Le Dakar 2016 te winnen met zijn Iveco in het klassement van de vrachtwagens. De Rooy pakte niet de winst maar stond vandaag wel op een podium. De Iveco-coureur eindigde namelijk derde in het truckklassement. De Russische Kamaz-rijder Eduard Nikolaev werd eerste onder de truckers.16 reacties

Jammer genoeg had De Rooy ook weinig kans om nog eerste te worden, met die afzeggingen
En bedankt voor de spoiler
@mrrallycross: mwah, valt wel mee toch? De Dakar rally is in de laatste etappe ongeveer net zo spannend als de laatste Tour-etappe. Na de voorlaatste etappe ligt het eindklassement wel zo ongeveer vast.
@RRRobert: en toch is kijken net ff leuker als lezen.
@mrrallycross: eens! de titel had niet alles hoeven verklappen… beetje jammer autoblog dit!
Eerst er bijna niks over melden en dan dit..
Ik ken de beste man niet maar afgaand op zijn achternaam had ik verwacht dat hij Duitser zou zijn.
Blijkt hij toch wel een Fransman te zijn zeker!
@misterdrogba: die man is ondertussen een levende legende in dakar heeft al 6x op de motor gewonnen de rest met auto
@rallypowerr: ik volg Dakar niet, enkel als het voorbijkomt op Autoblog lees ik er iets over.
ik vindt dit jaar een teleurstelling. en niet de dakar zelf. hier op AB lees ik de hele 2 weken NIKS. de crash van sainz, het opgeven van 1 nederlander (terwijl er velen waren) en 1 samenvatting van week 1. andere artikelen gingen eigenlijk nergens over. dus kijk ik elke avond om 7 uur naar rtl 7, om het toch nog mee te krijgen. en vervolgens wel heel de boel spoilen met het bericht dat peterhansel em heeft gewonnen. ik had juist gehoopt misschien vanavond nog een leuke strijd te kijken tussen loeb en peter. ben dit niet gewend van AB, hoop dat het volgend jaar beter kan.
SPOILER
Ik had persoonlijk Sébastien Loeb zien winnen bij de auto’s
@lh44mv33sp11: toch is tweede jaar Dakar rijden en verliezen van peterhansel al geen schande. Wat heeft die man een buiten proportioneel WRC portfolio.
Huh, wie werd er dan twee dagen geleden van zijn fiets gereden? Of is dat een andere Peterhansel?
@gulli: Stéphane Peterhansel reed iemand van zijn motor
erg jammer dit autoblog!!
Of vertel iedere dag het Dakar nieuws of zwijg… maar niet het zo verpesten voor mensen die het wel interesseert!
Ook zeker met het oog op jullie Max-geilheid had ik meer Dakar artikelen verwacht.
@michiel1: en met dat Max-geilheid bedoel ik dat we voor iedere scheet van Max een artikel krijgen en gezien de hoeveelheid Nederlanders die mee doen aan Dakar en hun prestaties daar best meer over gemeld mocht worden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).