Dit is het nieuwe Dakar-speeltje van Peugeot

Auteur: , 23 Reacties

Als je had gezegd dat dit apparaat deelnam aan de Gumball 3000 had ik het ook geloofd.

Dit is de nieuwe Dakar-racer van Peugeot Sport. Het uiterlijk heeft elementen van de 3008 meegekregen, en volgens de Fransen zijn alle zwakke punten van het vorige model weggewerkt. Daarnaast moest de machine voldoen aan de nieuwste reglementen. Peugeot heeft met de achterwiel aangedreven 3008 DKR vooral de focus gelegd op betrouwbaarheid. Dagenlang boenderen door woestijnzand vraagt nu eenmaal wat van de auto. Qua uiterlijk lijkt het model dan ook veel op z’n voorganger. De puntjes zijn volgens Peugeot nu op de I gezet.

De 3.0 V6 twin-turbodiesel is getweakt en moet nu voor meer koppel bij lage toeren zorgen. Naar aanleiding van nieuwe restricties is het vermogen met 20 pk teruggeschroefd. De ophanging was al prima in orde en dus heeft Peugeot hier slechts kleine aanpassingen toegepast. De Fransen waren niet tevreden over de airconditioning in de 2008 DKR16 en dus is het koelsysteem in de nieuwe 3008 DKR sterk verbeterd. Dit nieuwe systeem zal de strijd met de woestijnhitte aangaan om de rijders van voldoende koeling te kunnen voorzien.

Dakar zal op 5 januari 2017 van start gaan. Natuurlijk zal Zuid-Amerika weer als decor dienen voor de zwaarste rally ter wereld. Met de route van 2017 zal Peru worden verruild voor Bolivia. Daarnaast zal er worden gereden in Argentinië en Chili.23 reacties

Da’s best een bruut en komisch apparaat! Erg leuk van Peugeot!
Ja Peugeot 3008. Dat zag ik meteen….
Gaaf ding! Ook de banden zien er tof uit zo.
Het kijkt alsof hij al 4 dagen geen eten heeft gehad, en nu zijn tegenstanders uit woede wil verslinden ..
Cool design en leuk gedaan met die banden. Maar…BF Goodrich begreep eerst niet totdat ik ontdekte dat het van Michelin is. Net zoals Uniroyal trouwens.
Bruut ding, moet toch heerlijk zijn om daarmee een beetje door de woestijn te raggen.
Gaaf ding. Zou leuk zijn als daarvan afgeleid een straatversie wordt uitgebracht.
Mooi voor in het bos! Kan ik me op de zondagochtend prima mee vermaken :)
Mooi ding hoor. Maar zie de overeenkomsten met de echte 3008 niet
@mrrallycross: de achterlichten? En musschien de kentekenplaathouder aan de achterkant, verder kom ik niet
@mrrallycross: tja, zet eens zo’n Dakar Mini naast een echte… Die dingen zijn net zo groot als een X5. Is toch mooi dat de race afdeling het bestuur en de marketing mensen meekrijgen om lekker te kunnen racen ;).
Nu nog een dakbak erop en meneer Olsson kan ermee in de sneeuw spelen, de kleuren zijn al goed.
Oh ja: ook wat mooie snowboard-schansjes in het parcours natuurlijk, gevolgd door wat tiefschnee voor het dramatische effect.
Lol, Peugeot en betrouwbaar.
Dit lijkt weer gewoon weer een geheel nieuwe auto. In vergelijking met Mini en Toyota pompt Peugeot veel meer geld erin…. Enig sinds jammer natuurlijk…. maar wel gaaaaaf ding :)
@baan: ‘enig sinds’? Enigszins ;)
Serieuze kanshebber.
Stoer ding
Erg cool ding weer. Lijkt me ook het fijnste apparaat om de Dakar mee te rijden. Al die vrachtwagens en motors lijken me minder.
Peugot kan mooie racers bouwen en lelijke straat auto’s (niet alle modellen natuurlijk)
@rob5nismo: elk merk heeft lelijke modellen
@mrxsara: zeker waar
Grey bull..?
@ururur: misschien te maken met het feit dat dit drankje in Frankrijk(!) verboden(!) is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).