Stokoude 911 barnfind wordt in Gelderland gerestaureerd

Auteur: , 26 Reacties

Sommige barnfinds zijn mooi. Anderen zijn simpelweg nóg mooier. Zoals deze.

41 jaar geleden zette een jurist in Amerika zijn Porsche ‘voor heel even‘ in de schuur. De 911 had een olielekje en aangezien de eigenaar niet zo heel goed was met zijn handen, stelde hij de reparatie daarvan even uit. De twee jaar ervoor had de man lekker met de Porker gereden -hij had hem in 1973 voor zichzelf gekocht als afstudeercadeau- maar nu werd het zo druk op de zaak dat er van toeren niet zo heel veel meer terecht zou komen.

En zo kon het gebeuren dat de 911 uit 1965 met chassisnummer #294 ruim 40 jaar stof stond te happen. En roest, veel roest.

Toen de afgelopen jaren de prijzen van klassiekers de pan uitrezen, en dan met name paardjes uit Maranello of Stuttgart, besefte de eigenaar ineens dat hij die ouwe platgeslagen kever nog in de garage had staan. Dan kun je al lekker verdienen als advocaat, maar 6 nullen voor een heel oude 911 zijn altijd welkom. Waarvan akte.

De koper is een bekende firma uit Duitsland, te weten Porsche AG. Die vonden het zo’n bijzondere auto, dat hij terug moest naar de Heimat. Wat er is betaald, is voorlopig nog onbekend, maar ga gerust uit van een bedrag waar je lekker voor kan shoppen. DEZE moet volgens ons tot de mogelijkheden behoren.

Porsche wil dat de auto in zijn volle glorie wordt hersteld en heeft hem naar een restaurateur gebracht. En dat maakt dit verhaal voor ons Nederlanders (en ook voor de Belgische lezers, want die wonen ook dichtbij) nog mooier, want het Porsche Classic Center Gelderland mag het oplappen gaan doen. En laten we daar nou goede contacten hebben, toch @casperh? Daar zit vast wel een verhaal in.

Maar dit verhaal is pas echt leuk met foto’s, zie de gallery voor pics. Mocht je er neit genoeg aan hebben, dan chck je de rest op dit flickr account .

Met dank aan @misterdrogba voor de tip26 reacties

Heel mooi verhaal!
Maar heeft Porsche AG geen eigen in haus restauratie specialist ?
@imre741: Uiteindelijk zal het gerestaureerd worden door vakmensen die opgeleid zijn door Porsche AG en werkzaam zijn in Gelderland. Dus voor een stukje kan je het beschouwen als “inhouse”.
@imre741: Porsche Centum Gelderland heeft sinds kort natuurlijk het Porsche Classic Center achter hun eigen pand gebouwd. Los van het feit dat men daar veel expertise bezit, kan het voor Porsche natuurlijk goede naamsbekendheid geven aan de term Porsche Classic Center, waardoor het animo naar meer vestigingen (door een stijgende vraag van klanten) zeker zal stijgen.
@granlusso: Meer animo
En vraag zal stijgen, dat is correcter Nederlands, sorry.
@imre741: Gelderland is een officieel Porsche Classic adres, beetje same shit different smell-geval :)
@imre741: natuurlijk hebben ze die. Je kunt van het Porsche museum zo in de werkplaats kijken.
Voor een auto die 40 jaar in een schuur heeft gestaan ziet hij er nog redelijk goed uit eigenlijk, ik heb veel erger gezien.
Ben benieuwd hoe lang die restauratie gaat duren.
Mooi ding. Paar nieuwe bandjes, bougies, filters en verse olie en gas erop.
@harrie: gas erop deden ze toen al niet meer in de heimat. Zware rechtervoet kenden ze dan weer wel.
Deze stond ook op Concours d’elegance te pronken afgelopen juli. Gaaf, auto’s met een verhaal!
@thomasbol: wel een saai verhaal. Heeft 40 jaar in de garage gestaan. Probeer daar maar eens een spannende film van te maken.
@tjwh: BURN!
Gaaf! Houd ons op de hoogte hoe de restauratie verloopt AB… :-)
Wauw!
Welke idioot laat dit zo gebeuren, dat je het te druk hebt is nooit een excuus. Onvoorstelbare non liefhebber. Maar ja, toch mooi om te zien dat de auto in kwestie nu weer tip top gaat worden.
Bijzonder dat Porsche deze 911 in Nederland laat restaureren. Doen ze goed bij Porsche Classic Centre.

Sowieso doen ze het bij het Porsche Centre Midden Gelderland wel goed. Ze zitten er geloof ik nog geen tien jaar. Bij de opening was het al een enorm bedrijf en nog niet zo lang geleden hebben ze nog eens flink uitgebreid.
Zoiets zou je je huiskamer in moeten rollen
Ben wel benieuwd hoe verro(es)t de onderkant is, die 911jes staan namelijk niet echt bekend om hun roestbescherming.
Techniek reviseren en de rest clearcoaten. Gas er op.
Zon afstudeer cadeau wil ik ook wel
Stiekem hoop ik ook een keer zo’n barnfind in handen te krijgen. Zovan: “Je opa heeft nog een oude roestige auto staan, misschien kun jij er wat mee.”
vanwege het chassis nummer zo duur of wat?
@pomoek: 1 van de eerste dus daarom zo duur.
Een echte rat met origineel patina is veel zeldzamer dan een gerestaureerde 911. Jammer!
6 nullen, mag hopen dat daar de 2 achter de komma bij zitten. Meer dan een miljoen voor restauratie is wel heel veel.
Mooi verhaal, mooie auto. Maar wat een idioot bedrag!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).