Er zijn pas 200 Bugatti Chirons verkocht

Auteur: , 47 Reacties

De orderboeken lopen dus niet heel hard vol.

Bugatti Chiron verkoopt matig

Bugatti heeft het plan 500 Chirons te verkopen, dus ze zijn aardig op weg. Dat werd bepaalde mensen ingefluisterd tijdens de onthulling voor de Noord Amerikaanse markt in Californië tijdens Pebble Beach afgelopen week.

Het aantal valt ons eerlijk gezegd een beetje tegen, als we bedenken dat er inmiddels al bijna een jaar met de nieuwste eindbazenauto van Bugatti geleurd wordt. Ons aller Afrojack zette immers in oktober vorig jaar al zijn handtekening onder een koopcontract, samen met zijn vriend Jeroen van den Berg. En dat betekent dat het gevoelsmatig niet heel hard gaat met de verkoop van de Chiron. Het is daarom wachten tot de eerste speciale uitvoeringen de markt gaan bereiken, een truc die er uiteindelijk voor zorgde dat ook alle Veyrons een klant wisten te bereiken.

En dankzij die hele rits speciaaltjes zal het uiteindelijk net als bij de Veyron ook wel gaan lukken om alle Chirons te slijten. Er komen immers altijd nog weer nieuwe rijken bij die interesse hebben in een 8.0 liter W16 met driftmodus en zichtbaar carbon á €180.000 euro. Behalve Perry dan, Perry geeft geen fuck.

Bron: Car and Driver
Foto: @matdes via Autojunk47 reacties

Ach, de Veyron was ook geen verkoopwonder.
@baklava: Hoeveel zijn er daarvan eigenlijk verkocht?
@mikkeloentje: uit mn hoofd 550, waarvan 50 (of 500…) special editions.
@mikkeloentje: zo even snel uit mn hoofd 450 stuks, heeft wel errug lang geduurd!
Niet weer 8 jaar deze onzin
@burninrubber: 10 jaar gok ik op.
Iets wat iedereen al wist van te voren ? Leuke wagen maar dat was de Veyron ook toen hij uitkwam . Dat was een shock auto. En ook die liep niet. Deze zal ongeveer hetzelfde gaan. Kost meer en in aantal ook meer. Ik ben benieuwd hoeveel speciale edities er komen nu. Dat is best wel spannend
@rolov: het is dan ook een beetje dom dat ze een evolutie uitvoeren op het vorige model dat niet te verkopen was. Dan kun je niet verwachten dat het nu ineens wel storm gaat lopen. Los daarvan is de Veyron in de loop van de jaren erg mooi opgedroogd. Dat gaat de nieuwe niet lukken met al die randjes en dingetjes
@roppp: plus de Veyron is toch ook niet meer waard geworden? Terwijl de rest al voordat ze de showroom uitreden al een 5 ton meer waard waren.
@rolov: de veyron is sinds dat ie uitverkocht is wel degelijk meer waard geworden, en juist de special editions gaan nog net niet op porche koers.
@gwnbmw: o echt? Dat wist ik niet . Thanks
@roppp: het voordeel van een evolutie is wel dat het grootste gedeelte van de R&D al is gedaan voor de voorganger. Ik zeg niet dat ze de turbodruk wat hebben opgevoerd en klaar, maar het scheelt allicht. Misschien dat er op deze auto wél een beetje winst gemaakt kan worden.
@roppp: Evolutie op het vorig model? Sorry, maar wat had je anders verwacht van VW…
@rolov: 300 dus waarschijnlijk ;)
@renegade: haha dat zit erin ja. Ben zo benieuwd naar al die namen. Molsheim editie pech editie vw special editie enz enz. ;)
@rolov: olie editie, dieselgate editie
Ik dacht Perry: nu komt vast een artikel over Perridon. Maar @perrysnijders: jij kunt er vast ook wel bijna een betalen. Ik zal alvast m’n account omzetten naar een betaald account.
In bovenstaande kleurstelling mist alleen de ‘HotWheels’ stikker nog :/
En van auto’s als de p1 en laferrari zijn alle exemplaren al uitverkocht voor ze officieel zijn bekend gemaakt, dan doen ze toch iets fout bij bugatti…
@daanwesselink: chiron kost aan list price wel drie keer zoveel als die andere HyperCars
Enkel koenigsegg komt in de buurt, en die slijten toch veeeel minder aantallen
@woudloper: dat bedoel ik met ze doen toch iets verkeerd.
Logisch toch? Iedereen wacht natuurlijk op de special editions…
Ik zou persoonlijk toch ook wel wachten op de Bugatti Chiron Supersport Hyperveloce Ettore Black Edition
Nu komt de PR machine pas echt op gang. 300 special editions, begeleid door 10 teasers en 5 persberichten per editie.
“-edit: trolol-” krijgt een edit, maar “fuck” kan gewoon? Same thing
* Bugatti’s Chiron
De Veyron kostte eerst een miljoen of zoiets.Deze Chiron moet het dubbele gaan kosten.Je kunt jezelf natuurlijk ook de markt uitprijzen.
@Alfarobert: goed punt trouwens
Was r ook niet van onder de indruk
Man man man. Wat heeft dit nog voor nut. Maak er dan gewoon minder ipv we maken er 2000 en zien wel of we de verkopen
Nouja, gezien het feit dat de Veyron 8 productiejaar, vier basismodellen (16.4, Grand Sport, SuperSport, Grand Sport Vitesse) en een stuk of 100 speciale uitvoeringen nodig heeft gehad om het aantal van 450 stuks te halen, vind ik 200 orders voor reguliere Chirons hebben binnen een halfjaar van de introductie (oké, de rijken hebben hem wel iets eerder mogen zien, maar dat kan bij de Veyron ook zo geweest zijn) helemaal niet slecht.
@Edge: +1. Wat negatief hier. Rubriek had net zo goed ‘verkoop Chiron 476% beter dan Veyron 6 maanden voor eerste leveringen’ kunnen zijn.

Blijkbaar is de Chiron een auto niet voor investeerders, maar voor enthousiasten die gewoon iets vet willen rijden ;)
Als ze hem niet getekend hadden als een Lamborghini dan hadden ze er waarschijnlijk wat meer verkocht. Wa’n lillik ding
@henkhupelschoten: toch raakt Lamborghini altijd vrij snel door hun mijoenen kostende “Aventador met een andere koetswerk” speciale versies heen.
@mashell: Maar die zijn dan ook echt zeldzaam…
Ik als autoliefhebber kan het mij ergens wel voorstellen. Ik zou als ik een autonerd met geld was, op een zekere moment ook passen. Je hebt een garage vol staan met een GT een Laferrari, een P1 een Veyron wat lambo’s en wat ander klassiek spul. Wordt je weer gebeld door je dealer. Want wat hij nu toch in zijn showroom heeft staan, je weet niet wat je ziet. Mag je weer een zak geld wegbrengen voor een auto die je niet op een normale manier kan gebruiken, altijd eerst opwarmen, banden om paar duizend kilometer vervangen, olie wisselen kost een Volkswagen Golf…Ja het zal allemaal wel goedkoper zijn dan met de Veyron, maar goedkoop zal het allemaal zeker niet zijn.

Ik zou dus vriendelijk bedanken en wachten op “the next big thing”. want dat is de Chiron gewoon niet.
Wat een grap zeg! Wordt weer zo’n fiasco. Laat die special editions maar komen.
Ik begrijp ook niet zo goed waarom ze hiervan meer willen verkopen dan van de Veyron. De Veyron was een icoon (of je dat nu wil of niet). De Chiron is dat niet. Hij is alleen sneller en duurder. En de Veyron verkocht al niet lekker. Ben benieuwd hoe het met deze gaat.
Komt door de sjoemelsoftware. Ding blijkt helemaal niet een top van boven de 400 km/u te hebben. De software geeft wel aan dat je 400 km/u rijdt maar in werkelijkheid haal je net de 300.

Denk dat mensen dit trucje nu wel hebben gezien. Er zit niets vernieuwends in zoals dat wel bij de P1, LaFerrari en 918 het geval is. Dit is meer van hetzelfde alleen in een ander jasje. De mensen die dit soort auto’s kunnen betalen willen het laatste van laatste hebben. Behalve Afrojack. Afrojack vindt dit vet gaaf. Maar goed, die houdt ook van zichzelf steeds repeterende beats. Dusss…
Ojee 200 stuks maar, en dat voor een auto van maar 2,5 miljoen. Wat een flop zeg. Even 500 miljoen aan “pre-orders” binnenharken is toch wel matig. Ik ga er ook zeker niet vanuit dat er genoeg zijn geweest die nog wat extra duiten hebben bijgelegd om de auto wat eerder te krijgen.
@imdoctorbob: ik vraag mij af hoeveel verlies ze maken op de chiron. Als ze 500miljoen binnen halen aan preorders en 650miljoen verlies op die 200 chirons en dan nog alle verlies die vag in het algemeen doet kan het nog plezant worden
Hij is gewoon niet speciaal genoeg. Eigenlijk is het een special edition van de Veyron, zonder gelimiteerde oplage
Tja, Pagani en Koenigsegg hebben geen enkele moeite om hun productie vol te krijgen, en daar is een goede reden voor.
Ben ik dan de enige die las “de onderbroeken lopen dus niet vol”?

OT: ik dacht dat ie al uitverkocht was voordat ie gepresenteerd werd?
@mercedesclk350: waarschijnlijk was de wagen die ze daar hadden staan al verkocht voordat hij gepresenteerd werd hah
Sjah, mensen zien dit soort auto’s als investeringsobject. Als er naar een paar jaar special editions uit komen is de jouwe opeens te normaal om nog interessant te zijn. Dit je dan met je autootje die harder afschrijft dan een vakantiehuis in Syrië.
Zelf wacht ik op de Chiron cabrio Speed R, anders laat maar.
Als groot Veyron Supersport liefhebber vind ik ook de Chiron een vet ding, maar de Chiron is meer een “zelfde” auto als die Veyron. Niet heel verniewend maar verfijning van bestaande techniek oftewel een doorontwikkeling. Verder was het een smaak of je de Veyron mooier vind of de Chiron. Dit is misschien wel de mooiste categorie auto’s met de moeilijkste klanten. Ik kan mij voorstellen dat mensen die al een Veyron hebben niet nog een Chiron kopen voor erbij.
Verder is die 420 km/u van de Chiron ook niet speciaal aangezien de Veyron SS al ruim 431 km/u heeft gereden en er werd zelfs beweerd dat die nog sneller zou kunnen.

Wil je supersnel, totaal nieuwe techniek en comfort is de Koenigsegg Regera misschien wel de beste optie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).