Succes! Het verhaal van de teruggevonden BMW M5

Auteur: , 53 Reacties

Gisteren lichtten we je in over een zoektocht naar een gebietste BMW M5. In de loop van de avond zagen we onder het onderwerp positieve berichten binnensijpelen dat de auto gevonden zou zijn. Die berichten blijken te kloppen. Dit is het bizarre succesverhaal over hoe de auto werd gered van de boeven.

BMW-M5

Toen Peter en zijn compagnon gisteren rond twaalf uur ’s middags naar buiten liepen, wachtte er een nare verrassing op het tweetal. Ze hadden namelijk verwacht dat de zwarte BMW E60 M5 van Peter’s zakenpartner op hun stond te wachten, maar die bleek gestolen te zijn. De twee mannen wisten dat ze nu snel moesten handelen.

Met haastige spoed togen ze naar het politiebureau om aangifte te doen van de diefstal. Twee uur later stonden ze weer buiten. De lange arm der wet wist nu van de zaak, maar zoals we weten is dat niet altijd voldoende om de auto ook weer terug te krijgen. Dus besloten de M5-liefhebbers een zoekactie te starten op de sociale media. Een speciale Facebook-pagina werd opgericht voor de M5 en ook wij kregen een berichtje binnen of we onze scherpe reaguurders wilden inschakelen om een mede-autoliefhebber uit de brand te helpen. Tevens werd er een beloning van 3.000 Euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Een aantal uren tikten weg, totdat er om een uur of zes ’s avonds een belangrijke aanwijzing binnenkwam. Iemand belde het zoekteam op met de mededeling dat zijn schoonouders woonachtig zijn in Weert en Limburgs praten een BMW E60 525 hebben, waarvan in dezelfde nacht de kentekenplaten met de combinatie 38-TZ-TT waren gestolen. De speurders kwamen tot de conclusie dat hun M5 nu wel eens met dit kenteken rond zou kunnen rijden. Diefjes rijden namelijk zelden door op de originele platen, zeker niet als die Spaans zijn en in Nederland dus nogal opvallen.

Het bekend worden van dit kenteken hielp natuurlijk enorm bij het opzoeken van de auto. Uiteindelijk spotte iemand de dikke BMW in het pittoreske Neerritter, een dorpje in de buurt van Thorn vlakbij de Belgische grens. De dieven hadden de auto meegenomen zonder een ruitje in te tikken en met de achterkant min of meer verstopt in de bosjes geparkeerd. Juist de achterkant van de auto was opvallend dankzij de aanwezigheid van twee stickers en natuurlijk de vier uitlaten die een M5 sieren. Daardoor zou deze eerder opgemerkt kunnen worden als ‘apart’ door een voorbij fietsende (semi-)leek.

M5-rear

Op dit moment wilden Peter en zijn compagnon graag naar de auto toerijden, maar ze hadden even geen wielen tot hun beschikking. Die waren namelijk gejat. Zodoende werd een beroep gedaan op de politie om de auto terug te brengen. De Hermandad deed dat uiteindelijk, maar niet voordat ze de eigenaar gevraagd hadden of ze de auto mochten inzetten als lokaas.

Jawel, je leest het goed. De politie schatte, waarschijnlijk terecht, in dat de auto geparkeerd stond om later gebruikt te worden voor criminele activiteiten zoals bijvoorbeeld een ramkraak. Daarom stelden ze voor om de auto te laten staan, zodat ze de dieven op heterdaad zouden kunnen betrappen als die overgingen tot hun noeste arbeid. De eigenaar van de auto zag uiteindelijk niet zoveel in dit sluwe plan, daar de auto meters van de grens stond en behoorlijk snel is. Het tegenargument van de jongens in blauw dat ook zij over snelle auto’s beschikken, werd voor kennisgeving aangenomen.

de politie heeft de auto vervolgens meegenomen en doet onderzoek naar vingerafdrukken et cetera in de auto. Er is al contact gelegd met de gever van de gouden tip. Ook het gebietste kenteken is al terug bij de wetmatige eigenaar, die al vreesde met zo’n ontsierend ‘eentje’ op zijn platen te moeten gaan rondrijden. De betrokkenen willen graag benadrukken dat ze iedereen bedanken die zich ingezet heeft voor het terugvinden van de auto.53 reacties

Mooi zo, maar de dieven zijn dus nog niet gepakt..
@pinut187: Nee, omdat de rechtmatige eigenaar (mister Peter) toch best een dom emotioneel redenerende sukkel blijkt te zijn! Maar goed… have fun with your M5 again!
@venividivici: ik zie anders een paar dingen voor me: politie raakt ze kwijt. M5 rijdt tegen een vangrail aan of als ze worden gepakt: geen bewijs wie degene was die ‘m open brak, dus lage straf. Al zouden die jongens zomaar die M5 wel een andere keer gaan stelen. Soms ben ik wel erg blij dat ik geen diefstalgevoelige auto bezit zeg.
@stfu: Precies. En hoe ben je dan verzekerd? Hoe snel gaat dat met de Nederlandse politie en je Spaanse verzekering? En zelfs als je goed verzekerd bent, krijg je uiteindelijk minder geld terug met als resultaat dat je zelden een vervangende auto in dezelfde staat kan kopen.
Ik zou in hun geval hetzeflde hebben gedaan, tenzij de politie op de een of andere manier een garantie weet af te geven dat je er niet slechter van af zal komen.
@venividivici: Superlang geleden dit, maar ik voel toch de behoefte om even te reageren.
E60 M5 vs Volvo V70 (of tegenwoordig Audi A6 3.0 TDI) – wie denk jij dat wint?
Ik zet m’n geld op de M5.
Top actie dus, ik zou er inderdaad ook niet om staan te springen om de auto te laten staan als lokaas.
Hoogstens met een extra startblokkering oid, dat de boefjes enkel in kunnen stappen voor ze gepakt worden.
Heel fijn voor de eigenaar, ongeacht wat voor auto het is, het is toch jouw auto waar ze mee vandoor gaan
@bierbuik: ik zou zeggen ff de kabel van de bobine loshalen. Maar dat werkt niet meer helemaal meer zo bij moderne auto’s.
@lekbak: gewoon de bougies eruit halen
@dirkiii: ik ben bang dat dat bij deze auto ook langer dan een halve minuut duurt.
@lekbak: is niet erg, toch? Als er op dat moment niemand bij te bespeuren is, kun je er best 10 bougies uitdraaien. Of de zekering voor de brandstofpomp eruit wippen.
@jochempie: Dan is de zekering er uit wippen toch voldoende denk ik zo.
Ga je toch niet de complete motorbekleding los maken om er eerst 10 bobijnen uit te halen en daarna nog es 10 bougies ??
@dirkiii: “gewoon”? Ik dacht het niet…
@lekbak: tuurlijk wel, in de basis zijn alle auto’s immers hetzelfde.
@blo3to3t: ik ken deze specifieke motor totaal niet. Maar ik kan me voorstellen dat er meerdere bobines in zitten en dat die ook nog eens goed verstopt zitten. Net als de bougies trouwens.

Niet echt de “kap open, één kabeltje los trekken en kap weer dicht” actie die ik in eerste instantie voor me zag.
@lekbak: ehh how about accu los? 1 kabeltje
@sjonniedeluxe: ja maar dan moet je al je radiozenders weer instellen enzo… Gedoe allemaal… ;)
Mooi dat hij terug is gevonden!
Mooi dat de auto terug is gevonden. Aan de ene kant jammer dat ze de auto niet hebben laten staat als aas, aan de andere kant ook wel weer begrijpelijk voor de eigenaar.
Mooie actie, onbeschadigd de auto terug. voortaan wellicht een GPS tracker in laten bouwen? (met een app waarmee je de auto finaal kunt opblazen)
@sracert: Heb ik bij GTA5 ook, best lachen.
@bmwmpower: moet kunnen. je blijft met je poten van andermans spullen (BMW’s) af, anders: Kaboem!
@sracert: gewoon vol laten spuiten met rook. Doen ze in winkels ook bij een inbraak.
“Het tegenargument van de jongens in blauw dat ook zij over snelle auto’s beschikken, werd voor kennisgeving aangenomen.”

Zo te zien had oom agent (m/v) de lolbroek aan. No way dat auto’s uit de Nederlandse politievloot een M5 kunnen bijhouden als ‘ie even flink op het gas trapt. Tenzij ze rekening houden met een onbekwame bestuurder die de BMW achterstevoren in de vangrail parkeert, dat kun je met je Touran wel bijhouden.
@Edge: dan is de vraag wellicht wat deze snelle vloot dan wel mag zijn. Zal dan toch iets meer moeten zijn dan een licht gekietelde gti.
@ablogjunk: ik heb gelezen dat de politie een aantal aangepaste en getunde Volvo V70 T6 awd in hun vloot hebben. Daarnaast kunnen die jongens serieus goed rijden. Een bekende werkt bij de KLPD en die krijgt heel wat rijvaardigheidstrainingen.
Ik denk dat ze dat stelletje boeven wel bij kunnen houden. Vraag is alleen hoe ver ze volgens de wet mogen gaan en wat nog verantwoord is…
@ablogjunk: Een politie heli raak je toch aardig lastig kwijt.
@Edge: Nooit gezien waar de arrestatieteams mee rijden? Nieuwe M’s, AMG’s, RS’en etc.
@dennisdd: Ik heb werkelijk waar nog nooit een arrestatieteam in 1 van deze auto’s zien rijden. Ook niet op het web. Wel in een X5, A6, 5-series, 7-series en Octavia’s.

Overigens raar dat de politie niet meer een soort van verzekering komt voor de eigenaar. Mocht er iets gebeuren met de lok auto, dat zij de waarde van de auto uitbetalen, of een x bedrag afspreken, mocht er iets mee gebeuren. Tenzij de eigenaar 1e eigenaar is, dan begrijp ik nog wel dat je niet zomaar je auto op het spel wil zetten.
@edge: Precies ik zou er ook niet zo op staan te wachten. Nu is de auto onbeschadigd gevonden, het risico dat hij wegkomt of dat ze hem klemrijden of hij crashed zou ik liever niet nemen.
@Edge: Gelukkig zag de eigenaar ditzelfde scenario ook. En toestemming van de eigenaar lijkt mij sowieso geen goed idee, of je wilt tegen elke prijs de criminelen proberen te laten pakken.
Hulde dat mensen zo samen werken met dit resultaat!
@edge: De politie heeft wel wat meer dan Tourans. Ze hebben een aantal heel snelle auto’s, met name onder de onopvallende auto’s.

Dat lijkt me echter niet het voornaamste bezwaar als het tot een achtervolging zou komen. Ik zou als eigenaar vooral bezorgd zijn om het grote risico op schade.
Terug vol vingerafdrukken en een klein bruin scheetje in de bekleding.
Haal dan voor de grap die M5 op en zet een er oude 5 serie diesel voor terug. Camera’s ophangen en genieten van de show!
@jamesbond007: Jij hebt vast teveel Fanta op vandaag
@jamesbond007: haha, of een rechtsgestuurde… (zie Bananasplit, Hans Kazan voor de onwetenden….)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Legt niet iedereen een extra gps trackertje in zijn auto tegenwoordig? Of zijn die dingen gemakkelijk op te sporen met een of andere detector? Mijn wagen is zelf ook nogal ‘diefstal gevoelig’, dus kan hem zo opsporen via mijn smartphone.
@fejjie: als je in de buurt komt van een ton nieuwprijs dan wil de verzekering al gauw een klasse-5 alarm, met GPStracker. Blijkbaar hebben ze dus een simpel kunstje om dat uit te zetten of eruit te slopen. Misschien een simpele jammer.
@dennisdd: dan moet je hem wel ook voor diefstal verzekeren ;)
Is bietsen tegenwoordig hetzelfde als stelen?
@mikkeloentje: erm… Dát vraag je vast alleen als je zelf bietst, het antwoord is namelijk “eigenlijk” wel, en altijd al geweest ook…
@davelepeef: Weer wat geleerd ;) dacht altijd dat het “bedelen” betekende, stom stom stom.
@mikkeloentje: daarom zette ik “eigenlijk” tussen haakjes. Er is een overlap met bedelen ;)
Ben blij voor de eigenaar dat hij weer gevonden is! Ik zou ook behoorlijk in de rats zitten.
Mooi voor de eigenaar. Maar hoe zit het dan nu met de gestolen jaguar van een tijdje geleden?
Toch n fijne afloop.
Mooi verhaal.
Waar social media al niet goed voor is ;)
Dat ‘eentje’ op de kenteken plaat doen ze tegenwoordig toch niet meer?
Ben benieuwd hoe het met de m5 e61 uit Brasschaat is. Maandje terug was deze ook gestolen. Weet niet meer wat de ab gebruikersnaam was. Hoop dat hij ook succes heeft!
Reaguurders… We zijn niet Dumpert hé ;)
Top dat de Bimmert is teruggevonden! het is wel gevonden in NEERITTER niet Neerritter ( oud-inwoner, sorry kan het niet laten ). Heb ook al zo’n idee waar ze hem hebben gevonden. Zijn diverse sluiproutes te vinden om de grens over te komen en worden rond de jaarwisseling ook gebruikt tijdens aankopen van Belgisch vuurwerk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).